Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 872-891 av 2494
-
Franske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Resultatene fra dette prosjektet viser at informasjon om ferskhet er meget viktig for hvordan franske forbrukere evaluerer torskefilet. Dette støttes av resultater fra forbrukertest, måling av effekter ved merking av fisk ... -
Fraud in Animal Origin Food Products: Advances in Emerging Spectroscopic Detection Methods over the Past Five Years
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fremtidige effekter av strukturering på sjø og på land – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie;, Research report, 2018)Denne rapporten oppsummerer resultatene fra FHF-prosjektet "Fremtidige effekter av strukturering på sjø og land". Den bygger på to rapporter fra prosjektet, hvorav den første omhandler strukturering i flåten og den andre ... -
From controversy to dialog in aquaculture
(Research report, 2015)The Norwegian government has great ambitions for growth and development in the Norwegian aquaculture industry. At the same time, the aquaculture industry also encounters significant opposition by different stakeholders and ... -
From wine to hollandaise sauce: Does the nature of the wine or wine reduction influence sensory attributes?
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
From wine to wine reduction: Sensory and chemical aspects
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Fryseskader på tørrfisk
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Fryseskader på tørrfisk. Sluttrapport
(Research report, 2013)Enkelte år gir frost i hengeperioden betydelige fryseskader på tørrfisken. Tørrfisken kan bli helt "frysetørket", såkalt fosfisk, eller få ulike grader av feil som gir kvalitetsreduksjoner. Hovedmålet med prosjektet er å ... -
Frysing av pre-rigor laksefilet- kvalitet og holdbarhet under fryselagring og etter tining
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Prosjektet fokuserer på hvorvidt råstoffets rigortilstand ved innfrysning (pre- eller post-rigor) påvirker produktets kvalitet gjennom forventet holdbarhetstid under fryselagring og etter tining av frosne prøver. I prosjektet ... -
Fryst lettsaltet seifilet. Del 2: Dokumentasjon av kvaliteten
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Produksjonen av lettsaltet fryst seifilet er relativt ukomplisert og lite tidkrevende. Prosessen stiller imidlertid høye krav til den mikrobiologiske kvaliteten på saltlaken som injiseres for at man skal oppnå tilstrekkelig ... -
FT-IR spectra of the anti-HIV nucleoside analogue d4T (Stavudine). Solid state simulation by DFT methods and scaling by different procedures
(Journal article; Peer reviewed, 2018)A theoretical and experimental vibrational study of the anti-HIV d4T (stavudine or Zerit) nucleoside analogue was carried out. The predicted spectra in the three most stable conformers in the biological active anti-form ... -
FTIR spectroscopy as a unified method for simultaneous analysis of intra- and extracellular metabolites in high-throughput screening of microbial bioprocesses
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
FTIR spectroscopy for evaluation and monitoring of lipid extraction efficiency for oleaginous fungi
(Peer reviewed; Journal article, 2017)To assess whether Fourier Transform Infrared (FTIR) spectroscopy could be used to evaluate and monitor lipid extraction processes, the extraction methods of Folch, Bligh and Lewis were used. Biomass of the oleaginous fungi ... -
FTIR spectroscopy for evaluation and monitoring of lipid extraction efficiency for oleaginous fungi
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
FTIR-based hierarchical modeling for prediction of average molecular weights of protein hydrolysates
(Peer reviewed; Journal article, 2019)In the presented study, Fourier-transform infrared (FTIR) spectroscopy is used to predict the average molecular weight of protein hydrolysates produced from protein-rich by-products from food industry using commercial ... -
FTIR-based prediction of collagen content in hydrolyzed protein samples
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Full‐length 16S rRNA gene classification of Atlantic salmon bacteria and effects of using different 16S variable regions on community structure analysis
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Understanding fish‐microbial relationships may be of great value for fish producers as fish growth, development and welfare are influenced by the microbial community associated with the rearing systems and fish surfaces. ... -
Functional amino acids stimulate muscle development and improve fillet texture of Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Fundamental definitions and confusions in mass spectrometry about mass assignment, centroiding and resolution
(Peer reviewed; Journal article, 2014)