Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 1553-1572 of 1685
-
Ultralyd – et nytt våpen i kampen mot lakselusa?
(Research report, 2015)Lakselus er den største miljømessige utfordringen for lakseoppdrettsnæringen. Å utvikle effektive metoder for å bekjempe lakselus har derfor svært høy prioritet. Ultralyd er lansert som en potensiell metode for å bekjempe ... -
Ultrasound as potential inhibitor of salmon louse infestation - a small-scale study
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Understanding the role of dynamic texture perception in consumers' expectations of satiety and satiation. A case study on barley bread
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Undersøkelser av utbyttefaktorer ved produksjon av saltfisk. Sammenfatning av salteforsøk i fire bedrifter
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Rapporten sammenfatter resultatene av produksjonsforsøk i fire bedrifter, der målet var å dokumentere saltfiskutbytter i vanlige, kommersielle produksjonsprosesser for fullsaltet torsk. - Salteprosess 1: Pickelsalting ... -
Urapportert fiske i torskefiskeriene – resultater fra spørreundersøkelse om juks
(Research report, 2014)Urapporterte fiske er et problem i mange lands fiskerier. Rykter og medieomtale tydet på at problemet var betydelig i torskefisket 2013. For å skaffe bedre informasjon om omfang og mekanismer ble det gjennomført ... -
Use of recycled materials as mid layer in three layered structures-new possibility in design for recycling
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Use of reflex indicators for measuring vitality and mortality of the snow crab (Chionoecetes opilio) in captivity
(Journal article; Peer reviewed, 2019)The snow crab (Chionoecetes opilio) is one of the most important commercial crabs in the world; it is heavily exploited in Atlantic Canada, Alaska, the Sea of Japan and the Barents Sea. Catches in the Barents Sea north of ... -
Use of Spectroscopic Techniques for a Rapid and Non-Destructive Monitoring of Thermal Treatments and Storage Time of Sous-Vide Cooked Cod Fillets
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Use of Spectroscopic Techniques to Monitor Changes in Food Quality during Application of Natural Preservatives: A Review
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Consumer demand for food of high quality has driven research for alternative methods of food preservation on the one hand, and the development of new and rapid quality assessment techniques on the other hand. Recently, ... -
Use of the Extended Fujita method for representing the molecular weight and molecular weight distributions of native and processed oat beta-glucans
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Using tactile cold perceptions as an indicator of food safety-a hazardous choice
(Peer reviewed; Journal article, 2020)The safety of many foods is dependent on ensuring the cold chain until the time of consumption. A weak link is the consumer part of the chain as the temperatures of domestic refrigerators are often too high and the users ... -
Utblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Forsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i ... -
Utblødning og superkjøling av pre-rigor filetert oppdrettstorsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Bakgrunnen for forsøket var å se på muligheten av å benytte seg av umiddelbar sløying og filetering på ubløgget fisk med etterfølgende spyling av fileten for å korte ned prosesseringstiden for torsk betraktelig uten at det ... -
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Tare er en ny og spennende ingrediens i matindustrien og på kjøkkenet som får økende oppmerksomhet, men noen av komponentene i tare er mulig uheldige og bør tas hensyn til ved tillaging av mat. I denne rapporten har vi ... -
Utilization of feed resources in the production of Atlantic salmon (Salmo salar) in Norway: An update for 2016
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Utilization of sludge from recirculation aquaculture systems
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Norway is an ideal location for salmon farming due to its protected coastline and favorable water temperatures. Historically, salmon smolt production has been under flow-through (FT) systems utilizing the adequate freshwater ... -
Utnyttelse av slam fra akvakultur i blandingsanlegg for biogassproduksjon: teknologi og muligheter
(Research report, 2013)I dette prosjektet ble sammensetningen av fiskeslam fra ulike resirkuleringsanlegg for settefiskproduksjon undersøkt. Slam fra Smøla Klekkeri og Settefisk sitt anlegg på Smøla, Marine Harvest sitt anlegg på Tustna og Nofima ... -
Utprøving av industrielt agn til taskekrabbe (Cancer pagurus)
(Research report, 2004)I den mest hektiske perioden av det norske krabbefisket benyttes det ca. 25 000 krabbeteiner per dag. Dette gir et agnforbruk på i underkant av 20 tonn per dag. Agnet som brukes er hovedsakelig sei. Til krabbesesongen 2002 ... -
Utprøving av passive redskap til fangst av kråkebolle
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Høsting av kråkeboller til oppfôring eller direkte salg har potensiale til å bli en ny næring for kystnorge. I dag benyttes kun dykking under innfanging av kråkeboller. Dykking som fangstmetode er relativt dyrt og vær- og ... -
Utprøving av pilotanlegg for mottak av fisk - Registrering for fiskeindustrien og fiskeri
(Research report, 2016)Se kapittel 1 for sammendrag