Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 1067-1086 of 1685
-
Oatmeal particle size alters glycemic index but not as a function of gastric emptying rate
(Peer reviewed; Journal article, 2017)The aim of this study was to determine the extent to which oat particle size in a porridge could alter glucose absorption, gastric emptying, gastrointestinal hormone response, and subjective feelings of appetite and satiety. ... -
OC2017 A-021 - Pilotprosjekt; Filét i Norge
(Research report, 2017) -
Ocean Acidification Effects on Atlantic Cod Larval Survival and Recruitment to the Fished Population
(Journal article, 2016) -
Oksidasjonsstabilitet av raffinert makrellolje fra restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det er gjennomført et akselerert lagringsforsøk etter tilsetting av to kommersielle naturlige antioksidanter, rosmarin- ekstrakt og mixed tokoferol, i raffinert makrellolje fra restråstoff. Det er benyttet to nivå av ... -
Om legitimitetsspørsmål i ressurs- og kvotepolitikken. En utredning for Nærings- og fiskeridepartementet
(Nofima rapportserie, Research report, 2016) -
Omega-3 canola oil effectively replaces fish oil as a new safe dietary source of docosahexaenoic acid (DHA) in feed for juvenile Atlantic salmon
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Områdesamarbeid i norsk havbruk
(Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Omregningsfaktorer for torsk og hyse: Fra usløyd og sløyd fisk med hodet på
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Nofima har utført målinger på torsk og hyse i Hammerfest og Båtsfjord som grunnlag for å beregne følgende fem omregningsfaktorer: Omregningsfaktor 1: Mellom usløyd fisk og sløyd fisk med hode Omregningsfaktor 2: Mellom ... -
On-line sortering av filet. Anvendelse av avbildende spektroskopi
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Avbildende spektroskopi er en relativ ny måleteknikk som har et stort potensial innenfor automatisk kvalitetskontroll av filet. Instrumenteringen er robust og er godt egnet for å operere i industrielle omgivelser. I dette ... -
On-line sorting of meat trimmings into targeted fat categories
(Peer reviewed; Journal article, 2013) -
One technology does not fit all: Profiling consumers of tender and tenderised beef steaks
(Peer reviewed; Journal article, 2013) -
Online monitoring of enzymatic hydrolysis of marine by-products using benchtop nuclear magnetic resonance spectroscopy
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Enzymatic hydrolysis is becoming a more commonly used method to create high value products from traditionally low value marine by-products. However, improvement to processing is hampered by a lack of ways to characterize ... -
Opinion of the Panel on Food Additives, Flavourings, Processing Aids, Materials in Contact with Food and Cosmetics of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety. Adopted 2 May 2007. Risk assessment of health hazards from nickel, cobalt, zinc, iron, copper and manganese migrated from ceramic articles
(VKM Report, Research report, 2007) -
Oppdrett av kråkeboller – veiledning for oppdretter
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten er kommet i stand etter et initiativ fra Kråkebolleprosjektet i Rogaland. Kråkebolleprosjektet i Rogaland ønsket at de undertegnede forfatterne skulle skrive en populærvitenskaplig rapport som tok for seg ... -
Oppdrettet flekksteinbit – en art for eksklusive restauranter?
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Flekksteinbit (Anarhichas minor) er en av flere marine hvitfisker som kan tilføre norsk oppdrettsnæring nye verdier. Til nå har forskning på arten vært av biologisk og teknisk karakter. Målet er å tilpasse arten til intensivt ... -
Oppdrettsteknologi og konkurranseposisjon
(Research report, 2013)Hovedspørsmålet i denne rapporten har vært om ny oppdrettsteknologi, som i mindre grad enn dagens notbaserte anlegg er avhengig av Norges naturgitte fortrinn, kan true Norges konkurranseposisjon som verdens fremste produsent ... -
Oppdrettstorsk - fôring, vekst og kvalitet. Rapport fra en produksjonssyklus, 2003-2004, hos Storfjord torsk AS, Skibotn
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Hvert kvartal fra yngelutsett til slakting (7 ganger) ble torsk tatt ut til analyser. Fisken i Skibotn var generelt av høy kvalitet. Den hadde akseptabel tilvekst inntil slaktetidspunktet, desember 2004. Det var perioder ...