• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel 
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Æ
  • Ø
  • Å

Sorter på:

Rekkefølge:

Resultater:

Viser treff 235-254 av 1685

  • Tittel
  • Utgivelsesdato
  • Registreringsdato
  • Forfatter
  • stigende
  • synkende
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Daily intake of protein from cod residual material lowers serum concentrations of nonesterified fatty acids in overweight healthy adults: A randomized double-blind pilot study 

      Vildmyren, Iselin Thowsen; Cao, Huy John Vu; Haug, Lina Bowitz; Valand, Ida Ulrikke; Eng, Øyvin Andre Solberg; Oterhals, Åge; Austgulen, Maren Hoff; Halstensen, Alfred; Mellgren, Gunnar; Gudbrandsen, Oddrun Anita (Peer reviewed; Journal article, 2018)
    • Dark red Cherry tomatoes, please! 

      Hansen, Jorunn Sofie; Håbesland, Geir (Lecture, 2018)
    • Dårlig fiskekvalitet er sløsing 

      Dreyer, Bent (Peer reviewed; Journal article, 2017)
      I moderne fiskeriforvaltning er mye oppmerksomhet rettet mot miljømessig bærekraft. I land og regioner som har vektlagt dette, har antall overbeskattede bestander gått ned og lønnsomheten i fisket økt. Utviklingen i de ...
    • Decay of peracetic acid in seawater and implications for its chemotherapeutic potential in aquaculture 

      Pedersen, Lars-Flemming; Lazado, Carlo C. (Peer reviewed; Journal article, 2020)
      Peracetic acid (PAA) is a widely applied disinfectant in aquaculture. Knowledge on PAA decay in seawater (SW) is crucial for its potential successful implementation in SW aquaculture productions systems. Furthermore, ...
    • Deep-sequencing of the bacterial microbiota in commercial-scale recirculating and semi-closed aquaculture systems for Atlantic salmon post-smolt production 

      Rud, Ida; Kolarevic, Jelena; Holan, Astrid Buran; Berget, Ingunn; Calabrese, Sara; Terjesen, Bendik Fyhn (Peer reviewed; Journal article, 2016)
    • Deficient phosphorylation of stat-1 in leukocytes identifies neutralizing antibodies in multiple sclerosis patients treated with interferon-beta 

      Gavasso, Sonia; Mosleth, Ellen Færgestad; Marøy, Tove Helene; Jørgensen, Katarina Mariann; Nakkestad, Hanne Linda; Gjertsen, Bjørn Tore; Myhr, Kjell-Morten; Vedeler, Christian A. (Journal article, 2014)
    • Den nordvest-russiske fiskeflåten i endring – konsekvenser for råstoffhandelen med Norge 

      Bendiksen, Bjørn Inge; Nilssen, Frode (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Nordvest-russisk fiskeflåte har de siste ti årene vært en viktig leverandør av råstoff til nordnorsk fiskeindustri. Endringer i nordvest-russisk fiskeflåte, der ferskfisktrålere fases ut til fordel for fabrikktrålere eller ...
    • Desalting of dried salt-cured cod (Gadus morhua L.) without water renewal - 3D imaging of volume change 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Heia, Karsten (Peer reviewed; Journal article, 2021)
      Desalting of dried salt-cured cod without water renewal with stirring every 12 h, and in stagnant water, was explored. Products of about 450 g were desalted for 96 h, followed by refrigerated storage in 120 h. During the ...
    • Desalting of tails and loins of dried salt-cured saith by cooking 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Martinsen, Gustav; Heia, Karsten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna (Nofima rapportserie, Research report, 2020)
      Before preparation of a meal from the dried salt-cured fish, reducing the salt content by soaking the fish into water is commonly applied. In Jamaica and in the Dominican Republic, however, the salt content is reduced by ...
    • Design of fish processing equipment: exploring cleaning brush performance and material properties to minimize biofilm deposits. 30th CIRP Design 2020 

      Løvdal, Trond (Peer reviewed; Journal article, 2020)
    • Det egner seg! Økonomiske effekter av selektivt lineagn 

      Henriksen, Edgar (Nofima rapportserie, Research report, 2009)
      Nofima Marked har testet om agn i poser (poseagn) ville gi bedre økonomi i fiske etter hyse med handengt line. Agnet skulle angivelig gi større fangstrater i hysefiske og større hyse. Poseagn, poseagn tilsatt rødåtepulver, ...
    • Det franske markedet for hvitfisk. Tinte filetprodukter av hvitfisk, status og framtidig utvikling 

      Egeness, Finn-Arne; Monfort, Marie Christine (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Studier av det britiske markedet har vist at tinte filetprodukter av torsk og hyse i stor grad har erstattet genuint ferske produkter i det britiske dagligvaremarkedet. Kan norske aktører oppleve den samme utviklingen i ...
    • Detection of blood in fish muscle by constrained spectral unmixing of hyperspectral images 

      Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Stormo, Svein Kristian (Peer reviewed; Journal article, 2017)
    • Detection of runs of homozygosity in Norwegian Red: Density, criteria and genotyping quality control 

      Hillestad, Borghild; Woolliams, John Arthur; Boison, Solomon Antwi; Grove, Harald; Meuwissen, Theodorus; Våge, Dag Inge; Klemetsdal, Gunnar (Journal article; Peer reviewed, 2018)
    • Deteksjon av kveis i fiskemuskel. Evaluering av avbildene spektroskopi som metode 

      Heia, Karsten; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2001)
      Kveis i fiskeprodukter er et estetisk problem. For å sikre trygg markedstilgang og å unngå reklamasjoner er det av stor betydning å kunne tilby kveisfrie produkter. For å finne og fjerne parasitter i hvitfisk har det derfor ...
    • Determination of critical levels of residual oxygen to minimize discoloration of sliced packaged Norwegian salami under light display 

      Sørheim, Oddvin; Måge, Ingrid; Larsen, Hanne (Peer reviewed; Journal article, 2017)
      Discoloration of sliced packaged salami is contributing to rejection of the product, food waste and economical loss. A combination of residual O2 in the headspace of packages and light is causing photooxidation and ...
    • Determination of O2 and CO2 transmission rate of whole packages and single perforations in micro-perforated packages for fruit and vegetables 

      Larsen, Hanne; Liland, Kristian Hovde (Peer reviewed; Journal article, 2013)
    • Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation 

      Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; Øines, Sigurd; Barreno, Igor; Skipnes, Dagbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2016)
    • Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation 

      Erdogdu, Ferruh; Tutar, Mustafa; Øines, Sigurd; Barreno, Igor; Skipnes, Dagbjørn (Peer reviewed; Journal article, 2016)
    • Development and validation of a liquid chromatography high-resolution mass spectrometry method for the simultaneous determination of mycotoxins and phytoestrogens in plant-based fish feed and exposed fish 

      Johny, Amritha; Fæste, Christiane Kruse; Bogevik, André Sture; Berge, Gerd Marit; Fernandes, Jorge Manuel de Oliveira; Ivanova, Lada (Peer reviewed; Journal article, 2019)

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit
       

       

      Bla i

      Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

      Min side

      Logg inn

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit