Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 235-254 av 1685
-
Dark red Cherry tomatoes, please!
(Lecture, 2018) -
Dårlig fiskekvalitet er sløsing
(Peer reviewed; Journal article, 2017)I moderne fiskeriforvaltning er mye oppmerksomhet rettet mot miljømessig bærekraft. I land og regioner som har vektlagt dette, har antall overbeskattede bestander gått ned og lønnsomheten i fisket økt. Utviklingen i de ... -
Decay of peracetic acid in seawater and implications for its chemotherapeutic potential in aquaculture
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Peracetic acid (PAA) is a widely applied disinfectant in aquaculture. Knowledge on PAA decay in seawater (SW) is crucial for its potential successful implementation in SW aquaculture productions systems. Furthermore, ... -
Deep-sequencing of the bacterial microbiota in commercial-scale recirculating and semi-closed aquaculture systems for Atlantic salmon post-smolt production
(Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Den nordvest-russiske fiskeflåten i endring – konsekvenser for råstoffhandelen med Norge
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Nordvest-russisk fiskeflåte har de siste ti årene vært en viktig leverandør av råstoff til nordnorsk fiskeindustri. Endringer i nordvest-russisk fiskeflåte, der ferskfisktrålere fases ut til fordel for fabrikktrålere eller ... -
Desalting of dried salt-cured cod (Gadus morhua L.) without water renewal - 3D imaging of volume change
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Desalting of dried salt-cured cod without water renewal with stirring every 12 h, and in stagnant water, was explored. Products of about 450 g were desalted for 96 h, followed by refrigerated storage in 120 h. During the ... -
Desalting of tails and loins of dried salt-cured saith by cooking
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Before preparation of a meal from the dried salt-cured fish, reducing the salt content by soaking the fish into water is commonly applied. In Jamaica and in the Dominican Republic, however, the salt content is reduced by ... -
Design of fish processing equipment: exploring cleaning brush performance and material properties to minimize biofilm deposits. 30th CIRP Design 2020
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Det egner seg! Økonomiske effekter av selektivt lineagn
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nofima Marked har testet om agn i poser (poseagn) ville gi bedre økonomi i fiske etter hyse med handengt line. Agnet skulle angivelig gi større fangstrater i hysefiske og større hyse. Poseagn, poseagn tilsatt rødåtepulver, ... -
Det franske markedet for hvitfisk. Tinte filetprodukter av hvitfisk, status og framtidig utvikling
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Studier av det britiske markedet har vist at tinte filetprodukter av torsk og hyse i stor grad har erstattet genuint ferske produkter i det britiske dagligvaremarkedet. Kan norske aktører oppleve den samme utviklingen i ... -
Detection of blood in fish muscle by constrained spectral unmixing of hyperspectral images
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Detection of runs of homozygosity in Norwegian Red: Density, criteria and genotyping quality control
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Deteksjon av kveis i fiskemuskel. Evaluering av avbildene spektroskopi som metode
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Kveis i fiskeprodukter er et estetisk problem. For å sikre trygg markedstilgang og å unngå reklamasjoner er det av stor betydning å kunne tilby kveisfrie produkter. For å finne og fjerne parasitter i hvitfisk har det derfor ... -
Determination of critical levels of residual oxygen to minimize discoloration of sliced packaged Norwegian salami under light display
(Peer reviewed; Journal article, 2017)Discoloration of sliced packaged salami is contributing to rejection of the product, food waste and economical loss. A combination of residual O2 in the headspace of packages and light is causing photooxidation and ... -
Determination of O2 and CO2 transmission rate of whole packages and single perforations in micro-perforated packages for fruit and vegetables
(Peer reviewed; Journal article, 2013) -
Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation
(Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Determining the optimal shaking rate of a reciprocal agitation sterilization system for liquid foods: A computational approach with experimental validation
(Peer reviewed; Journal article, 2016)