Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1792-1811 av 2490
-
Protein Isolation from Herring – Textural and colour properties of different fish proteins isolated at high or low pH
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Fiskeriforskning has been partner in a project financed by industry and the Nordic Innovation Centre, with the aim to scale up a laboratory method for producing functional fish protein isolates. The pilot plant was located ... -
Proteintap fra torskemuskel under salteprosessen
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målsetningen med prosjektet var å studere proteintap ved salting av torsk. Etter et innledende storskalaforsøk i industribedrift, ble en rekke småskalaforsøk utført. Proteintap, enzymaktiviteter og protein i lake ble ... -
Proteomanalyse: To-dimensjonal gelelektroforese av Nordsjøsild i forhold til modningstid
(Research report, 2015)Forsøksresultater fra tidligere FHF-prosjekter på matjessild har vist at salte- og modningsprosessene er reproduserbare. Det er dog stadig en utfordring å kunne måle enzymaktivitet og modningsgrad, som er to parametre som ... -
Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver fra torsk (Go BIG)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Myre Havbruk og Nofima ønsket sammen å videreføre et prosjekt som ble utført av Nofima og Myre Havbruk i 2016 der proteinpulver fra torskerygger og hoder ble utviklet. Proteinpulveret fra torskerygger er spesielt godt ... -
Proxy Measures of Fitness Suggest Coastal Fish Farms Can Act as Population Sources and Not Ecological Traps for Wild Gadoid Fish
(Peer reviewed; Journal article, 2011)Background: Ecological traps form when artificial structures are added to natural habitats and induce mismatches between habitat preferences and fitness consequences. Their existence in terrestrial systems has been documented, ... -
PSP with trained assessors as alternative for descriptive analysis of a product with a complex sensory profile
(Journal article; Peer reviewed, 2022)Rapid sensory profiling of a product over time presents a challenge in quality control, particularly when the product has a complex aroma and flavour profile. Polarized sensory positioning (PSP), based on the comparison ... -
Pumping av torsk og laks, faktorer som påvirker velferd og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Prosjektet ”Pumping av torsk og laks - faktorer som påvirker velferd og kvalitet” er delt inn i tre arbeidspakker. Arbeidspakke 1: ”Pumping av levende fisk” konkluderer blant annet med at trenging er mer stressende enn ... -
Pumping av torsk og laks. Arbeidspakke 3: Hvitfisk – effekt av pumping
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Første del (A) av rapporten fokuserer på frekvens av skader på torsk etter vakuumpumping ved ulik bearbeidingsgrad (levende, usløyd, sløyd med hode og sløyd uten hode). Andre del (B) fokuserer på forskjeller i råstoffkvalitet ... -
Pumping og håndtering av smolt
(Research report, 2015)Hovedmålet for prosjektet «Pumping og håndtering av smolt» var å redusere skader og øke velferden hos smolt som blir pumpet og håndtert samt å forhindre at det oppstår senskader som følge av røff behandling tidligere i ... -
QTLs Associated with Resistance to Cardiomyopathy Syndrome in Atlantic Salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
QUALIDIFF – Quality-based differentiation of salmon
(Lecture, 2018) -
Qualifying the design of a floating closed- containment fish farm using computational fluid dynamics
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Quality aspects of fillet, loin and tail products made from live-stored feed-deprived Atlantic cod (Gadus morhua L.) at different times post mortem
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Quality characteristics and consumer acceptance of diploid and triploid cold smoked Atlantic salmon reared at 5, 10 and 15 C
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Quality parameters of processed clusters of red king crab (Paralithodes camtschaticus) - Effects of live holding at 5 and 10°C up to 92 days without feeding
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Quality perception, purchase intention and the impact of information on the evaluation of refined Pacific cupped oysters (Crassostrea gigas) by Dutch consumers
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Quality perception, purchase intention and the impact of information on the evaluation of refined Pacific cupped oysters (Crassostrea gigas) by Dutch consumers
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Quality-enhancing fishing in the coastal fishery for Atlantic cod in Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Quantification and mapping of tissue damage from freezing in cod by magnetic resonance imaging
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Freezing of fish is an important processing method that can extend the shelf life of the product but can also lead to significant damage to the tissue if performed incorrectly. In order to thoroughly evaluate different ... -
Quantification of 1,3-B-D-glucan from yeast added as a functional ingredient to bread
(Peer reviewed; Journal article, 2017)Due to their immunomodulatory effect, 1,3-β-G from yeast are used as functional ingredients,but reliable methods for their detection in foods are lacking. We have adapted a method based on fluorescence detection with aniline ...