Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 1594-1613 of 2497
-
Nye markeder for pelagisk fisk.En studie av mulighetene for norsk sild i det brasilianske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Siden norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall markeder, er det viktig at næringen evner å utvikle nye markeder. Hvis næringsaktørene skal lykkes med markedsutvikling trenger de kunnskap. ... -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
(Nofima rapportserie;, Research report, 2019)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ... -
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ... -
Nye sildeprodukter til Tyskland og Ukraina. En markedsvurdering
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra første fase i et delprosjekt hvor formålet har vært å innhente forskningsbasert markedskunnskap som kan danne grunnlag for strategier for introduksjon av nye sildeprodukter i det ... -
Nye trender i det brasilianske markedet for klippfisk – Hvilke utviklingstrekk ser vi og hvordan kan vi møte disse?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hensikten med dette prosjektet har vært å tilegne norske produsenter og eksportører av klippfisk mer kunnskap om status og utvikling i det brasilianske markedet for klippfisk. Brasil er et meget viktig marked for norsk ... -
Nye utvanningsmetoder for saltfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målet med utprøving av nye metoder og teknologiske løsninger for utvanning av salt- og klippfisk har vært å forbedre vektutbytte, oppnå jevnere saltinnhold, redusere utvanningstiden samtidig som den sensorisk kvaliteten ... -
Nye verktøy for kontroll med listeria i laks og lakseprodukter: Vurdering og uttesting av metoder for å redusere listeria-nivået i råvarer og produkter. Forprosjekt
(Research report, 2015)Listeria er en stor utfordring for laksenæringen. Optimal produksjonshygiene er vesentlig for kontroll, men kan ikke sikre fravær av listeria i laks og lakseprodukter. Det er derfor behov for metoder som kan eliminere eller ... -
Nytt S-CCS konsept for oppdrett av laks - Postsmoltproduksjon i FishGLOBE
(Nofima rapportserie;, Research report, 2020)Denne rapporten beskriver vannkvalitet og ytelse og velferd hos post-smolt som har gått i det semilukkede anlegget FishGLOBE. I tillegg har FishGLOBE V3 og V5 blitt modellert med CFD modellering. Fire ulike caser ble ... -
Næringsrik ferdigmat
(Research report, 2016)Det er gjennomført en sammenlikning av næringsinnhold i retten "Lys lapskaus" etter at denne er produsert på tre forskjellige måter; i) ved tradisjonell Autoklavering (A) hos Fjordkjøkken AS, ii) ved en ny og raskere ... -
Oatmeal particle size alters glycemic index but not as a function of gastric emptying rate
(Peer reviewed; Journal article, 2017)The aim of this study was to determine the extent to which oat particle size in a porridge could alter glucose absorption, gastric emptying, gastrointestinal hormone response, and subjective feelings of appetite and satiety. ... -
Objective measures of grape quality: From Cabernet Sauvignon grape composition to wine sensory characteristics
(Peer reviewed; Journal article, 2020)In an investigation of objective measures that link grape composition to wine quality, this study sought to identify Cabernet Sauvignon grape parameters that predict the sensory properties of the corresponding wines. Eleven ... -
Observations from the Hydrolysis of the Green Sea Urchin (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Peer reviewed; Journal article, 2022)There is a large amount of coproduct generated by the sea urchin fisheries around the world as well as a growing interest in removing large quantities of undersize and low value sea urchins from barren areas in the northern ... -
OC2017 A-021 - Pilotprosjekt; Filét i Norge
(Research report, 2017) -
Ocean Acidification Effects on Atlantic Cod Larval Survival and Recruitment to the Fished Population
(Journal article, 2016) -
Oksidasjonsstabilitet av raffinert makrellolje fra restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det er gjennomført et akselerert lagringsforsøk etter tilsetting av to kommersielle naturlige antioksidanter, rosmarin- ekstrakt og mixed tokoferol, i raffinert makrellolje fra restråstoff. Det er benyttet to nivå av ... -
Older adults' acceptability of and preferences for food-based protein fortification in the UK, France and Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2024)Research suggests that as we age, protein intake, recognised as vital for combating negative health outcomes, consistently falls below recommendations in older adults. Decreased food intake, combined with age-related eating ... -
Om legitimitetsspørsmål i ressurs- og kvotepolitikken. En utredning for Nærings- og fiskeridepartementet
(Nofima rapportserie, Research report, 2016) -
Omega-3 canola oil effectively replaces fish oil as a new safe dietary source of docosahexaenoic acid (DHA) in feed for juvenile Atlantic salmon
(Journal article; Peer reviewed, 2019)