Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1628-1647 av 2568
-
Nursing of Pike-Perch (Sander lucioperca) in Recirculating Aquaculture System (RAS) Provides Growth Advantage in Juvenile Growth Phase
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Nutrigenomic effects of glucosinolates on liver, muscle and distal kidney in parasite-free and salmon louse infected Atlantic salmon
(Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Nutritional and Sensory Properties of Protein Hydrolysates Based on Salmon (Salmo salar), Mackerel (Scomber scombrus), and Herring (Clupea harengus) Heads and Backbones
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Protein hydrolysates based on salmon, mackerel, and herring heads and backbones were produced, and the sensory properties of the hydrolysates were evaluated by a highly trained sensory panel. The nutritional content of the ... -
Nutritional Aspects of Fats and Oils
(Chapter, 2024) -
Nutritional value and storage stability in commercially produced organically and conventionally farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) in Norway
(Journal article, 2022)Salmon feeds have changed over the years, leading to changed biochemical composition of the fish. The main aim of this study was to compare biochemical compositions and storage stability of commercially produced organic ... -
Nutritional value of Ethyl Ester oils in fish diets: A review on their potential impact on growth and health
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)The Norwegian Pelagic sector plays a significant role in producing pelagic fish products for human consumption, including concentrated marine omega-3 fatty acids (FA) used in dietary supplements. To fully utilize fish ... -
Nutritional value of feeds with different physical qualities
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In a previously performed study, rainbow trout with mean initial weight 1144 g was fed two experimental feeds with similar chemical composition, but differing in physical properties (high and low water stability, denoted ... -
Ny metode for raskere utvanning av saltfiskfilet. Utvanning ved bruk av stikkinjisering og vakuumtromling
(Research report, 2003)Formålet med prosjektet har vært å utprøve nye utvanningsmetoder for saltfisk filet med tanke på å effektivisere utvanningsprosessen samtidig som produktets sensoriske egenskaper blir bevart. Ved bruk av følgende ... -
Ny teknologi for overvåking av oppdrettsmiljø og fiskevelferd i oppdrettsmerder. Sluttrapport for FHF prosjekt 900085
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Det er kjent at oppdrettsfisk som trives er god butikk, da de vil vokse fortere, være mindre utsatt for sykdom og gi bedre produktkvalitet. Samtidig stiller markedene økende krav til etisk produksjon, inklusiv dokumentasjon ... -
Ny «superkomponent» kan knekke listeria i mat
(Others, 2021) -
Nye FoU-tilbud til sjømatindustri. Forslag til strategi for fiskeriforskningsmiljøet i Tromsø
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Rapport fra en arbeidsgruppe nedsatt for å fremme forslag til ny strategi for fiskeriforskningsmiljøet i Tromsø for nye FoU-tilbud til sjømatindustrien. Gruppen fikk i oppgave å gi innspill til styrene i Norges Fiskerihøgskole ... -
Nye marine ingredienser fra sildeavskjær som P ingrediens i fôr til lakseyngel (Salmo salar L.)
(Research report, 2014)Det ble gjennomført et forsøk med lakseyngel for å evaluere tilgjengelighet av fosfor (P) hydrolysert fra fiskebein (FBH sild), relativt til et mono-Na-P salt. P-kildene ble testet på tidlige stadier i laksens utvikling, ... -
Nye markeder for pelagisk fisk. Muligheter og utfordringer for fryst rund sild i det brasilianske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall marked. Risikoen med et fåtall marked økes ytterligere med at forhold delvis utenfor bedriftenes kontroll kan påvirke eksporten. Flere norske bedrifter ... -
Nye markeder for pelagisk fisk.En studie av mulighetene for norsk sild i det brasilianske markedet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Siden norsk eksport av pelagisk fisk er konsentrert til et begrenset antall markeder, er det viktig at næringen evner å utvikle nye markeder. Hvis næringsaktørene skal lykkes med markedsutvikling trenger de kunnskap. ... -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Nye omega-3-kilder i fôr til laks
(Nofima rapportserie;, Research report, 2019)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å skaffe kunnskap om utnyttelse av to nye DHA-kilder i fôr til laks, henholdsvis olje fra genmodifisert raps og mikroalgen Schizochytrium sp. Prosjektet har hatt et spesielt fokus på ... -
Nye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Den overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i ... -
Nye sildeprodukter til Tyskland og Ukraina. En markedsvurdering
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra første fase i et delprosjekt hvor formålet har vært å innhente forskningsbasert markedskunnskap som kan danne grunnlag for strategier for introduksjon av nye sildeprodukter i det ... -
Nye trender i det brasilianske markedet for klippfisk – Hvilke utviklingstrekk ser vi og hvordan kan vi møte disse?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hensikten med dette prosjektet har vært å tilegne norske produsenter og eksportører av klippfisk mer kunnskap om status og utvikling i det brasilianske markedet for klippfisk. Brasil er et meget viktig marked for norsk ... -
Nye utvanningsmetoder for saltfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målet med utprøving av nye metoder og teknologiske løsninger for utvanning av salt- og klippfisk har vært å forbedre vektutbytte, oppnå jevnere saltinnhold, redusere utvanningstiden samtidig som den sensorisk kvaliteten ...