Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1315-1334 av 2490
-
Lakefrysing av sjømat
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)I dette prosjektet er lakefrysing testet som mulig metode for å fryse inn hyse. Hyse som råstoff er vanskelig å prosessere på grunn av svinn under produksjon og spalting av muskulatur. Frysing forsterker ofte disse ... -
Laks til Sør-Afrika – Sluttrapport FHF
(Research report, 2015) -
Laks til Sør-Afrika. Handelsstatistikk og makroøkonomiske rammebetingelser
(Research report, 2014)Rapporten ser nærmere på det sørafrikanske markedet for laks. Rapporten viser at Sør-Afrika importerer stadig mer laks. Totalt ble det importert rundt 5.000 tonn laks i 2013. Fersk laks er den største kategorien med cirka ... -
Laksebein som ingrediens i fôr til torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Et laksebeinmel ble testet ut ved gradert innblanding i fôr til torsk i et 11 ukers fôringsforsøk. Forsøket viste at fôropptaket økte i takt med økende nivå laksebein i fôrene, og at det økte inntaket av fôr resulterte i ... -
Lamb or hogget meat – A different sensory profile? Extending the fresh meat season in Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Landing av usløyd fisk for utnyttelse av biproduktene
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Målet var å undersøke om torsk, sei og hyse kan landes usløyd og sløyes på land uten at det forringer kvaliteten på fisken og biproduktene; lever, gonader og mage/tarm. I Troms, Finnmark og Lofoten ble det gjort 5 forsøk ... -
Landinger av fersk og frosset råstoff fra norsk fiskeflåte. Torsk, hyse og sei i 2003, 2004 og 2005 fra fartøy over 21 meter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Rapporten oppsummerer utviklingen i landingene av fersk og frosset torsk, hyse og sei fra den norske fiskeflåten over 21 meter de siste tre årene. For torsk falt andelen som leveres fersk fra fartøy over 21 meter med ett ... -
Langsiktige avtaler – erfaringer og vurderinger. Evaluering av et prøveprosjekt i førstehåndsomsetningen
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se eget kapittel i rapporten. -
Langtidseffekter av lave omega-3 nivåer i fôr på laksens helse
(Research report, 2016)Omega-3 fettsyrer er helt sentrale for en rekke biologiske funksjoner i kroppen, som for eksempel cellenes oppbygging, avlesing av arvematerialet og inflammasjons-respons. Det er for øvrig relativt lite kunnskap om hvor ... -
Large buyers at a fish auction: The case of the Norwegian pelagic auction
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Large Plasmid Complement Resolved: Complete Genome Sequencing of Lactobacillus plantarum MF1298, a Candidate Probiotic Strain Associated with Unfavorable Effect
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Considerable attention has been given to the species Lactobacillus plantarum regarding its probiotic potential. L. plantarum strains have shown health benefits in several studies, and even nonstrain-specific claims are ... -
Large-scale fisheries during the COVID-19 pandemic: The case of the oceangoing groundfish fleet in Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Låssetting av sommermakrell. Delrapport
(Research report, 2014)Dette er en delrapport i FHF-prosjektet «Låssetting av sommermakrell» fase 2, der en kvalitetsbedømmelsen etter låssettingsperioden er blitt utført. Metodene som er blitt benyttet til kvalitetsbedømmelse er instrumentell ... -
LC-ESI-QTOF-MS/MS Characterization of Seaweed Phenolics and Their Antioxidant Potential
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Lesions of the biliary system in Atlantic salmon (Salmo salar L.)
(Others, 2022)Gallbladders with mucosal outpouchings (diverticula) were found in a population of Atlantic salmon farmed in sea water. Soft tissue calcification affected the skin, skeletal muscle and gut, as identified by histological ... -
Lettsaltet sei i Spania
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Lettsaltet fisk er en produktgruppe man finner i svært mange spanske supermarkeder. Den markedsføres ofte på en måte som gjør at den kan forveksles med fullsaltet fisk/torsk, det spanjolene gjerne kaller bacalao. Fordi ... -
Levende hyse og torsk fra snurpenot – muligheter for direkteleveranse, oppfôring, seleksjon og redskapstilpasninger
(Research report, 2016)Forprosjektet er et oppdrag fra FHF som hadde til hensikt å belyse bruken av not som redskap for fangst av torsk (og hyse) levende til fangstbasert akvakultur (FBA). Rapporten oppsummerer næring- og forskningserfaring med ... -
Levende hyse. Overlevelse, utmattelse og restitusjon hos hyse fanget med snurrevad. Restitusjon og forløp av rigor mortis post mortem
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Hyse tatt med snurrevad er evaluert som kandidat for fangstbasert akvakultur. Skader og utmattelse fra fangsten og ombordtaking førte til lav muskel- og blod-pH, høye glukose og laktatverdier og akutt dødelighet hos ca 10 ...