Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 776-795 of 2492
-
Fiber i vegetabilske ingredienser
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)På bakgrunn av utfordringer med finmalte vegetabilske ingredienser har det blitt gjennomført en optimalisering av metoden A 104 ANKOM fiber med fokus på disse prøvetypene. Denne optimaliseringen innebærer en endring i ... -
Filet av oppdrettslaks: Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Mørke filetflekker er et kostnadskrevende problem. Videre er avvikende farge en viktig årsak til nedklassifisering av oppdrettslaks. I prosjektet ble det utviklet en enhetlig registreringsmal i samarbeid med næringen. ... -
Fine-Tuning the Fight Against Food Waste
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
First observation of seasonal variations in the meat and co-products of the snow crab (Chionoecetes opilio) in the Barents Sea
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
"Fish and folk" Fisheries policies´ influence on employment and settlement in fisheries dependent societies in The Faroese Islands, Iceland and Norway
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)The overall aim of this project is to facilitate research on the influence of fisheries policy on employment and settlement in fisheries dependent societies in Norway, Iceland and the Faroese Islands. By combining fisheries ... -
Fish quality and market performance: The case of the coastal fishery for Atlantic cod in Norway
(Journal article, 2021) -
Fish Sidestream-Derived Protein Hydrolysates Suppress DSS-Induced Colitis by Modulating Intestinal Inflammation in Mice
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Fish Size Correlates to Size and Morphology of Intermuscular Bones in Tambaqui Colossoma macropomum as Shown by Dissection and X-ray Imaging Methods
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fish-Derived Protein Hydrolysates Increase Insulin Sensitivity and Alter Intestinal Microbiome in High-Fat-Induced Obese Mice
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fishing for an institution-based first-mover advantage: The Norwegian snow crab case
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fishing methods for Atlantic cod and haddock: Quality and price versus costs
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fishing tactics and fish quality: The case of the coastal fishery for Atlantic cod in Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Fishmeal, plant protein, and fish oil substitution with single-cell ingredients in organic feeds for European sea bass (Dicentrarchus labrax)
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning ... -
Fiskebein farger laksemuskelen rød
(Others, 2018) -
Fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag -endringer i struktur, sysselsetting og produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten tar for seg strukturutviklingen i fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag i perioden 1995-2007. Redusert tilgang på råstoff og mindre filetproduksjon er begge forhold som har preget utviklingen i ...