Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 211-230 av 2568
-
Blockchain-based traceability system adoption in the wine global value chain A unified theory of acceptance and use of technology framework of analysis, the example of the Chinese market for Bordeaux wine
(Journal article, 2021)Digital services in the field of food safety has been of increasing academic and practical interest in the past decade. Using the unified theory of acceptance and use of technology (UTAUT) framework of analysis, this study ... -
Blodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Både bløggemetode og tid fra opptak av fisken til blodtapping starter har betydning for hvor godt utblødd fisken blir. Forsøket dokumenterer dette for vanlig anvendte bløggemetoder og for tider fra opptak til bløgging som ... -
Blue Bioeconomy in the Arctic region
(Research report, 2021) -
Blue mussel (Mytilus edulis) silage, a possible low trophic marine protein source for Atlantic salmon (Salmo salar L.)
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Blur-specific image quality assessment of microscopic hyperspectral images
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Hyperspectral (HS) imaging (HSI) expands the number of channels captured within the electromagnetic spectrum with respect to regular imaging. Thus, microscopic HSI can improve cancer diagnosis by automatic classification ... -
Bløggerutiner ombord på fiskefartøy.Trål, kystline og garn
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten beskriver rutiner for bløgging, blodtapping og sløying av hvitfisk om bord på noen trålere og kystfiskefartøy. Hensikten er å avdekke kritiske faktorer og potensial for forbedring av bløggerutinene. Arbeidet er ... -
Bløgging og holdbarhet på torsk
(Research report, 2016)Målsettingen med prosjektet var å undersøke henholdsvis: • Om stresset torsk får redusert koaguleringstid sammenlignet med ustresset torsk, og om dette kan påvirke graden av blodtømming. • Hvordan påvirker økt aktivitet/stress ... -
Bløt hyse. Innledende studier
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Denne rapporten er finansiert gjennom Fiskeridepartementets satsing på ”Produktutvikling og Næringsmiddelteknologi for fiskeindustrien”. Hyse er et problematisk råstoff å håndtere ved at den lett blir bløt. Begrepet bløt ... -
Bløt hyse. Spalting av hysefilet etter skinning
(Research report, 2003)Rapporten omfatter hovedsakelig registrering av spalting under filetering og skinning av hyse som er kjølelagret på is i 2 til 7 dager. Skinningen er foretatt som en sammenlignende test av Baader 51 og Trio FDS 105. ... -
Branding Nordic Seaweed: An Applied Multimodal Perspective
(Journal article, 2022)Developments in digital infrastructure in the past decade have allowed new marketing channels and opportunities for small medium enterprises (SME). This study was designed to illustrate how a multimodal analysis approach ... -
Brands, Labels, and Product Longevity: The Case of Salmon in UK Grocery Retailing
(Peer reviewed; Journal article, 2021)In recent years, the number of ecolabels and country-of-origin labels has grown substantially in seafood markets globally. This makes it more difficult for retailers and producers to communicate and demonstrate their ... -
BRASIL: Import av klippfisk, demografi og resultater fra fokusgrupper om klippfisk i Nordøst-Brasil
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Brasil er et meget viktig eksportmarked for norsk klippfisk og i denne rapporten er det samlet litt kunnskaper om noen relevante forhold vedrørende Brasil og klippfisk. I Brasil bor det 180–190 millioner mennesker og ... -
Breaking down barriers: live or dehydrated dietary whole black soldier fly larvae supplementation in slow growing chickens preserve meat quality and sensory traits
(Peer reviewed; Journal article, 2024)This study investigated the effects of supplementing the diet of a slow-growing autochthonous chicken breed with dehydrated or live Black Soldier Fly Larvae (BSFL) on meat quality and sensory attributes. The research, ... -
Bred kartlegging av faktorer som påvirker teksturegenskaper i oppdrettslaks ved multivariat tilnærming
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Formålet med studien var å øke kunnskapen om forhold som påvirker teksturen i laksemuskel og å definere faktorer som kan bidra til bedre fasthet i filet. Fisken i forsøket var oppdrettslaks fra en omfattende fôringsstudie ... -
Breeding plan for common carp in Europe
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In this study we present an outline for a selective breeding plan aiming at producing a population of common carp with a high growth rate, a high survival rate, and which is highly resistant to Koi herpes virus (KHV) and ... -
Brettpakking av fersk sjømat. Noen viktige momenter for de som skal tilby slike produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Brettpakket, fersk sjømat har det vært gjentatte forsøk på å etablere i norsk dagligvare. Denne veilederen gir en ”oppskrift” på hva som i dag kan karakteriseres som ”best practice” for de som ønsker å tilby brettpakkede, ... -
Bringing down barriers to children’s healthy eating: a critical review of opportunities, within a complex food system
(Peer reviewed; Journal article, 2023)This narrative review revises the scientific evidence of recent years on healthy eating in children and adolescents, making sense of promising avenues of action, from a food system perspective. A conceptual framework is ... -
Britiske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk. Oppfattes produktene forskjellig og hva består i så fall forskjellene av?Sluttrapport prosjekt FHF # 900444
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Storbritannia er et interessant marked for sjømat fordi de utviklingstrekk man ser gjerne gjenfinnes i andre europeiske markeder på et senere tidspunkt. For sjømat er det særlig introduksjonen av ”fersk” sjømat i selvbetjente ... -
Broodstock exposure to warming and elevated pCO<inf>2</inf> impairs gamete quality and narrows the temperature window of fertilisation in Atlantic cod
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Bruk av bikarbonat og lut under utvanning av tørrfisk. Effekt på mikrobiologisk og sensorisk kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Som utvannet produkt har tørrfisk svært kort holdbarhet. Lagringstiden ved 2-4 C kan være så kort som et par dager. I Italia tilsettes ulike kjemikalier under utvanning, mellom annet for å konservere produktet. Produkter ...