Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1054-1073 av 2492
-
Hva menes med bærekraftig sjømat?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten er en del av et FHL/FHF finansiert prosjekt ”Etterspørselsforhold knyttet til bærekraft og miljø”. Det er i dag et mangfold av ulike eller overlappende begreper som stiller nye krav til produksjonen og ... -
Hva påvirker sjømatforbruket blant unge voksne i Norge – Betydningen av matlagingsferdigheter og kunnskap
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Hva vet vi om salt?
(Lecture, 2019) -
Hvem bærer byrden av skatter og avgifter i fiskerinæringen?
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Dette prosjektet drøfter to problemstillinger: i) har det betydning for byrde og skatteover¬veltning hvor i verdikjeden en avgift eller skatt pålegges? og ii) hvem bærer byrden av en avgift eller skatt som legges på ett ... -
Hvilken sammenheng er det mellom råstoffpris til fisker og prisen forbruker må betale?Foredrag for årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 2012
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Denne rapporten inneholder et foredrag utarbeidet til årsmøtet i Nordland fylkes fiskarlag 27. september 2012 i Bodø. Arbeidet er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond og Norges Råfisklag. Foredraget ... -
Hvitere saltfisk – Storskala testDelrapport 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 2 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF, hvor kontaktpersonen har vært Lorena Gallart Jornet. Forskningsarbeidet ... -
Hvitere saltfisk. Småskala forsøk - Delrapport 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I denne rapporten presenteres resultatene fra arbeidspakke 1 i prosjektet: ”Hvitere saltfisk og økt utbytte”. Midlene er hentet fra handlingsplanen til FHF og forskningsarbeidet er gjort i samarbeid mellom Nofima og ... -
Hvor kommer maten fra?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Krav til dokumentasjon av historien til matvarer øker. Dette har ført til at myndighetene nå etablerer strengere krav slik at informasjon om matvarene kan spores gjennom hele verdikjeden. Den norske regjeringen har satt i ... -
Hvordan håndteres avrenning fra ferskfisktransport i andre fiskenasjoner, en komparativ studie av Irland, Island og Færøyene
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Det ble gjennomført en komparativ studie hos villfiskforedlere, lakseslakteri, transportbyrå og tilsynsmyndigheter i Irland, Island og Færøyene der man diskuterte problemstillingen rundt avrenning fra lastebiler som ... -
Hvordan kan pliktkvoter bidra til mer foredling? Vurdering av tre forslag til endringer i "Forskrift om leveringsplikt for fartøy med torsketrål-tillatelse"
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten vurderer tre forslag til endringer i Leveringspliktforskriften, en ferskfiskordning for plikttrålere, en dynamisk minstepris som utbudspris for omsetning og større fleksibilitet i rapporteringen av bearbeidingsplikt. ... -
Hvordan påvirker nye ferskfiskprodukter markedet?En undersøkelse blant produsenter og supermarkedskjeder i Norge
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultater fra et arbeid hvor formålet har vært å vurdere mulighetene for økt produksjon av ferske bearbeidede produkter fra norsk sjømatindustri. Dette gjøres gjennom å undersøke hvordan utvikling ... -
Hvordan planlegges kystsonen? Kartlegging av gjeldende planpraksis etter plan- og bygningsloven i sjøområdene
(Nofima rapportserie, Research report, 2017) -
Hybrid Surveys: A Method for the Effective Use of Open- Ended Questions in Quantitative Food Choice Surveys
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Hydrodynamics of Atlantic salmon culture tank: Effect of inlet nozzle angle on the velocity field
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Hydrodynamics of octagonal culture tanks with Cornell-type dual-drain system
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
HYGIENE – CAN A TOOL FROM OUR PAST HELP SAVE THE FUTURE?
(Others, 2021)Infectious diseases will continue to disrupt modern societies if we do not establish better hygiene literacy to enable a systems approach to hygienical design and planning, wider population access to and uptake of practices, ... -
Hygienic standards and practices in Norwegian salmon Processing plants
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Hygienic standards and practices in Norwegian salmon Processing plants
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Hygienic Standards and Practices in Norwegian Salmon Processing Plants
(Lecture, 2017)