Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 968-987 av 2527
-
Growth Performance, Nutrient Digestibility, and Retention in Atlantic Salmon, Salmo salar L., Fed Diets with Fermented Sugar Kelp, Saccharina latissima
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Guar gum fortified white breads for prospective postprandial glycaemic control – Effects on bread quality and galactomannan molecular weight
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Guar galactomannans effectively reduce post-prandial glycaemic responses and can be used to improve the health impact of white bread. Here we compare the impact of four guars containing galactomannans with varying ... -
Guideline for harmonisation of measures and protocols related to consumer behaviour as an outcome. D4.4
(Research report, 2022) -
Guidelines for co-creating climate adaptation plans for fisheries and aquaculture
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Guilt-free pleasures: how premium and luxury influence regret
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Gull fra havets sølv
(Research report, 2014)Prosjektet har tatt utgangspunkt i havet og dets bærekraftige ressurser med tanke på marin bioprospektering. Restråstoff fra fangst av norsk vårgytende sild (NVG-sild) er undersøkt for enzymer, bioaktive peptider og lipider ... -
Gulrøtter for fangstbasert havbruk. Fartøyenes vurderingskriterier og analyse av potensielle virkemidler
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Se sammendrag i rapporten -
Gut evacuation rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets with different physical properties. A CREATE project
(Research report, 2014)To measure the effect of physical feed quality on gut evacuation, Atlantic salmon with mean weight 1047 g (measured after finishing the sampling) was fed two extruded feeds with different physical quality to satiation. ... -
Gut microbiota is associated with dietary intake and metabolic markers in healthy individuals
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Background: Metabolic diseases have been related to gut microbiota, and new knowledge indicates that diet impacts host metabolism through the gut microbiota. Identifying specific gut bacteria associated with both diet and ... -
GWAS identifies genetic variants associated with omega-3 fatty acid composition of Atlantic salmon fillets
(Peer reviewed; Journal article, 2020)The objective of this study was to identify genetic variants associated with long-chain omega-3 fatty acid content in Atlantic salmon muscle, in order to identify genes underlying the genetic variation in these traits, by ... -
Hand hygiene practices during meal preparation-a ranking among ten European countries
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Harmonizing methods for food traceability process mapping and cost/benefit calculations related to implementation of electronic traceability systems
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In recent years there has been increased focus on traceability in food supply chains. Process mapping for traceability in food supply chains is a way of describing where information which is necessary to maintain traceability ... -
Havbruksforvaltning mot 2030 – faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Prosjektet var organisert med fire delprosjekter, på hhv. produksjon, arealforvaltning, samarbeid og scenarioer med tanke på utviklingen fram mot 2030. • I 2030 bør samfunnet ha etablert andre reguleringsmekanismer på ... -
Havbruksnæringens konsekvenser for økosystemtjenester og samfunn i nordområdene. Forprosjekt Balsfjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Utviklingen av havbruksnæringen styres etter prinsippet om bærekraftig utvikling; sosial, økonomisk og miljømessig. Forvaltningen trenger mer kunnskap om hvilke effekter merdbasert havbruk har på økosystemtjenester og ... -
Havbruksnæringens ringvirkninger i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Havbruksnæringen skaper betydelige ringvirkninger i form av sysselsetting og innkjøp av varer og tjenester i Troms. Vår analyse viser at bedrifter som har havbruksvirksomhet i fylket kjøper inn varer og tjenester for over ... -
Havbruksnæringens ringvirkninger – Verdiskaping og sysselsetting 2022
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Havbruksnæringen har selv med urolige tider de siste årene hatt en meget god utvikling. Eksportverdien av laks og ørret økte med 30 % fra 2021 til 2022, fra 85,3 til 110,7 milliarder kroner. Økt eksportverdi gir grunnlag ... -
Health and Safety Considerations of Fermented Sausages
(Peer reviewed; Journal article, 2017)