Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 2297-2316 av 2568
-
Thermal behaviour and the prospect spread of an invasive benthic top predator onto the Euro-Arctic shelves
(Peer reviewed; Journal article, 2015) -
Thermal behaviour of edible crab Cancer pagurus Linnaeus, 1758 in coastal Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Thermal inactivation of Listeria monocytogenes in the Shaka agitated reciprocal retort: Influence of food matrix rheology and fat content
(Journal article; Peer reviewed, 2021) -
Thinking outside the booth: when Covid-19 pushed sensory testing to remote options
(Peer reviewed; Journal article, 2022)This commentary addresses the issue of remote testing with sensory and consumer panels, within the VSI Covid-19 and Sensory Science in Food Quality and preference. In particular, two papers on the topic will be discussed: ... -
This apple is too ugly for me!: Consumer preferences for suboptimal food products in the supermarket and at home
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Tidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Den overordnede idéen for dette prosjektet er å øke verdiskapingen innen oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av matfisk og konsumrogn. Fra tidligere forsøk med ørret fra ... -
Tilbudskartlegging. Sjømatprodukter som kan fungere som suvenirer i norske reiselivsmarkeder
(Research report, 2013)Denne rapporten presenterer resultatene fra første del av prosjektet «Hermetiserte sjømatsuvenirer» som er finansiert av Innovasjon Norge via Marint Verdiskapingsprogram og ledet av King Oscar. Fra Nofima er forskerne ... -
Tilgjengelig utstyr for å hindre avrenning
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)I denne rapporten er tilgjengelige løsninger for å hindre avrenning oppsummert. Tette kasser fremstår som et alternativ som raskt kan implementeres hvis fisken er tilstrekkelig nedkjølt. Tette kasser må enten være laget ... -
Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Målsettingen med dette prosjektet har vært å øke den generelle kunnskapen om bruk av tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer ved produksjon av hvitfiskfilet. I prosjektet er det gjennomført et litteraturstudium på ... -
Tilsetningsstoffer i fôr til laks og regnbueørret - Sluttrapport FoU tillatelser SF HØ 25 og H B 46
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Nofima har vært faglig ansvarlig for FoU tillatelsene SF HØ 25 og H B 46 til Aller Aqua. Målet til FoU tillatelsene har vært å teste tilsetningsstoffer i fôr for å styrke vekst og helse i laks og regnbueørret, og for å ... -
Tiltak for økt kontroll med listeria i laksenæringen. Sluttrapport + vedlegg
(Research report, 2014)Listeria er en av de største mikrobiologiske utfordringene for laksenæringen. Målet med dette prosjektet var økt kunnskap og bedre grunnlag for å oppnå økt kontroll med listeria i laksenæringen. Prosjektet bygger på ... -
Time-temperature profiles and Listeria monocytogenes presence in refrigerators from households with vulnerable consumers
(Peer reviewed; Journal article, 2020)A transdisciplinary observational study, coupled with a web-based survey, was conducted to investigate refrigerated storage of food, in five European countries. The investigated consumer groups in this study were: young ... -
Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Pre-rigorfileterte, vakumpakkede laksefileter ble fryst inn ved hjelp av tørris umiddelbart etter slakting. Disse ble lagret i 1 og 4 måneder ved -30 °C. De fryste, vakumpakkende filetene ble tint enten raskt (i vann 4 °C, ... -
Today’s and tomorrow's feed ingredients in Norwegian aquaculture
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)During the last decade, the production of Atlantic salmon has increased from around 900,000 tons worldwide in 2000 to more than 1,500,000 tons today, an increase of almost 70%. Norway is the main producer of Atlantic salmon. ... -
Toktrapport fra haneskjellundersøkelser i Porsangerfjorden 9. – 11. april 2002
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)I alt 39 skrapetrekk med trekantskrape ble ble foretatt i indre deler av Porsangerfjorden for å undersøke forekomstene av haneskjell (Chlamys islandica) i området. Det ble funnet til dels betydelig mengder skjell og ... -
Tolerance to quaternary ammonium compound disinfectants may enhance growth of Listeria monocytogenes in the food industry
(Journal article, 2016)The antibacterial effect of disinfectants is crucial for the control of Listeria monocytogenes in food processing environments. Tolerance of L. monocytogenes to sublethal levels of disinfectants based on quaternary ammonium ... -
Toleranse for temperaturfall hos torsk i settefiskfasen. Potensiell flaskehals i intensiv sesonguavhengig produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Intensiv årstidsuavhengig produksjon av torsk innebærer produksjon ved høye temperaturer i landanlegg før overføring til merder i sjøen. Fisken vil bli utsatt for et fall i vanntemperatur ved overføring til sjø i den ... -
Torsk fra merd: Pre-rigor produksjon av loins med skinn
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)I dette forsøket ble torsk fanget levende og lagret i merd hvor den ble fôret med hhv. lodde og kommersielt torskefôr i 3 måneder. Etter skånsom slakting og utblødning i 30 minutter, ble fisken sløyd og de biologiske data ... -
Torsk i det svenske og tyske dagligvaremarkedet Forprosjekt: Tilstedeværelsen av tinte torskeprodukter i etablerte kanaler for fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Siden tinte filetprodukter av torsk og hyse har erstattet genuint ferske produkter av de samme artene i britiske supermarkeder er det viktig at norske bedrifter får kunnskap om hvorvidt det samme kan skje i andre store ... -
Torsk kjølt i RSW – råstoffkvalitet til filet og salting.Direktesløyd, RSW kjølt torsk og bløgga/sløyd torsk iset i kar
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Tre råstoffpartier av torsk fisket med snurrevad ble sammenlignet med hensyn til kvalitet og utbytte i filet- og saltfiskproduksjon. To av prøvepartiene kom begge fra et middels stort snurrevadhal; det ene partiet ble ...