Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport
Research report
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2570553Utgivelsesdato
2017Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Nofima rapportserie [1060]
- Publikasjoner fra CRIStin [2481]
Sammendrag
Målsettingen med dette prosjektet har vært å øke den generelle kunnskapen om bruk av tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer ved produksjon av hvitfiskfilet. I prosjektet er det gjennomført et litteraturstudium på hvilken effekt ulike tilsetningsstoffer har på fiskefilet. Deretter er det laget en veileder hvor målet har vært å gi en lettfattet og oversiktlig informasjon om hvilke tilsetningsstoffer det er lov å bruke, hvilken effekt de har, og eksempler på praktisk bruk av tilsetningsstoffer. Veilederen inneholder også en kort beskrivelse av tekniske hjelpestoffer. Medlemmene i styringsgruppen; flere næringsaktører har deltatt aktivt i utviklingen av veilederen; Mattilsynet har hatt rolle som observatør. Food additives and processing aid in production of white fish fillets Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport