Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 201-220 av 2518
-
Bioavailability of Quercetin in Humans with a Focus on Interindividual Variation
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Biodegradable Active Packaging as an Alternative to Conventional Packaging: A Case Study with Chicken Fillets
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Biofilm matrix composition affects the susceptibility of food associated staphylococci to cleaning and disinfection agents
(Journal article, 2016)Staphylococci are frequently isolated from food processing environments, and it has been speculated whether survival after cleaning and disinfection with benzalkonium chloride (BC)-containing disinfectants is due to biofilm ... -
Biofilms remember: Osmotic stress priming as a microbial management strategy for improving salinity acclimation in nitrifying biofilms
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Biofluorescent response in lumpfish Cyclopterus lumpus to a therapeutic stressor as assessed by hyperspectral imaging
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Biogenic amines in krill meal: Liquid chromatographic determination with post-column derivatization and fluorescence detection
(Research report, 2015)Biogenic amines are formed by microbial decarboxylation of amino acids and represent a considerable toxicological risk in some food products. This method is intended for quantification of histamine, cadaverine and putrescine ... -
Biprodukter fra kongekrabbe (Paralithodes Camtschaticus)
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Årlig fangst av kongekrabbe i Finnmark fylke har økt fra 50 tonn i 2004 til 1.906 tonn i 2011. I 2011 ble det eksportert ca. 5 % (ca. 95 tonn) levende krabbe til markedet. De resterende 95 % (ca. 1800 tonn) av krabbene ... -
Bleking og vinterisering av råolje fra makrell restråstoff
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Syv kommersielle blekejordstyper fra tre leverandører er blitt screenet for effektivitet under bleking av råolje fra makrell restråstoff mht. reduksjon av farge, oksidasjonsnivå (PV, AV) og flyktige sekundære oksidasjons ... -
Blockchain-based traceability system adoption in the wine global value chain A unified theory of acceptance and use of technology framework of analysis, the example of the Chinese market for Bordeaux wine
(Journal article, 2021)Digital services in the field of food safety has been of increasing academic and practical interest in the past decade. Using the unified theory of acceptance and use of technology (UTAUT) framework of analysis, this study ... -
Blodtapping av torsk - bløggemetoder og tid før bløgging eller direktesløying
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Både bløggemetode og tid fra opptak av fisken til blodtapping starter har betydning for hvor godt utblødd fisken blir. Forsøket dokumenterer dette for vanlig anvendte bløggemetoder og for tider fra opptak til bløgging som ... -
Blue Bioeconomy in the Arctic region
(Research report, 2021) -
Blue mussel (Mytilus edulis) silage, a possible low trophic marine protein source for Atlantic salmon (Salmo salar L.)
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Blur-specific image quality assessment of microscopic hyperspectral images
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Hyperspectral (HS) imaging (HSI) expands the number of channels captured within the electromagnetic spectrum with respect to regular imaging. Thus, microscopic HSI can improve cancer diagnosis by automatic classification ... -
Bløggerutiner ombord på fiskefartøy.Trål, kystline og garn
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Rapporten beskriver rutiner for bløgging, blodtapping og sløying av hvitfisk om bord på noen trålere og kystfiskefartøy. Hensikten er å avdekke kritiske faktorer og potensial for forbedring av bløggerutinene. Arbeidet er ... -
Bløgging og holdbarhet på torsk
(Research report, 2016)Målsettingen med prosjektet var å undersøke henholdsvis: • Om stresset torsk får redusert koaguleringstid sammenlignet med ustresset torsk, og om dette kan påvirke graden av blodtømming. • Hvordan påvirker økt aktivitet/stress ... -
Bløt hyse. Innledende studier
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Denne rapporten er finansiert gjennom Fiskeridepartementets satsing på ”Produktutvikling og Næringsmiddelteknologi for fiskeindustrien”. Hyse er et problematisk råstoff å håndtere ved at den lett blir bløt. Begrepet bløt ... -
Bløt hyse. Spalting av hysefilet etter skinning
(Research report, 2003)Rapporten omfatter hovedsakelig registrering av spalting under filetering og skinning av hyse som er kjølelagret på is i 2 til 7 dager. Skinningen er foretatt som en sammenlignende test av Baader 51 og Trio FDS 105. ... -
Branding Nordic Seaweed: An Applied Multimodal Perspective
(Journal article, 2022)Developments in digital infrastructure in the past decade have allowed new marketing channels and opportunities for small medium enterprises (SME). This study was designed to illustrate how a multimodal analysis approach ... -
Brands, Labels, and Product Longevity: The Case of Salmon in UK Grocery Retailing
(Peer reviewed; Journal article, 2021)In recent years, the number of ecolabels and country-of-origin labels has grown substantially in seafood markets globally. This makes it more difficult for retailers and producers to communicate and demonstrate their ... -
BRASIL: Import av klippfisk, demografi og resultater fra fokusgrupper om klippfisk i Nordøst-Brasil
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Brasil er et meget viktig eksportmarked for norsk klippfisk og i denne rapporten er det samlet litt kunnskaper om noen relevante forhold vedrørende Brasil og klippfisk. I Brasil bor det 180–190 millioner mennesker og ...