Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 218-237 av 2518
-
Branding Nordic Seaweed: An Applied Multimodal Perspective
(Journal article, 2022)Developments in digital infrastructure in the past decade have allowed new marketing channels and opportunities for small medium enterprises (SME). This study was designed to illustrate how a multimodal analysis approach ... -
Brands, Labels, and Product Longevity: The Case of Salmon in UK Grocery Retailing
(Peer reviewed; Journal article, 2021)In recent years, the number of ecolabels and country-of-origin labels has grown substantially in seafood markets globally. This makes it more difficult for retailers and producers to communicate and demonstrate their ... -
BRASIL: Import av klippfisk, demografi og resultater fra fokusgrupper om klippfisk i Nordøst-Brasil
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Brasil er et meget viktig eksportmarked for norsk klippfisk og i denne rapporten er det samlet litt kunnskaper om noen relevante forhold vedrørende Brasil og klippfisk. I Brasil bor det 180–190 millioner mennesker og ... -
Bred kartlegging av faktorer som påvirker teksturegenskaper i oppdrettslaks ved multivariat tilnærming
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Formålet med studien var å øke kunnskapen om forhold som påvirker teksturen i laksemuskel og å definere faktorer som kan bidra til bedre fasthet i filet. Fisken i forsøket var oppdrettslaks fra en omfattende fôringsstudie ... -
Breeding plan for common carp in Europe
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)In this study we present an outline for a selective breeding plan aiming at producing a population of common carp with a high growth rate, a high survival rate, and which is highly resistant to Koi herpes virus (KHV) and ... -
Brettpakking av fersk sjømat. Noen viktige momenter for de som skal tilby slike produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Brettpakket, fersk sjømat har det vært gjentatte forsøk på å etablere i norsk dagligvare. Denne veilederen gir en ”oppskrift” på hva som i dag kan karakteriseres som ”best practice” for de som ønsker å tilby brettpakkede, ... -
Bringing down barriers to children’s healthy eating: a critical review of opportunities, within a complex food system
(Peer reviewed; Journal article, 2023)This narrative review revises the scientific evidence of recent years on healthy eating in children and adolescents, making sense of promising avenues of action, from a food system perspective. A conceptual framework is ... -
Britiske forbrukeres oppfatning av fersk og tint filet fra torsk. Oppfattes produktene forskjellig og hva består i så fall forskjellene av?Sluttrapport prosjekt FHF # 900444
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Storbritannia er et interessant marked for sjømat fordi de utviklingstrekk man ser gjerne gjenfinnes i andre europeiske markeder på et senere tidspunkt. For sjømat er det særlig introduksjonen av ”fersk” sjømat i selvbetjente ... -
Broodstock exposure to warming and elevated pCO<inf>2</inf> impairs gamete quality and narrows the temperature window of fertilisation in Atlantic cod
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Bruk av bikarbonat og lut under utvanning av tørrfisk. Effekt på mikrobiologisk og sensorisk kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Som utvannet produkt har tørrfisk svært kort holdbarhet. Lagringstiden ved 2-4 C kan være så kort som et par dager. I Italia tilsettes ulike kjemikalier under utvanning, mellom annet for å konservere produktet. Produkter ... -
Bruk av permitteringer og utenlandsk arbeidskraft i fiskeforedling. Deskriptiv statistikk og kvantitativ og kvalitativ analyse
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)I rapporten redegjøres for resultater fra en kvantitativ og kvalitativ analyse av bruk av permitteringer og utenlandsk arbeidskraft i norsk fiskeforedling. Den kvantitative analysen er basert på detaljert sysselsettingsstatistikk ... -
Bruk av skyggenett over tørrfisk - Resultater fra tester på Værøy i 2011
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Det er gjennomført storskala forsøk med henging av tørrfisk under skyggenett. Fisken ble hengt på tre tidspunkt 1. mars, 23. mars og 14. april. På hvert av tidspunktene ble det også hengt fisk som kontroll, uten nett. Bruk ... -
Bruk av spillvarme til dyrking og prosessering av andemat i Midt-Norge. En bærekraftig proteinkilde til fiske- og dyrefôr
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Motivasjonen for prosjektet var å legge grunnlag for en kommersiell satsing på å bruke spillvarme i en bærekraftig dyrking og prosessering av andemat i Midt-Norge, for bruk i kommersielle fiske- og dyrefôr samt å initiere ... -
Bruk og etterbruk av rensefisk i norsk lakseoppdrett fra et samfunnsøkonomisk perspektiv
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Bruk av rensefisk, spesielt rognkjeks (Cyclopterus lumpus), i norsk lakseoppdrett har økt kraftig som følge av strengere miljøkrav og økende kostnader til lusebekjempelse. Mange oppdrettere opplever en god effekt av metoden, ... -
Bycatch in trawl-fisheries. Sub-project 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)The main goals of this sub-project were to evaluate whether interviewing fishers could be an appropriate method to reveal quantities of the bycatches in the Norwegian trawl fisheries, and to describe the knowledge about ... -
Bygging av mellomlagringstank, rigging og praktiske tester (Optipro 3). Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Majoriteten av trålerne slipper fortsatt fangster på 20–30 tonn direkte ned i mottaksbinger, på samme måte som for 60 år siden. I 2015 finansiert FHF et prosjekt (nr. 901094), som gikk ut på å designe framtidens tråler. ... -
Bærekraftig etterbruk av rensefisk – Faglig sluttrapport AP3
(Nofima rapportserie;, Research report, 2021)I dette prosjektet har vi forsket på muligheter og utfordringer knyttet til etterbruk av rensefisk som har hatt deler av sin livssyklus i merdene sammen med laksen for å spise lus. Vi har hatt en tverrfaglig tilnærming, ... -
Bærekraftsertifisering og muligheter for norsk fiskerinæring
(Research report, 2014)Målet med prosjektet er å vurdere en potensiell markedsfordel og verdiøkning for norsk fiskerinæring av bærekraftsertifisering. Alternativene som vurderes er uavhengig tredjeparts sertifiseringsprogram (MSC) opp mot ... -
Cage of covariance in calibration modeling: Regressing multiple and strongly correlated response variables onto a low rank subspace of explanatory variables
(Peer reviewed; Journal article, 2021)In analytical chemistry, multivariate calibration is applied when substituting a time-consuming reference measurement (based on e.g. chromatography) with a high-throughput measurement (based on e.g. vibrational spectroscopy). ... -
Calanus finmarchicus as a novel source of health-promoting bioactive peptides: Enzymatic protein hydrolysis, characterization, and in vitro bioactivity
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Calanus finmarchicus is a crustacean currently used as a source of marine lipid. The lipids are extracted by enzymatic protein hydrolysis, while the remaining peptide fraction is regarded as a byproduct. In the present ...