Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 1757-1776 of 2527
-
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - I: Filetkvalitet - vill torsk restituert i merd etter fangst, uten fôring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)I dette prosjektet ble det gjennomført to forsøk med filetering av torsk ved ulik rigortilstand. Råstoffet var stor skrei fisket levende utenfor Vesterålen i mars – april. Torsken ble ilandført levende av fangstfartøyet ... -
Pre-rigor filetering av levendefanget torsk - II Holdbarhet og filetkvalitet, levende vill torsk som ble fôret i merd før slakting
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Hovedmålet var å dokumentere om filetering av torsk pre-rigor, i-rigor eller post-rigor påvirket holdbarhetstiden under kjølelagring, totalt etter slakting og etter filetering. Det var også et delmål å dokumentere andre ... -
Pre-rigor filetering av oppdrettstorsk; Holdbarhet og kvalitet under kjølelagring
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Målet var å dokumentere om pre-rigor prosesserte filetstykninger av oppdrettstorsk har lengre holdbarhet under kjølelagring, enn filetstykninger av vill torsk. Pre-rigor skjæring og pakking av loins av oppdrettstorsk ble ... -
Pre-rigor injeksjonssalting av laksefilet- Krymping avhengig av tid post mortem før filetering og salting- Trekkraft for å løsne tykkfiskbein før og etter salting pre-rigor
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I den første delen av prosjektet ble krymping av laksefileter målt, etter injeksjonssalting, 5 døgn kjølelagring av saltet fileter og røyking. Filetering og salting ble utført til ulike tidspunkt mens fiskene i forsøket ... -
Pre-rigor kjølt laksefilet - Sensorisk kvalitet og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Prosjektet undersøker hvorvidt produsenter, kunder og konsumenter kan forvente forskjeller i sensorisk kvalitet og holdbarhet på kjølte stykninger av laksfilet når de er tilvirket av pre-rigor eller post-rigor råstoff. Det ... -
Pre-rigor produksjon av røykelaks.Slaktestress og utbløding, effekt på pigment, farge og oksidasjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Forsøket dokumenterer effekter av slaktestress og utblødning på retensjon av astaxanthin, muskelfarge og oksidasjon under pre- og post-rigor prosessering av røykt laks. Hovedeffekter av designfaktorene viser at retensjon ... -
Pre-Slaughter Stunning of Farmed Atlantic Halibut in CO<inf>2</inf>-Saturated Seawater: Assessment of Unconsciousness by Electroencephalography (EEG)
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Prebiotic effect of inulin-type fructans on faecal microbiota and short-chain fatty acids in type 2 diabetes: a randomised controlled trial
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Predicting liquid loss of frozen and thawed cod from hyperspectral imaging
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Predicting mixed-meal measured glycaemic index in healthy subjects
(Journal article; Peer reviewed, 2018)Purpose To determine the influence of meal composition on the glycaemic impact of different carbohydrate staples, and the accuracy of “adjusted calculated meal GI” compared with “measured mixed-meal GI”. Methods In a ... -
Predicting post-mortem meat quality in porcine longissimus lumborum using Raman, near infrared and fluorescence spectroscopy
(Journal article; Peer reviewed, 2018)Spectroscopic techniques can provide valuable information about post-mortem meat quality. In the current study, Raman, NIR and fluorescence spectroscopy was used to analyze pH, drip loss and intramuscular fat in pork ... -
Prediction accuracy of direct and indirect approaches, and their relationships with prediction ability of calibration models
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Prediction of chemical and sensory properties in strawberries using Raman spectroscopy
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Prediction of extruded aquafeed physical quality parameters through a dough viscosity model
(Peer reviewed; Journal article, 2024) -
Prediction of water holding capacity and pH in porcine longissimus lumborum using Raman spectroscopy
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The main purpose of this study was to investigate if Raman spectra recorded at the exact same position as drip loss measurements could improve prediction of drip loss in pork. One ventral and one dorsal cylindrical plug, ... -
Predictive ability of host genetics and rumen microbiome for subclinical ketosis
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Subclinical metabolic disorders such as ketosis cause substantial economic losses for dairy farmers in addition to the serious welfare issues they pose for dairy cows. Major hurdles in genetic improvement against metabolic ... -
Predictive microbiology quantification of the antimicrobial effect of carvacrol
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Preliminary environmental risk assessment of genetically modified oilseed rape MON 88302 for food and feed uses, import and processing under Regulation (EC) No 1829/2003 (Application EFSA/GMO/BE/2011/101). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM report, Research report, 2013) -
Preparation, characterization and antimicrobial properties of electrospun polylactide films containing Allium ursinum L. extract
(Peer reviewed; Journal article, 2019)