Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 1248-1267 of 2527
-
Kappfiske etter loddetorsk – en dyd av nødvendighet eller ressursøding?
(Research report, 2003)Funnene som presenteres i denne rapporten er en del av prosjektet; Markedstilpassede høstingsstrategier, som har en målsetting om å bringe fram kunnskap om hvordan vi gjennom fangstreguleringer kan fremme en fangstatferd ... -
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller
(Research report, 2016)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ... -
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller
(Research report, 2016)Dette prosjektet har hatt som hovedmål å karakterisere innhold av næringsstoff (fett, protein, mineraler) og energi i slamprøver tatt månedlig gjennom ett år ved tre settefiskanlegg. Prøver ble tatt av avvannet slam etter ... -
Kartlegging av hendelsesforløp og beredskap under giftalgeangrepet våren 2019 - Astafjorden, Ofotfjorden, Vestfjorden og Tysfjorden
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Rapporten beskriver hendelsesforløpet og beredskapen i forbindelse med giftalgeangrepet i Astafjorden, Ofotfjorden, Vestfjorden og Tysfjorden våren 2019: hva skjedde, hva ble gjort, hva fungerte og hva fungerte ikke. ... -
Kartlegging av kjølerutiner, temperaturkontroll og temperatursporing ved transport av fersk fisk på is
(Research report, 2022) -
Kartlegging av landingsmønster for torsk, sei og hyse 2017−2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Rapporten presenterer landinger av bunnfisk i Norge fordelt på torsk, hyse og sei samt andre kategorier bunnfisk og krepsdyr for årene 2017 til 2019. Landingene er fordelt på fersk eller fryst, geografisk etter Norges ... -
Kartlegging av marint restråstoff i Troms
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Målet med kartleggingen er å få oversikt over hva som finnes av marint restråstoff i Troms i dag, samt forventet råstoffsituasjon de nærmeste årene. Oversikten skal bidra som beslutningsgrunnlag for biomarine næringsaktører ... -
Kartlegging av restråstoff fra jordbruket
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Med denne rapporten ønsker vi å bidra til en bedre oversikt over volum, sammensetning, kvalitet, anvendelse og nye muligheter for bruk av restråstoff fra norske industriell bearbeiding av cerealer, kjøtt, planteoljer, ... -
Kartlegging av teknologi til raffinering av makrellolje
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Konvensjonell og ny prosessteknologi for raffinering av marine oljer er blitt kartlagt ved gjennomgang av tilgjengelig litteratur og patenter og vurdert for mulig anvendelse til raffinering av råolje fra makrell restråstoff. ... -
Kategoriutvikling av nye fiskeprodukter til dagligvaresektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Rapporten er delt inn i følgende deler (hver del er et hefte): A. Beskrivelse av prosjektet og arbeidsprosessen (dette dokumentet) a. Målgruppe: Aktører som ønsker å få en samlet innsikt i prosjektet og dets arbeidsmetoder ... -
Kinesisk produksjon av fryste filetprodukter av torsk: Markedskonsekvenser for norske filetbedrifter i det europeiske markedet
(Research report, 2013)Konkurransefortrinnet til norske fiskebedrifter har historisk vært en unik tilgang til fisk. Fortrinnet forvitret på slutten av 1990-tallet fordi moderne fryse- og tineteknologi og billigere transportløsninger gjorde det ... -
Kitchen cloths: Consumer practices, drying properties and bacterial growth and survival
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Kitchen cloths have an important role in maintaining kitchen surfaces hygienically clean but may also act as vehicles for cross contamination of pathogens from food spills to hands and other foods. The aim of the present ... -
Kitchen layouts and consumers’ food hygiene practices: Ergonomics versus safety
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Our paper emphasizes the importance of the kitchen layout in facilitating consumers' food hygiene practices. A significant correlation was found between the sink placement (inside or outside the kitchen) and hygienic ... -
Kjølelagring av laks og regnbueørret – kvalitet og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Oppdrett av laks har over mange år styrket sin posisjon inn mot et globalt marked, samtidig har norsk regnbueørret-oppdrett gått tilbake og utgjør i dag cirka 5 % av den samlede laks- og ørretproduksjonen. Det er gjort ... -
Kjølelagring av laks og regnbueørret – kvalitet og holdbarhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Oppdrett av laks har over mange år styrket sin posisjon inn mot et globalt marked, samtidig har norsk regnbueørret-oppdrett gått tilbake og utgjør i dag cirka 5 % av den samlede laks- og ørretproduksjonen. Det er gjort ... -
Kjøling av fersk fisk. –Effekt på vekt og kvalitet
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Det er gjennomført forsøk med 4 ulike kjølemetoder på torsk. Torsken er kjølt i 11 døgn ved å "ise i kasser", kjølt i kar med "slurry is", "is og sjøvann" og "is og ferskvann". Utbytter og kvalitet ble målt under kjølelagringen ... -
Kjøling reduserer grønnfarging av potet
(Others, 2020) -
Klippfisk i Brasil.Hvordan påvirker nye klippfiskprodukter i det brasilianske markedet norsk eksport av klippfisk?
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Det brasilianske markedet har blitt tilført stadig nye produkter som kan true posisjonen til norsk klippfisk. Konkurransen kommer i første rekke fra saltet fisk i opprevet form, og fryst utvannet fisk. Importen av slike ... -
Klippfisk til Angola. Markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola
(Research report, 2014)Denne rapporten ser nærmere på markedsmuligheter og utfordringer for norsk klippfisk i Angola. Den økonomiske veksten i Angola har bidratt til økt import av klippfisk. Norsk eksport domineres av klippfisk av sei. I tillegg ... -
Klippfisk til Angola. Muligheter og utfordringer for norsk klippfisk i det angolanske markedet. Faglig sluttrapport
(Research report, 2015)I denne faglige sluttrapporten oppsummeres prosjektet «Klippfisk til Angola» finansiert av FHF. Positiv utvikling for en rekke makroøkonomiske variabler har økt etterspørselen etter klippfisk av torsk og sei i Angola. ...