• Økt verdiskaping fra biprodukter og bifangst 

      Olsen, Jan-Vidar; Tobiassen, Torbjørn (Research report, 2004)
      I år 2001 var det mulig å ta ut ca 110.000 tonn biprodukter fra den norske laksefiskproduksjonen. Biprodukter fra sjømat har tidligere blitt betraktet som avfall og dermed uegnet til produksjon av produkter med høyere ...
    • Økt verdiskaping ved utnyttelse av fiskeskinn 

      Gildberg, Asbjørn (Nofima rapportserie, Research report, 2011)
      Målsetningen med prosjektet er, gjennom formidling av kunnskap og nye ideer, å bidra til økt verdiskaping av fiskeskinn fra filetindustrien. Rapporten gir en oversikt over råstoffgrunnlag, råstoffets egenskaper og det ...
    • Økt verdiskapning med kvalen som råstoff. Fokus på kvalkjøtt 

      Østli, Jens (Research report, 2006)
      Fra myndighetene er det et ønske at sjøpattedyrene skal inngå i en økosystembasert forvaltning av havets ressurser. Dette kan innebære en høyere fangst av vågekval enn i dag. En viktig forutsetning er at kvalkjøttet kan ...
    • Økte drivstoffkostnader – konsekvenser for landindustrien 

      Dreyer, Bent; Isaksen, John Roald (Nofima rapportserie, Research report, 2019)
      Rapporten er et resultat av en henvendelse fra Sjømat Norge om en vurdering av effektene av å fjerne dagens ordning med refusjon av mineraloljeavgiften. Hensikten med denne rapporten er å drøfte hvilken effekt økte ...
    • Ørretrogn til konsum 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Kalberg, Monica (Research report, 2016)
      Resultatene viser at den kjønnsmodne hunn regnbueørret får en visuell kvalitetsreduksjon spesielt i kjøttfarge og ytre kjennetegn. De biokjemiske analysene viser mindre eller ingen signifikante forskjeller i næringsverdi ...