Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1652-1671 av 1685
-
What is dominance? An exploration of the concept in TDS tests with trained assessors and consumers
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
What should organic farmers grow: heritage or modern spring wheat cultivars?
(Peer reviewed; Journal article, 2020)To achieve a complete organic value chain, we need organic seed from cultivars adapted to organic growing. A separate breeding for organic growing is difficult to achieve in small markets. Many breeding goals are equal for ... -
What's the clue; better planning, new technology or just more money? - The area challenge in Norwegian salmon farming
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Norwegian salmon farming has grown tremendously over the last 50 years, and it now constitutes around 75% of the country's total seafood export value. The grow-out phase typically takes place in coastal waters. There are ... -
When the choice of the temporal method does make a difference: TCATA, TDS and TDS by modality for characterizing semi-solid foods
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
White wines aroma recovery and enrichment: Sensory-led aroma selection and consumer perception
(Journal article; Peer reviewed, 2018)We developed a sensory-based methodology to aromatically enrich wines using different aromatic fractions recovered during fermentations of Sauvignon Blanc must. By means of threshold determination and generic descriptive ... -
Whole room disinfection with hydrogen peroxide mist to control Listeria monocytogenes in food industry related environments
(Journal article; Peer reviewed, 2019)Listeria monocytogenes surviving daily cleaning and disinfection is a challenge for many types of food industries. In this study, it was tested whether whole room disinfection (WRD) with H2O2 mist could kill L. monocytogenes ... -
Wood in Food - Measuring methods. Partial report 1
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)The aim of this project is to develop and evaluate measuring methods to control the hygienic status of wood in food industry. This is a part of the project “wood in the food industry” where the suitability of wood products ... -
Wood in Food – hygienic limits and cleaning procedures. Partial report 2
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)This work is a part of the project “Wood in the Food industry”, which have participants from all Nordic countries. The project is co-ordinated by the Norwegian Institute of Wood Technology and funded by the Nordic Wood. ... -
Wood, waxed wood, plywood, polyethylene and stainless steel - a comparison of hygienic properties
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)The aim of this experiment is to compare the hygienic properties of different types of materials. The materials to be tested comprise standard and processed plywood, spruce, pine (planed and not planed), polyethylene, ... -
Workshop om utblødning og kjøling av laks, med fokus på kvalitet
(Research report, 2013)Flere slakterier har ytret ønske om at det må arbeides videre med utblødning og kjøling av laks i slakteprosessen. De kontaktet Nofima og SINTEF Energi om dette og en prosjektskisse ble utarbeidet og sendt til FHF. Tematisk ... -
Wound healing in post-smolt Atlantic salmon (Salmo salar L.)
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Xylanase supplementation in fish feed
(Research report, 2015)Plant ingredients have so far been the most cost efficient alternative for fish in the aquafeed industry. This has increased the dietary content of indigestible carbohydrates, including non-starch polysaccharides (NSP) ... -
Young consumers' preferences for water-saving wines: An experimental study
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Økologisk mat i storhusholdninger - utfordringer og muligheter
(Research report, 2015)Formålet med rapporten er å kartlegge storhusholdningers syn på utfordringer og muligheter knyttet til bruk av økologiske produkter. Rapporten bygger på en seminarrekke i 2012 samt to undersøkelser utført av Nofima; en ... -
Økonomi og driftsrutiner i fangstbasert akvakultur av torsk.Fokus på oppdrettsleddet
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne studien har kartlagt erfaringer ved drift av anlegg for fangstbasert akvakultur av torsk. Det er fokusert på kostnadsforhold, vekst, driftsrutiner og teknologi. I tillegg modelleres lønnsomheten i driften av et tenkt ... -
Økt holdbarhet av fiskefilet ved gelatin-coating
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Torsk-, sei- og kveitefilet er dyppet i en blanding av fiskegelatin (fra torskeskinn) og ekstrakt fra mjødurt (Filipendula ulmaria). Mjødurtekstraktet inneholder mye antioksidanter og antibakterielle forbindelser. Gelatin ... -
Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet
(Research report, 2014)Utvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ... -
Økt konkurranse fra nye arter på det europeiske sjømatmarkedet – Konsekvenser for norsk fiskeri- og havbruksnæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2007) -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer for norsk sjømatindustri
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer innen norsk sjømatindustri for å bidra til økt konsum av sjømat. Denne delen av rapporten er basert på intervju av ... -
Økt konsum av sjømat i Norge. Muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)De siste årene har sjømatkonsumet i Norge blitt redusert. Denne rapporten ser på muligheter og barrierer i norsk dagligvarehandel for økt konsum av sjømat. Rapporten er basert på intervju av kategoriansvarlig for sjømat ...