Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1928-1947 av 2518
-
Risk ranking and source attribution of food- and waterborne pathogens for surveillance purposes
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Robuste sjømatinntekter også under COVID-19 pandemien
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Norge er verdens nest største eksportør av sjømat. Inntektene skaper arbeid og aktivitet i lokalsamfunn langs hele kysten. Denne studien undersøker hvor sårbare inntektene til sjømatnæringen har vært under Covid-19 pandemien ... -
Rognproduksjon hos berggylt
(Research report, 2016)Prosjektet er en videreføring av aktiviteter på rognproduksjon av berggylt som ble startet i FHF-prosjektet LeppeProd (2011-2013). Målet med prosjektet som presenteres i denne rapporten var å bidra til en effektiv og ... -
The Role of Health Status and Social Capital in Cancer Mortality: Insights from Matched Register and Survey Data
(Journal article; Peer reviewed, 2023)Cancer mortality has been shown to be associated with social- and human capital. Several channels have been suggested, such as early detection, better compliance to treatment and better health prior to diagnosis. In this ... -
The role of identity and gender in seafood cooking skills
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
RSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I forsøket ble torsk bløgget, utblødd i vann, sløyd og vasket på en identisk måte og deretter kjølt som hel fisk i 1, 2 og 3 døgn i henholdsvis RSW, CSW eller iset i kasser. Målet var å undersøke om disse kjølemetodene for ... -
Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)This study is a part of an ongoing three year project aimed at exploring end explaining Russian consumers’ meal structures, consumers’ relative preferences, motives for food choice and the consumers’ perceptions of risks ... -
Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Hovedmålet med forsøket var å sammenligne sensorisk profil for 6 produkter av røkt laks som var prosessert med 2 ulike salt (100 % NaCl og 50/50 % NaCl/KCL) i 3 konsentrasjoner; ≈3,5 % (høy), ≈2,3 % (medium) og ≈1,5 % ... -
Saccharina latissima Cultivated in Northern Norway: Reduction of Potentially Toxic Elements during Processing in Relation to Cultivation Depth
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Safe week, unsafe weekend? Consumers’ self-reported food safety practices and stomach sickness in cabin environments of varying infrastructure levels
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Food poisoning is a threat to health and economy across regions and living standards, with an estimated 600 million cases worldwide every year. In consumer households, water and electricity facilities are key to safe food ... -
Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Plantebaserte produkter og kosthold blir oppfattet som bærekraftig. Bærekraft og plantemat kan sees på som innovasjonsdrivere, og vi viser til hvordan oppmerksomheten rundt disse begrepene har økt de siste fem årene. Mye ... -
Salmon farming in the North – Regulating societal and environmental impacts
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Salmon farming is a rapidly growing industry in the North and its sustainable development depends on adequate governance. We have assessed the governance systems for salmon farming in four northern countries, Canada, the ... -
Salmon farming in the North: How do we regulate growth?
(Others, 2021) -
Salmon fillet intake led to higher serum triacylglycerol in obese zucker Fa/Fa rats but not in normolipidemic Long-Evans rats
(Peer reviewed; Journal article, 2018) -
Salmonella in eggs: From shopping to consumption—A review providing an evidence-based analysis of risk factors
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Nontyphoidal salmonellae are among the most prevalent foodborne pathogens causing gastrointestinal infections worldwide. A high number of cases and outbreaks of salmonellosis are associated with the consumption of eggs and ... -
Salt content in herring – How the salt content in herring changes during capture and catch handling
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Brazil applies a threshold limit value for the amount of salt that is accepted in natural herring, namely 134 mg sodium per 100 g fillet. Compared with the salt content values found in the relevant literature, and the ... -
Salterstattere i røkt laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Denne rapporten gir en kort oversikt over kommersielle salterstattere som kan ha relevans for bruk i produksjon av røkte lakseprodukter. Rapporten inngår i prosjektet «Metoder for erstatning av salt i røkte lakseprodukter» ... -
Saltinnhold i sild – Hvordan saltinnholdet i sild endres under fangst og fangsthåndtering
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)