Blar i Publikasjoner fra CRIStin på tittel
Viser treff 1277-1296 av 2527
-
Konserveringsmetoder for sjømat – Muligheter for forlenget holdbarhet til laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det eksisterer flere metoder for å forlenge holdbarheten til laks. Den aller viktigste er å senke temperaturen, slik at bakterier vokser saktere og enzymatisk reaksjoner gå tregere. Frysing er den teknologien som gir ... -
Kontraktsmarked i førstehåndsomsetningen av fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Denne rapporten undersøker muligheten for å etablere et kontraktsmarked innen førstehåndsomsetningen av villfisk. Det gis først en litteraturgjennomgang omkring utbredelsen av kontraktsmarkeder. Det defineres et sett med ... -
Kortare generasjonsintervall hos laks
(Research report, 2013)Dersom generasjonsintervallet kan reduserast frå fire til tre år vil den genetiske framgangen per år auke med 33% gitt elles like forhold. Hos laks kan dette oppnåast ved produksjon av familiar som vert sett i sjøen som ... -
Kostnader for lakseoppdrett i konkurrentland. Drivkrefter og betydning for konkurransesituasjonen
(Research report, 2016) -
Kostnadsdrivere i lakseoppdrett
(Research report, 2015)Produksjonskostnadene i lakseoppdrett har økt betydelig de siste par årene. Dette kan få store implikasjoner for næringens konkurransekraft på sikt, og slik påvirke produksjon og verdiskaping i Norge. Tilgjengelige data ... -
Kostnadsdrivere i oppdrett 2018, fokus på smolt og kapitalbinding
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Denne rapporten tar for seg kostnadsutviklingen i norsk lakseoppdrett fram til 2017, og noen av drivkreftene bak kostnadsutvikling. Rapporten har fokus på smoltkostnader og kapitalbinding i næringen. Tidligere rapporter i ... -
Kostnadsutvikling for havbruk i Norge og i konkurrentland. Faglig sluttrapportering
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Produksjonskostnadene i norsk oppdrettsnæring har økt betydelig de siste årene. Denne rapporten undersøker om og i hvilken grad dette er tilfellet også for våre konkurrentland, og hva dette betyr for konkurransesituasjonen ... -
Kostnadsutvikling i lakseoppdrett – med fokus på fôr- og lusekostnader
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Kostnadene i norsk lakseoppdrett fortsetter å vokse. Denne kostnadsøkningen bekymrer både næringen selv, aksjonærer og finansinstitusjoner. Denne rapporten er den første fra et treårig prosjekt som følger kostnads¬utviklingen ... -
Kostnadsutvikling og forståelse av drivkrefter i norsk lakseoppdrett. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Denne rapporten oppsummerer tre års analyser av kostnadsutviklingen i norsk lakseoppdrett, samt analyser av drivkreftene bak kostnadsutviklingen. Tidligere rapporter har hatt fokus på kostnadsutvikling i konkurrentland, ... -
Kråkebollenettverket - arena for kunnskaps- og erfaringsutveksling
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Bakgrunnen for prosjektet var den store interessen for oppdrett av Drøbak-kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis) i Norge. Potensialet for lønnsom virksomhet basert på oppdrett av kråkeboller er betydelig, men i ... -
Krisetider for saltfisk?
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Norske produsenter av saltet torsk ble vinteren 2009 rammet av et kraftig prisfall på torsk og avsetningsproblemer i enkelte markeder. Spesielt tregt gikk salget av saltfisk av torsk til Portugal. Island ble spesielt hardt ... -
Kunnskap- og metodeutvikling for å styrke laksens robusthet og helse
(Nofima rapportserie, Research report, 2012) -
Kunnskaps- og erfaringsgrunnlag for torskeoppdrett
(Nofima rapportserie;, Research report, 2018)På oppdrag fra NFD har Nofima sammenfattet relevant kunnskaps- og erfaringsgrunnlag for torskeoppdrett for å kunne gi anbefalinger for fremtidig utvikling. Studier av torskens reproduksjonsbiologi, fra 1970-tallet, gjorde ... -
Kunnskapsgrunnlag – Slam fra lakseoppdrett
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Slam fra lakseoppdrett består av fôrrester og gjødsel (faeces) som fanges opp med filtersystem og eventuelt tørkes før det transporteres bort. Gjødsel går lett i oppløsning og er vanskelig å samle opp, og slam inneholder ... -
Kunnskapskartlegging-produksjon av stor laksesmolt
(Nofima rapportserie, Research report, 2023) -
Kunnskapsstatus på salt til salt- og klippfiskproduksjon. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Formålet med dette prosjektet er å vise kunnskapsstatus på salt som brukes til salting av fisk gjennom en utredning og et faktaark. Delmål har vært å 1) lage en oversikt over krav og regelverk til salt i de viktigste ... -
Kunnskapsstatus; fôr til villfanget, levendelagret torsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2017)Villfanget levendelagret torsk skal tilbys mat etter maksimalt 4 uker. Den kan så lagres videre inntil 12 uker etter fangst. Lagring ut over 12 uker krever særlig tillatelse, men gitt konsesjon kan fisken benyttes i ... -
Kvalitet og holdbarhet fersk torsk: Restblod i muskelen som følge av dårlig utblødning og fjerning (børsting) av nakkeblod
(Research report, 2014)Sammendrag/anbefalinger: Oppdrettstorsk ble slaktet og renset på tre ulike måter: En gruppe ble bløgget/utblødd, sløyd, hodekappet og børstet i nakkene før pakking. En gruppe ble bløgget/utblødd, sløyd og hodekappet før ... -
Kvalitet på filetprodukter av kvalitetsmerket skrei
(Research report, 2016)Målet med dette prosjektet er å fremskaffe vitenskapelig dokumentasjon på holdbarhet på skreifileter lagret kjølt. Prosjektet har bestått av to deler; i den første delen ble temperatur i skrei målt fra landing av fangst ...