Browsing Publikasjoner fra CRIStin by Title
Now showing items 156-175 of 2519
-
Availability and usefulness of economic data on the effects of aquaculture: a North Atlantic comparative assessment
(Peer reviewed; Journal article, 2020)This paper focuses on the availability of economic indicators and metrics to assess effects of marine aquaculture production in the North Atlantic area (the EU, Norway, Canada and USA), including also social and environmental ... -
Average molecular weight, degree of hydrolysis and dry-film FTIR fingerprint of milk protein hydrolysates: Intercorrelation and application in process monitoring.
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Fourier-transform infrared (FTIR) spectroscopy was applied to predict the degree of hydrolysis (DH%) and weight-average molecular weight (Mw) in milk protein hydrolysates. Both DH% and Mw are important quality parameters ... -
Avlusing av laksefisk med Optilice: Effekt på avlusing og fiskevelferd
(Nofima rapportserie;, Research report, 2016)Optilice er et konsept hvor laksefisk (Salmo salar og Oncorhynchus mykiss) avluses ved bruk av oppvarmet sjøvann. Prinsippet består av 2 skovlhjul som drar fisk gjennom et vannbad, slik at hver fisk får lik behandling både ... -
Bacalao – en fokusgruppestudie i Spania
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nofima Marked og Sintef fiskeri og havbruk har på oppdrag fra Bacalaoforum gjennomført en fokusgruppestudie i Spania. Oppdraget er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Formålet med studien var å ... -
Bacillus thuringiensis CbpA is a collagen binding cell surface protein under c-di-GMP control
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Bacterial levels and diversity in kitchen sponges and dishwashing brushes used by consumers
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Aims: The purpose of the work was to investigate bacterial levels and diversity as well as survival of Salmonella in used dish washing sponges and brushes and identify consumer practices that can potentially explain bacterial ... -
Bacteriophage origin of some minimal ATP-dependent DNA ligases: a new structure from Burkholderia pseudomallei with striking similarity to Chlorella virus ligase
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Bakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Mikroorganismer antas å påvirke utviklingen av lukt og smak i tørrfisk, men det er lite er kjent om hvilke organismer som dominerer under tørkeprosessen. Samtidig er mikrobielle forhold er også antatt å være essensielle ... -
Bareboat charter mellom norske og russiske aktører i fiskerisektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2002) -
Barents Sea Drill cuttings research initiative (BARCUT)-project - End report
(Research report, 2019) -
Barn & Smak - En guide i barns smaksopplevelser og kosthold
(Research report, 2017)Barndommen er en spennende livsfase der mye skal læres og erfares, og grunnleggende kunnskap etableres. En god barndom bør inkludere riktig ernæring slik at barnekroppen får utvikle seg, og være både sunn og frisk. ... -
Barrierer og muligheter for differensiering. Fagrapport 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten presenterer resultater fra prosjektet ”Sjømatnæringen: produktdifferensiering og konkurransefortrinn” som har vært publisert i løpet av 2011. Tre artikler som fokuserer på ulike sider ved differensiering ... -
Baseline and interferent correction by the Tikhonov regularization framework for linear least squares modeling
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Basic taste sensitivity, eating behaviour, and propensity of dairy foods of preadolescent children: How are they related?
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Background: Taste sensitivity has been reported to influence children’s eating behaviour and contribute to their food preferences and intake. This study aimed to investigate the associations between taste sensitivity and ... -
Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer
(Research report, 2014)Denne rapporten omhandler resultatene fra prosjektet «Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer». Formålet med prosjektet var å fremskaffe pålitelig og næringsrelevant kunnskap som skal øke ... -
Bedre likestilling i fiskeriene – Momenter til strategier for likestilling i fiskerienes fangstledd
(Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Bedøvelse av laksefisk - status i forhold til forskrift og produktfeil
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Bakgrunnen for dette prosjektet var en diskusjon med laksenæringen om hvorvidt elektrisk bedøvelse kan påføre skader på laks som gir blødninger i filet. I dette prosjektet har vi kartlagt næringens egen oppfatning av ...