Browsing Nofima rapportserie by Title
Now showing items 932-951 of 1072
-
Traceability of mineral water – Specification of the information to be recorded in mineral water distribution chains
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This ad-hoc standard has been created as part of the EU project ‘Trace the origin of food’ (TRACE). TRACE aims to develop generic and sector-specific traceability systems for use in the food industry. This ‘ad-hoc standard’ ... -
Traceability of Soya Beans - Specifications for the information to be recorded in the soya bean farming, handling (elevator) and processing establishments and other links in the soya bean product distribution chain
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)There are increasing demands for detailed information on the nature and origin of food products. Traceability is becoming a legal and commercial necessity. This ‘ad hoc’ standard has been created as part of the EU project ... -
Traceability requirements for foreign producers wishing to use the ‘Norway’ logo
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)In many foreign markets Norway is the preferred land of origin for seafood products. Documentation of the Norwegian origin of seafood products is therefore important for producers and exporters of seafood. Some of the fish ... -
TraceFish basert innføring av sporbarhet i norsk fiskerinæring
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Dette dokumentet beskriver et forslag til ”beste praksis” for innføring av sporbarhet i norske fiskeribedrifter relatert til TraceFish standardene. Noen av områdene som beskrives er: • Hvordan komme i gang • Hvordan definere ... -
Trenger laks fettsyren EPA for optimal immunrespons? Rapport FHF prosjekt EPA-laks
(Research report, 2021) -
Triploid Atlantic salmon in aquaculture - Consequences for fish health and welfare under farming conditions
(VKM Report, Research report, 2023) -
Tykkfiskbein i torskefilet. Plassering (antall), trekkraft og bruddstyrke
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Følgende målinger er utført på tykkfiskbein i torsk: Antall bein totalt, antall bein som står igjen i fileten etter skjæring og skinning, hvor er disse beina plassert, beinlengde og -tykkelse, nødvendig trekkraft for å ... -
Tørkede fiskehoder. Etablering av en produksjonslinje for tørkede fiskehoder
(Research report, 2004)Totalutnyttelse av fisk er i stort fokus. Fiskehoder er ett av biproduktene som utnyttes dårlig i Norge. Mesteparten havner på sjøen mens bare en svært liten andel tørkes utendørs og selges. Island derimot har industrialisert ... -
Tørking av marint råstoff med overhetet damp. Fase 1 - Kunnskapsstatus
(Research report, 2015)Fiskemel- og fiskeoljeprodusentene er sammen med andre aktører innen norsk marin ingrediensindustri interessert i å utrede bruk av overhetet damp for tørking av marint råstoff. Dette prosjektet har som målsetning å etablere ... -
Tørrfisk hengt med og uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I dag tillates ikke henging av fisk med hode på. Noen tørrfiskprodusenter har ønsket å få undersøkt eventuelle forskjeller mellom fisk hengt med eller uten hode. Målet i prosjektet var å avdekke eventuelle forskjeller i ... -
Tørrfisk hengt under skyggenett. Storskala test med styrt utetørking
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Det er gjennomført storskalaforsøk med henging av tørrfisk under et skyggenett for å undersøke effektene på temperatur og kvalitet etter henging. På dager med sol, ble det målt en betydelig lavere temperatur i fisk som ... -
Tørrfisk på hjell - Forprosjekt
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Rapporten oppsummerer resultatene fra et forprosjekt der målet er å få grunnlag for å iverksette tiltak som kan bidra til en bedre tørkeprosess, der fisken fortsatt henges ute. I forprosjektet er temperatur og fuktighet i ... -
Tørrfiskkvalitet. Tidlig eller sen åpning av nakken
(Research report, 2013)I tørrfisknæringen er det ulik praksis med hensyn på når en åpner nakkene på fisken etter tørking. De fleste åpner nakken på høsten (sent) samtidig som vrakingen foregår, mens andre velger å åpne nakken når fisken tas inn ... -
Tørrstoffinnhold i slam fra landbasert produksjon av Atlantisk laks
(Research report, 2016)Slamprøver fra et settefiskanlegg ble tatt ut ved ulike tidspunkt på dagen én gang i måneden over fire måneder, ved ulike temperaturer og med varierende mengde biomasse i anlegget. Det var stor variasjon i tørrstoffinnholdet ... -
Ultralyd – et nytt våpen i kampen mot lakselusa?
(Research report, 2015)Lakselus er den største miljømessige utfordringen for lakseoppdrettsnæringen. Å utvikle effektive metoder for å bekjempe lakselus har derfor svært høy prioritet. Ultralyd er lansert som en potensiell metode for å bekjempe ... -
Undersøkelser av utbyttefaktorer ved produksjon av saltfisk. Sammenfatning av salteforsøk i fire bedrifter
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Rapporten sammenfatter resultatene av produksjonsforsøk i fire bedrifter, der målet var å dokumentere saltfiskutbytter i vanlige, kommersielle produksjonsprosesser for fullsaltet torsk. - Salteprosess 1: Pickelsalting ... -
Urapportert fiske i torskefiskeriene – resultater fra spørreundersøkelse om juks
(Research report, 2014)Urapporterte fiske er et problem i mange lands fiskerier. Rykter og medieomtale tydet på at problemet var betydelig i torskefisket 2013. For å skaffe bedre informasjon om omfang og mekanismer ble det gjennomført ... -
Utblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Forsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i ... -
Utblødning og superkjøling av pre-rigor filetert oppdrettstorsk
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Bakgrunnen for forsøket var å se på muligheten av å benytte seg av umiddelbar sløying og filetering på ubløgget fisk med etterfølgende spyling av fileten for å korte ned prosesseringstiden for torsk betraktelig uten at det ... -
Utbyttetall og næringsstoffinnhold i hvitfiskmel og olje basert på restråstoff fra torsk, hyse og sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2023)Rapporten gir en oversikt over innhold av næringsstoffer og uønskede forbindelser i hvitfiskmel fremstilt av restråstoff etter opparbeidelse av torsk, hyse og sei til hodekappet og sløyd fisk (HG) og skinn og beinfri filet. ...