Nofima rapportserie
Nye registreringer
-
Salmon farming in the North – Regulating societal and environmental impacts
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Salmon farming is a rapidly growing industry in the North and its sustainable development depends on adequate governance. We have assessed the governance systems for salmon farming in four northern countries, Canada, the ... -
Verdiskaping og ringvirkninger fra fiskeflåten i 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Nytt S-CCS konsept for oppdrett av laks - Postsmoltproduksjon i FishGLOBE
(Nofima rapportserie;, Research report, 2020)Denne rapporten beskriver vannkvalitet og ytelse og velferd hos post-smolt som har gått i det semilukkede anlegget FishGLOBE. I tillegg har FishGLOBE V3 og V5 blitt modellert med CFD modellering. Fire ulike caser ble ... -
Tørrfisk hengt med og uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I dag tillates ikke henging av fisk med hode på. Noen tørrfiskprodusenter har ønsket å få undersøkt eventuelle forskjeller mellom fisk hengt med eller uten hode. Målet i prosjektet var å avdekke eventuelle forskjeller i ... -
Validering av nytt HPLC-system for analyse av biogene aminer (BIOLAB-metode A55)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Det ble validert et nytt HPLC-system for analyse av biogene aminer (BIOLAB-metode A55). Det nye instrumentet er en Agilent 1260 Infinity II, som erstatter en Perkin Elmer Series 200. Det er ingen endringer i metodens ... -
Fiber i vegetabilske ingredienser
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)På bakgrunn av utfordringer med finmalte vegetabilske ingredienser har det blitt gjennomført en optimalisering av metoden A 104 ANKOM fiber med fokus på disse prøvetypene. Denne optimaliseringen innebærer en endring i ... -
Funksjonskontroll og validering av Tecator Digestor (FOSS)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)En kort validering ble utført for å godkjenne bruken av varmeblokkenheten Tecator Digestor (FOSS). Denne enheten skal brukes til opparbeiding ved destillasjons- og titreringsenheten for analyse av protein/nitrogen. Bruken ... -
Challenges related to processing and analysis of Norwegian seaweed, focusing on Sugar kelp and Winged kelp
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Kelp is a new and exciting ingredient in the food industry, restaurants and in the kitchen that is receiving increasing attention, but some of the components in kelp are potentially unfortunate and should be considered ... -
Genetic parameters of slaughter quality traits measured on whole or live Atlantic salmon (CompleteSCAN)
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Styrt fettsyresammensetning i fôr for å forebygge utbrudd av viktige virussykdommer i laks
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Atlantisk laks ble etter fôring i 18 uker med 4 ulike dietter (A: Lav EPA/DHA kontroll, B: medium EPA, C: høy EPA, D: høy DHA) smittet med PRV (HSMB-virus) eller SAV3 (PD-virus). Fisken var ca 180 g ved smitte. HSMB-smittet ... -
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Dagens eldre har større forventninger til livskvalitet enn tidligere generasjoner. Det å ha en aktiv og sunn aldring vil ikke bli mindre viktig for morgendagens eldre. Aldringsprosessen fører til endringer som påvirker ... -
Utfordringer knyttet til prosessering og analyse av norsk tare, med fokus på sukkertare og butare
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Tare er en ny og spennende ingrediens i matindustrien og på kjøkkenet som får økende oppmerksomhet, men noen av komponentene i tare er mulig uheldige og bør tas hensyn til ved tillaging av mat. I denne rapporten har vi ... -
The market for marine ingredients for food and agricultural Application - Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus)
(Nofima rapportserie;, Research report, 2020)This report focuses on the market for marine ingredients from Coldwater prawn (Pandalus boralis), Blue mussels (Mytilus edulis) and Brown crab (Cancer pagurus). Specifically, this report focuses on the market for chitin ... -
Beyond regulatory compliance – Seafood traceability benefits and success cases
(FAO Fisheries and Aquaculture Circulars, Research report, 2020) -
Welfare Indicators for farmed rainbow Trout: Tools for assessing Fish welfare
(Research report, 2020) -
Validering av Evolution 220
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)BioLab har kjøpt inn et nytt spektrofotometer for å kunne ivareta driftssikkerheten rundt et kritisk instrument. Det nye instrumentet er av samme type som det eksisterende (Evolution 220). En validering har blitt gjennomført ... -
Valutaeffekter i sjømatindustrien – perioden 2016–2019. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
El for alle, alle for el? En vurdering av mulig krav om null- eller lavutslippsfartøy i oppdrett
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Oppdraget handler om en eventuell innføring av krav om null- og lavutslippsfartøy i havbruksnæringen, mer spesifikt om «fartøy som betjener et begrenset geografisk område». Rapporten peker på både fordeler og ulemper ved ... -
Optimalisering av radiofrekvens (RF) – temperering og tining av hvitfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)I de senere år har RF (radiofrekvens) tining blitt tilgjengelig kommersielt og blant annet brukt på farseprodukter i Norge. Hovedmålet med dette prosjektet var å dokumentere og optimalisere RF-behandling og påfølgende ... -
Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)