Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 812-831 av 2570
-
Fish-Derived Protein Hydrolysates Increase Insulin Sensitivity and Alter Intestinal Microbiome in High-Fat-Induced Obese Mice
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fishing for an institution-based first-mover advantage: The Norwegian snow crab case
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fishing methods for Atlantic cod and haddock: Quality and price versus costs
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
Fishing tactics and fish quality: The case of the coastal fishery for Atlantic cod in Norway
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Fishmeal, plant protein, and fish oil substitution with single-cell ingredients in organic feeds for European sea bass (Dicentrarchus labrax)
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning ... -
Fiskebein farger laksemuskelen rød
(Others, 2018) -
Fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag -endringer i struktur, sysselsetting og produksjon
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten tar for seg strukturutviklingen i fiskeindustrien i Nord-Norge og Nord-Trøndelag i perioden 1995-2007. Redusert tilgang på råstoff og mindre filetproduksjon er begge forhold som har preget utviklingen i ... -
Fiskeindustrien i Troms og Finnmark – Strukturendringer og verdiskaping
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Fiskeindustrien i Troms og Finnmark har gjennomgått betydelige endringer det siste tiåret. Økt konkurranse utenfra i det lokale råstoffmarkedet og i ferdigvaremarkedene har medvirket til store strukturelle endringer. ... -
Fiskerinæringen i Finnmark. Analyse av verdiskaping og råstoffomsetning
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Rapporten tar for seg verdiskapingen i fiskerinæringen i Finnmark, både med utgangspunkt i offentlig tilgjengelig statistikk og nyere tall hentet fra fiskerinæringen i fylket. Analysene viser at fiskerinæringen i Finnmark ... -
fixedTimeEvents: An R package for the distribution of distances between discrete events in fixed time
(Peer reviewed; Journal article, 2016)When a series of Bernoulli trials occur within a fixed time frame or limited space, it is often interesting to assess if the successful outcomes have occurred completely at random, or if they tend to group together. One ... -
Fjordlinjene – for hva og for hvem?
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Fjordlinjer har vært benyttet siden 2004. Den gang for beskyttelse av kyst- og fjordtorsk. Etter kystfiskeutvalgets innstilling, ble det tatt grep for også å tilrettelegge for småskala fiskeri gjennom å beskytte mot ... -
Fjordlinjer. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)Prosjektet har vært tredelt: Først gis en kort beskrivelse av fjordlinjenes historie og bakgrunn. Deretter drøftes fjordlinjenes iboende dilemma mellom bruk og vern – en kjent arealkonflikt langs kysten – og de formål de ... -
Flesh quality of Atlantic salmon smolts reared at different temperatures and photoperiods
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Flyktige komponenter i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Det er analysert for flyktige komponenter i 33 tørrfisker. Tørrfiskene ble inndelt i 4 del-forsøk. 1. Tørking på hjell kontra klimarom 2. Tørkeforsøk med referanse 3. Ulik kvalitet ved henging 4. Tørking stoppet ved frysing ... -
Food and environmental risk assessment of herbicide-tolerant genetically modified maize NK603 for food uses, import and processing under Directive 2001/18 /EC (Notification C/ES/00/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2013) -
Food risk communication to consumers: The scare of antibiotic resistant bacteria in chicken
(Peer reviewed; Journal article, 2023)In 2014 a food scare following a report on antibiotic resistant bacteria in chicken fillets led to a dramatic drop in sales of chicken. Actors in the food chain as well as the authorities were unprepared for the consequences ... -
Food safety myths consequences for health: A study of reported gastroenteritis incidence and prevalence in UK, Norway and Germany
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Food safety beliefs are not always science based. In this study, we aim to contribute to the state of the art of food safety knowledge by investigating unscientific beliefs consequences for gastroenteritis. After collecting ... -
Food Scares: Reflections and Reactions
(Peer reviewed; Journal article, 2017)The aim of this study is to investigate consumers’ reflections and reactions to a food scare news story. Previous studies indicate that risk communication not always is able to influence people’s behavior and that pre-existing ...