Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 164-183 of 2600
-
Bacalao – en fokusgruppestudie i Spania
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Nofima Marked og Sintef fiskeri og havbruk har på oppdrag fra Bacalaoforum gjennomført en fokusgruppestudie i Spania. Oppdraget er finansiert av Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond. Formålet med studien var å ... -
Bacillus thuringiensis CbpA is a collagen binding cell surface protein under c-di-GMP control
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Bacterial levels and diversity in kitchen sponges and dishwashing brushes used by consumers
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Aims: The purpose of the work was to investigate bacterial levels and diversity as well as survival of Salmonella in used dish washing sponges and brushes and identify consumer practices that can potentially explain bacterial ... -
Bacteriophage origin of some minimal ATP-dependent DNA ligases: a new structure from Burkholderia pseudomallei with striking similarity to Chlorella virus ligase
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Bakterievekst under naturtørking av tørrfisk. Sammenligning av normal- og mucosovev
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)Mikroorganismer antas å påvirke utviklingen av lukt og smak i tørrfisk, men det er lite er kjent om hvilke organismer som dominerer under tørkeprosessen. Samtidig er mikrobielle forhold er også antatt å være essensielle ... -
Bareboat charter mellom norske og russiske aktører i fiskerisektoren
(Nofima rapportserie, Research report, 2002) -
Barents Sea Drill cuttings research initiative (BARCUT)-project - End report
(Research report, 2019) -
Barn & Smak - En guide i barns smaksopplevelser og kosthold
(Research report, 2017)Barndommen er en spennende livsfase der mye skal læres og erfares, og grunnleggende kunnskap etableres. En god barndom bør inkludere riktig ernæring slik at barnekroppen får utvikle seg, og være både sunn og frisk. ... -
Barrierer og muligheter for differensiering. Fagrapport 3
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten presenterer resultater fra prosjektet ”Sjømatnæringen: produktdifferensiering og konkurransefortrinn” som har vært publisert i løpet av 2011. Tre artikler som fokuserer på ulike sider ved differensiering ... -
Baseline and interferent correction by the Tikhonov regularization framework for linear least squares modeling
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Basic taste sensitivity, eating behaviour, and propensity of dairy foods of preadolescent children: How are they related?
(Peer reviewed; Journal article, 2021)Background: Taste sensitivity has been reported to influence children’s eating behaviour and contribute to their food preferences and intake. This study aimed to investigate the associations between taste sensitivity and ... -
Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer
(Research report, 2014)Denne rapporten omhandler resultatene fra prosjektet «Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer». Formålet med prosjektet var å fremskaffe pålitelig og næringsrelevant kunnskap som skal øke ... -
Bedre likestilling i fiskeriene – Momenter til strategier for likestilling i fiskerienes fangstledd
(Nofima rapportserie, Research report, 2021) -
Bedøvelse av laksefisk - status i forhold til forskrift og produktfeil
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Bakgrunnen for dette prosjektet var en diskusjon med laksenæringen om hvorvidt elektrisk bedøvelse kan påføre skader på laks som gir blødninger i filet. I dette prosjektet har vi kartlagt næringens egen oppfatning av ... -
Bedøvelse og avliving av flekksteinbit før slakt
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)For å verifisere elektrobedøving for flekksteinbit, ble totalt 25 steinbit med snittvekt 3,65 kg eksponert for 95 V, AC + DC i 6 (n = 12) og 12 sekunder (n = 13). Fiskens respons og bevissthetstilstand ble vurdert før ... -
Bedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)I forsøk 1 ble det sett på hvordan elbedøving eller slagmaskin etterfulgt av mellomlagring i underkjølt vann eller luft før bløgging påvirket restblod i fisken. Slag som metode ga en relativt flat utvikling av restblod i ... -
Bedøvelse ved ultra-lav temperatur – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2022)Hensikten med dette prosjektet var å teste og evaluere om ultra-kald temperatur (underkjølt saltlake) kan være en egnet metode for å bedøve fisk i forkant av slakting. I lakseindustrien brukes det i dag el-bedøving eller ... -
Behandling av filet i svak saltlake før superkjøling.Vektutbytte og drypptap under kjølelagring etter superkjøling
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Lakebehandling før superkjøling gav vektøkning. Vektøkningen var størst i den sterkeste laken og økte med oppholdstiden. Det var ingen sammenheng mellom vektøkning og størrelse på filetene (vekt). Ved oppholdstider på 10 ... -
Beiteadferd hos torsk relatert til ei nyutviklet torsketeine
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Innomar AS har utviklet en ny type torsketeine som har som mål å lede torsken lettere inn i teina, hindre at torsken rømmer og samtidig kan holde på stor biomasse. Disse tre faktorene er det behov for å systematisk undersøke ...