Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 2126-2145 av 2494
-
Tekstur og fett i laksefilet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Om høsten prioriterer laks å lagre fett heller enn å forbruke det til energi. Dersom fettlagrene er lave ved inngangen til høsten, vil fisken spise seg opp, vokse raskt og få økt risiko for å utvikle teksturproblemer. ... -
Telling av lakselus
(Research report, 2016)Pålitelige tall for antall lus på laks i merd er viktig for å kunne sette inn tiltak mot lakselus på riktig tidspunkt. Lokale lys- og værforhold kan påvirke telleresultatene ved merdkanten. På oppdrag av FHF gjennomførte ... -
Telling av lakselus
(Research report, 2016)Pålitelige tall for antall lus på laks i merd er viktig for å kunne sette inn tiltak mot lakselus på riktig tidspunkt. Lokale lys- og værforhold kan påvirke telleresultatene ved merdkanten. På oppdrag av FHF gjennomførte ... -
Temperatur i kjøledisk - en kritisk suksessfaktor for brettpakket fersk fisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Hovedmålet i dette prosjektet er å undersøke kvalitet og holdbarhet av brettpakkede (prepakkede) lakse- og torskeprodukter ved ulike lagringstemperaturer. Det er en generell oppfatning at tilstrekkelig lav temperatur, helst ... -
Temperature and light conditions at different latitudes affect sensory quality of broccoli florets (Brassica oleracea L. var. italica)
(Peer reviewed; Journal article, 2017)BACKGROUND Broccoli (Brassica oleracea L. var. italica) is a popular vegetable grown at a wide range of latitudes. Plants were grown in 2009–2011 in pots with standardized soil, irrigation and nutrient supply under natural ... -
Temperature during early development has long-term effects on microRNA expression in Atlantic cod
(Journal article, 2015) -
Temperature selection and the final thermal preferendum of snow crab (Chionoecetes opilio, Decapoda) from the Barents Sea
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Temperaturstyring ved produksjon av fersk filet – fra fangst til marked. Superkjøling - konsekvenser for holdbarhet og kvalitet under distribusjon og salg
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Rapporten presenterer resultatene fra et forsøk der torskeloins ble superkjølt til kjernetemperatur <-1 ˚C i Hammerfest, transportert med bil til Danmark, stykket opp, pakket i modifisert atmosfære (MA) og kjølelagret ved ... -
Temporal control of responses to chemically induced oxidative stress in the gill mucosa of Atlantic salmon (Salmo salar)
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Molecular clocks are known to mediate cellular responses during oxidative stress. This important interplay is less understood in fish, particularly at mucosal surfaces. Here we report the coordinated modulation of the ... -
The temporality of eating behavior as a discriminant tool to characterize consumers: Temporal Dominance of Behavior applied to bread consumption during a restaurant meal in France
(Journal article; Peer reviewed, 2021)Video observation is gaining popularity as a data collection technique to study eating behavior. Traditional approaches to data analysis of video observations are based on static counts reporting the number of times an ... -
Test av filetlinjen til Skaginn
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Som del av prosjektet ”Temperaturstyring fra fangst til marked”, oppdragsgiver FHL Filetforum, har SINTEF Energiforskning og Fiskeriforskning deltatt i vurderingen av en nytt konsept for produksjon av filet som er utviklet ... -
Test av ny sløyemaskin for hvitfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)En sløyemaskin for sløying av trosk (Seaside A/S) ble testet opp mot håndsløyd fisk utført av trenet personell under kommersielle betingelser. Dette for å undersøke om maskinen vil oppfylle visse kvalitetskrav mht til skade ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
Test av verktøy for kontroll med Listeria i laks og lakseprodukter. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Målet med prosjektet var å framskaffe kunnskap om metoder for å redusere Listeria på rå og røkt laks. Metoder og teknologier som ble ansett å kunne oppfylle viktige kriterier knyttet til Listeria-effekt, laksekvalitet, ... -
Test of ROV-based harvesting methods for sea urchins and scallops. Part one: Report on Sea Urchin (Kråkebolle) collection trial
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)One of the major bottlenecks to the development of a sea urchin industry in Norway is a reliable and economically viable method of collecting urchins. The current trial aimed to test the economic feasibility of fishing ... -
Test of ROV-based harvesting methods for sea urchins and scallops. Part two: Report on scallop (stort kamskjell) collection trials
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)A series of trials were conducted to test the efficacy of the SeabedHarvester ROV for collecting scallops. The ROV had a specifically designed collector installed for the scallop trials. The trials were undertaken in ... -
Testing av rekeskallmel i torskefôr – Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2024) -
Texturized vegetable protein from a faba bean protein concentrate and an oat fraction: Impact on physicochemical, nutritional, textural and sensory properties
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Texturized vegetable protein (TVP) from a blend of faba bean protein concentrate and an oat beta-glucan rich fraction was produced by low-moisture extrusion to combine nutritional benefits of both ingredients. The effect ... -
Thaw rigor in Atlantic salmon (Salmo salar) fillets, as affected by thawing rate and frozen storage time
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
The 1st International Symposium on Mucosal Health in Aquaculture – MHA2019
(Journal article, 2020)The 1st International Symposium on Mucosal Health and Aquaculture (MHA2019) was held on 11–13 September 2019 in Oslo, Norway. This was the first platform of its kind that gathered people from academia, R&D institutes, and ...