Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 1903-1922 av 2494
-
Risk ranking and source attribution of food- and waterborne pathogens for surveillance purposes
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Robuste sjømatinntekter også under COVID-19 pandemien
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Norge er verdens nest største eksportør av sjømat. Inntektene skaper arbeid og aktivitet i lokalsamfunn langs hele kysten. Denne studien undersøker hvor sårbare inntektene til sjømatnæringen har vært under Covid-19 pandemien ... -
Rognproduksjon hos berggylt
(Research report, 2016)Prosjektet er en videreføring av aktiviteter på rognproduksjon av berggylt som ble startet i FHF-prosjektet LeppeProd (2011-2013). Målet med prosjektet som presenteres i denne rapporten var å bidra til en effektiv og ... -
The Role of Health Status and Social Capital in Cancer Mortality: Insights from Matched Register and Survey Data
(Journal article; Peer reviewed, 2023)Cancer mortality has been shown to be associated with social- and human capital. Several channels have been suggested, such as early detection, better compliance to treatment and better health prior to diagnosis. In this ... -
The role of identity and gender in seafood cooking skills
(Peer reviewed; Journal article, 2020) -
RSW-, CSW- og iskjøling av råstoff (torsk), konsekvenser for filetkvaliteten - forsøk 2011
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)I forsøket ble torsk bløgget, utblødd i vann, sløyd og vasket på en identisk måte og deretter kjølt som hel fisk i 1, 2 og 3 døgn i henholdsvis RSW, CSW eller iset i kasser. Målet var å undersøke om disse kjølemetodene for ... -
Russian consumers' food habits. Results from a qualitative study in Moscow
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)This study is a part of an ongoing three year project aimed at exploring end explaining Russian consumers’ meal structures, consumers’ relative preferences, motives for food choice and the consumers’ perceptions of risks ... -
Røkt laks – salttype og saltkonsentrasjon. Analyser av 6 røkte lakseprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Hovedmålet med forsøket var å sammenligne sensorisk profil for 6 produkter av røkt laks som var prosessert med 2 ulike salt (100 % NaCl og 50/50 % NaCl/KCL) i 3 konsentrasjoner; ≈3,5 % (høy), ≈2,3 % (medium) og ≈1,5 % ... -
Saccharina latissima Cultivated in Northern Norway: Reduction of Potentially Toxic Elements during Processing in Relation to Cultivation Depth
(Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Safe week, unsafe weekend? Consumers’ self-reported food safety practices and stomach sickness in cabin environments of varying infrastructure levels
(Peer reviewed; Journal article, 2022)Food poisoning is a threat to health and economy across regions and living standards, with an estimated 600 million cases worldwide every year. In consumer households, water and electricity facilities are key to safe food ... -
Salgsutvikling for nye plantebaserte produkter
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Plantebaserte produkter og kosthold blir oppfattet som bærekraftig. Bærekraft og plantemat kan sees på som innovasjonsdrivere, og vi viser til hvordan oppmerksomheten rundt disse begrepene har økt de siste fem årene. Mye ...