Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 1553-1572 av 2494
-
New novel food regulation and collaboration for innovation
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Purpose The purpose of this paper was to study the novel food (NF) industry in Europe and how regulations have affected companies' collaboration and openness towards other actors during new product development. The research ... -
New pulsed electric fields approach to improve the blanching of carrots
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Pulsed Electric Fields (PEF)-ohmic is one of the most recently proposed alternatives for the application of ohmic heating in order to provide a more uniform and faster heating of food. In this study, the application of ... -
NIR Spectroscopic Techniques for Quality and Process Control in the Meat Industry.
(Journal article, 2020) -
Nivå fosfolipider i råstoff og mellomprodukter fra prosessering av restråstoff makrell og sild til fiskemel og proteinhydrolysat
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Det er gjennomført forsøk for å undersøke egnethet til restråstoff fra makrell og sild til ekstraksjon av fosfolipider. Restråstoff makrell ga et høyt oljeutbytte, men lave nivå av polare lipider i fettfase fra mellomproduktene ... -
Non on-destructive fluorescence spectroscopy combined with second-order calibration as a new strategy for the analysis of the illegal Sudan I dye in paprika powder
(Peer reviewed; Journal article, 2020)This paper presents a novel strategy for determination of the illegal dye Sudan I in paprika powder. The method is based on fluorescence spectroscopy combined with second-order calibration, which was employed for the first ... -
Non-destructive Raman spectroscopy as a tool for measuring ASTA color values and Sudan I content in paprika powder
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Non-invasive assessment of packaged cod freeze-thaw history by hyperspectral imaging
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Non-synonymous variation and protein structure of candidate genes associated with selection in farm and wild populations of turbot (Scophthalmus maximus)
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Nord-Norge 2040 – Vi kan forme vår framtid
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Denne rapporten omhandler fire viktige næringer i nord – marin, energi, reiseliv og kultur. Det presenteres to scenarier for hver av disse. Vi har da skissert et offensivt scenario der det tas grep for å fremme regional ... -
Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer
(Nofima rapportserie, Research report, 2020) -
Nordic Centre of Excellence Network in Fishmeal and Fish oil
(Matis rapport, Research report, 2019)The main objective of this work was to summarise current knowledge on fishmeal and fish oil as well as identify the research needs and create a roadmap for future industry-driven research. The main conclusion was that the ... -
Norges utfordringer i nordområdene. Det norsk-russiske fiskerisamarbeidet
(Research report, 2003) -
Norsk hvitfiskindustri i endring
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Norsk hvitfiskindustri har gjennomgått store endringer det siste tiåret. Antall bedrifter er redusert med 30 prosent og antall sysselsatte med over 45 prosent. Industrien sysselsatte i 2005 vel 3.600 personer, noe som var ... -
Norsk klippfisk til Brasil. Markedsendringer i et viktig klippfiskmarked
(Research report, 2015)I denne rapporten oppsummeres de viktigste resultatene i Nofima sitt arbeid med det brasilianske klippfiskmarkedet de siste årene. Rapporten viser at det brasilianske bacalhau-markedet har mer enn doblet seg de siste årene. ... -
Norsk laks i kinesiske supermarkeder - Krav til produkt, leverandør og markedsføring
(Nofima rapportserie, Research report, 2000)Formålet med denne rapporten er å beskrive og analysere hvilke krav innkjøpere i kinesiske supermarkeder stiller til norsk laks, til leverandører av laks og hvordan de vurderer ulike markedsføringstiltak for norsk laks. ... -
Norsk sild til Brasil – Markedsbarrierer og markedsmuligheter i et voksende sjømatmarked
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Norske pelagiske bedrifter må utnytte mulighetene og løse flere utfordringer dersom en skal lykkes med en lønnsom eksport av fryst rund sild til Brasil. Rapporten diskuterer fem konkrete problemstillinger som norsk industri ... -
Norsk ungdoms preferanser og holdninger til fisk og fiskeprodukter
(Nofima rapportserie, Research report, 2001)Målsettingen med dette delprosjektet har vært å kartlegge barn og ungdoms preferansestrukturer for ulike former for fisk, fiskeretter og andre sentrale middagsretter. Resultatene er basert på en landsomfattende og representativ ... -
Norske torsketrålere – Struktur og lønnsomhet
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Hensikten med denne rapporten er å gi en oversikt over utviklingen i den norske torsketrålflåten. Rapporten er en del av en SFI (senter for forskningsdrevet innovasjon) kalt CRISP som er et samarbeid mellom HI og Nofima ... -
Northern cod species face spawning habitat losses if global warming exceeds 1.5°C
(Peer reviewed; Journal article, 2018)