Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 1489-1508 av 2499
-
Mining online community data: The nature of ideas in online communities
(Journal article; Peer reviewed, 2017)Ideas are essential for innovation and for the continuous renewal of a firm’s product offerings. Previous research has argued that online communities contain such ideas. Therefore, online communities such as forums, Facebook ... -
Misfarging av klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2005)Prosjektets mål var å avdekke noen av årsakene til gulbrun og rød misfarging av klippfisk fra sei og teste ut noen produksjonsbetingelser som eventuelt kunne motvirke en slik misfarging. Det er påvist en klar positiv ... -
Misfarging av saltfisk og klippfisk (torsk) når råstoffet blir lagret med eller uten hode
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Prosjektet har undersøkt om saltfisk og klippfisk blir mer misfarget i nakkekutt og muskelen generelt når kjølt råstoffet blir lagret hodekappet eller med hodet på. Dette er undersøkt etter kjøling av torsk med eller uten ... -
Mitotic catastrophe in BC3H1 cells following yessotoxin exposure
(Journal article, 2017) -
Mixing and scale affect moving bed biofilm reactor (MBBR) performance
(Peer reviewed; Journal article, 2017) -
Mobile group I introns at nuclear rDNA position L2066 harbor sense and antisense homing endonuclease genes intervened by spliceosomal introns
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Model for heat and mass transport during cooking of cod loin in a convection oven
(Journal article; Peer reviewed, 2019)Mathematical modeling of cooking of several muscle foods has been accomplished, however there are very few models predicting cooking of fish. In this study, a 3D mathematical model of transport phenomena describing baking ... -
Model-based pre-processing in Raman spectroscopy of biological samples
(Peer reviewed; Journal article, 2016)Model-based pre-processing has become wide spread in spectroscopy and is the standard procedure in Fourier-transform infrared spectroscopy. It has also been shown to give valuable contributions in Raman spectroscopy. ... -
Model-based pre-processing in Raman spectroscopy of biological samples
(Peer reviewed; Journal article, 2016)Model-based pre-processing has become wide spread in spectroscopy and is the standard procedure in Fourier-transform infrared spectroscopy. It has also been shown to give valuable contributions in Raman spectroscopy. ... -
Modelling how the physical scale of experimental tanks affects salmon growth performance
(Peer reviewed; Journal article, 2018)In this study, we explored the potential of using mathematical models for studying the effects of physical scale of production units on the growth performance of Atlantic salmon (Salmo salar L.). Atlantic salmon are typically ... -
Modelling of beef sensory quality for a better prediction of palatability
(Peer reviewed; Journal article, 2014) -
Modelling water and salt diffusion of cold-smoked Atlantic salmon initially immersed in refrigerated seawater versus on ice
(Peer reviewed; Journal article, 2022) -
Modning og lagring av tørrfisk -Sesongen 2007
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Tørrfiskproduksjon er en foredlingsprosess hvor klimatiske forhold påvirker produktets egenskaper sterkt. Rapporten gir en gjennomgang av forsøkene som ble gjort sesongen 2007, med sammenligning av sesongen 2006. Målingene ... -
Modning og lagring av tørrfisk.Sesongene 2006-2008
(Nofima rapportserie, Research report, 2009)Rapporten er en sammenfatning av et treårig prosjekt der målsettingen har vært å avklare hvordan håndteringen av fisk fra henging til pakking og utvanning påvirker tørrfiskens egenskaper. Videre har arbeidet har fokusert ... -
Modningstemperatur i saltfiskproduksjon
(Research report, 2014)Det er gjennomført fullskala salteforsøk hvor kvalitet- og utbytteeffektene av modning i 6 dager i rom ved henholdsvis 2 °C, 6 °C og 12 °C ble undersøkt. I tillegg er det undersøkt om det betyr noe at fisken legges om ... -
Modulation of hepatic miRNA expression in Atlantic salmon (Salmo salar) by family background and dietary fatty acid composition
(Peer reviewed; Journal article, 2020)This study finds significant differences in hepatic fatty acid composition between four groups of Atlantic salmon (Salmo salar) consisting of offspring from families selected for high and low capacities to express the delta ... -
MogR is a ubiquitous transcriptional repressor affecting motility, biofilm formation and virulence in Bacillus thuringiensis
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Flagellar motility is considered an important virulence factor in different pathogenic bacteria. In Listeria monocytogenes the transcriptional repressor MogR regulates motility in a temperature-dependent manner, directly ... -
Molecular and physiological responses to long-term carbon dioxide exposure in Atlantic salmon (Salmo salar)
(Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Molecular and physiological responses to long-term carbon dioxide exposure in Atlantic salmon (Salmo salar)
(Peer reviewed; Journal article, 2020)