Blar i NOFIMA vitenarkiv på tittel
Viser treff 1043-1062 av 2529
-
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3)
(Research report, 2016)Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ... -
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3)
(Research report, 2016)Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ... -
Holdbarhet på klippfisk. Alternativer til kassering av nedklasset klippfisk (AP4)
(Research report, 2015)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er hovedmålet å studere holdbarhet på ferdig produsert klippfisk ved ulike temperaturbetingelser for deretter å komme frem til en anbefalt holdbarhet. Et av delmålene er å studere ... -
Holdbarhet på klippfisk. Flekket klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer
(Nofima rapportserie, Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten refererer til studier hvor flekket klippfisk har vært lagret ved forhøyede ... -
Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1)
(Research report, 2015)Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ... -
Holdbarhet på klippfisk. Vekst av rødmidd i klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer (AP2)
(Research report, 2016)I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten referer til studier hvor klippfisk er lagret ved forhøyede temperaturer. ... -
Holdbarhet på produkter av bløytet-, fryst- og tint tørrfisk. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfisk som bløytet produkt har kort holdbarhet kjølelagret. Utfordringen er høyt antall bakterier i produktet etter bløyting, som begrenser holdbarheten som kjølt produkt. Flere tørrfiskprodusenter jobber med å bløyte, ... -
Holdbarhetskriterier for tørrfisk – forprosjekt. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019)Tørrfiskbedrifter er pålagt å merke sine produkter med holdbarhet. I dag er det satt en holdbarhet på 2 år uten at dette er godt dokumentert. I dette forprosjektet skal en undersøke holdbarhetskriterier for tørrfisk. I ... -
Holdninger til innkjøp og bruk av klippfisk i Portugal. En fokusgruppestudie i Lisboa og Porto
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Klippfisk er et gammelt produktkonsept. På tross av dette konsumeres klippfisk, på portugisisk kalt ”bacalhau” flittig i Portugal og for norsk hvitfisknæring generelt og norsk klippfisknæring spesielt, er Portugal et meget ... -
Hooked on Longline; Proceedings from a workshop on longlining in Reykjavik October 19th and 20th 2010
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)In this report are published presentations held at an international workshop in Reykjavik on various aspects of longline fishing. Issues related to market conditions, different technological aspects regarding gear technology ... -
Hot smoked Atlantic mackerel (Scomber scombrus) Effects of catch season, frozen storage time of raw material (fillets) and chilled storage time of finished product, on colour and sensory characteristics
(Nofima rapportserie, Research report, 2018)Two trials have been carried out with hot-smoking of Atlantic mackerel in order to investigate the effect of different raw material (fillets), on product quality and shelf-life. Fillets produced from trawled, Icelandic ... -
How children approach a CATA test influences the outcome. Insights on ticking styles from two case studies with 6–9-year old children
(Peer reviewed; Journal article, 2020)Due to its simplicity, Check-all-that-apply (CATA) is a promising method for consumer studies with children to generate sensory and other descriptions of samples, and to find their drivers of liking. This paper explores ... -
How Families’ Use of Digital Technology Can Be a Tool for Reducing Loneliness and Improving Food Intake among Older Adults
(Journal article, 2023)The purpose of this study was to explore how a technical solution implemented among older adults and connected with an app supervised by an app administrator can reduce loneliness, prevent malnutrition, and inspire social ... -
How good are ideas identified by an Automatic idea detection system?
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
How good are ideas identified by an automatic idea detection system?
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
How open is food innovation? -The crispbread case
(Peer reviewed; Journal article, 2019)Purpose How does the cereal industry innovate in selective partnerships? The purpose of this paper is to study the cereal industry and the crispbread success in terms of how different forms of openness jointly shape new ... -
How to limit cook loss when preparing cod (Gadus morhua): The constraints of temperature and time
(Peer reviewed; Journal article, 2023) -
How to make risk communication influence behavior change
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Hurtigmetode for måling av enzymaktivitet basert på viskositetsmålinger
(Research report, 2015) -
Hurtigmetoder for påvisning av listeria (Faktaark)
(Other type of report, 2024)For å forebygge listeria i mat er det viktig med raskere metoder for påvisning. Nofima har kartlagt hvilke metoder for påvisning av Listeria monocytogenes som finnes på markedet og vurdert mulighetene for å utvikle en ...