Browsing NOFIMA vitenarkiv by Title
Now showing items 596-615 of 2521
-
Effects of tetradecylthioacetic acid (TTA) treatment on lipid metabolism in salmon hearts—in vitro and in vivo studies
(Journal article; Peer reviewed, 2018) -
Effects of Varying the Color, Aroma, Bitter, and Sweet Levels of a Grapefruit-Like Model Beverage on the Sensory Properties and Liking of the Consumer.
(Peer reviewed; Journal article, 2019) -
Effects of viscosity and agitation rate on temperature and flow field in cans during reciprocal agitation
(Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Effects of weathered polyethylene microplastic ingestion on sexual maturation, fecundity and egg quality in maturing broodstock Atlantic cod Gadus morhua
(Peer reviewed; Journal article, 2023)Microplastics (MPs) have become a global issue as they are omnipresent in the ocean. Fish ingesting MPs through feed could be affected in their physiological function, e.g., disrupted enzyme production and function, reduction ... -
Effekt av fôr på melaninflekker i laks infisert med både PRV og SAV
(Research report, 2016)Resultatene fra prosjektet viste at fôring av laks med et magert, proteinrikt fôr halverte dødeligheten etter sykdomsutbrudd ved SAV3 og PRV koinfeksjon, økte «superior»-andelen med 12 % enheter og reduserte forekomsten ... -
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport
(Nofima rapportserie, Research report, 2019) -
Effekt av fôrsammensetning og fôringsregime på gonade-kvalitet hos oppfôret kråkebolle (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Kråkebollefôret utviklet på Fiskeriforskning er et proteinrikt fôr som gir en rask gonadevekst. Tilbakemeldingene på oppfôret kråkebolle fra markedet har vært positive når det gjelder gonadefarge, konsistens og gonadeinnhold, ... -
Effekt av rigor status og saltemetode på fargeegenskaper og retensjon av astaxanthin under produksjon og lagring av kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten beskriver effektene av ulike produksjonsprotokoller (injeksjonssalting vs. tørrsalting) på retensjon av astaxanthin og fargeegenskaper i fileter med ulik rigor status (pre-rigor vs. post-rigor) ved starten ... -
Effekt av slaktestress, utblødningsgrad og rigor status ved saltetidspunkt på filetfarge, karotenoidinnhold, vitaminstatus og harskningsgrad i kaldrøykte laksefileter
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Prosjektet er en videreføring av de tidligere FHF-finansierte prosjektene som omhandler bruk av pre rigor råstoff til produksjon av kaldrøykt laksefilet. Det har ikke i de tidligere prosjektene blitt fokusert på hvordan ... -
Effekt av temperatur og kroppsstørrelse på fôrinntak og gonadevekst hos villfanget Drøbak-kråkebolle
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)Drøbak-kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis) produserer en gonade som er svært ettertraktet i det japanske og franske delikatessemarkedet. Det er i dag liten kunnskap om hvilken effekt temperatur og årstid har ... -
Effekt av temperatur på vekst, fôrinntak og vannbehov hos juvenile Drøbak-kråkeboller (Strongylocentrotus droebachiensis)
(Nofima rapportserie, Research report, 2010)Denne rapporten er den første systematiske undersøkelsen av temperaturens betydning på vekst, fôrinntak og fôrutnyttelse hos juvenil Drøbak-kråkebolle. Det ble satt opp et forsøk hvor kråkeboller med en størrelse fra 0,5 ... -
Effekt av ulike typer råstoffhåndtering på mucoso i tørrfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2007)Gjennom en større satsing på mucoso i tørrfisk har en av målsettingene vært å studere effekten av forskjellige typer råstoff håndtering på graden av mucoso. Mucoso er en kvalitetsfeil i tørrfisk der deler av fiskemuskelen ... -
Effekt av vanntemperatur på overlevelse, adferd og oksygenforbruk hos snøkrabbe (Chionoecetes opilio)
(Research report, 2016)Hovedmålet med dette prosjektet har vært å fremskaffe ny kunnskap om riktig temperaturbetingelser for transport og levendelagring av snøkrabbe. Våre undersøkelser viser at snøkrabbe krever lavere vanntemperaturer enn ... -
Effekter av antioksidanter på klippfisk fra sei
(Nofima rapportserie, Research report, 2006)Godt betalende europeiske markeder etterspør hovedsakelig klippfisk fra torsk fordi den har en lys farge. Klippfisknæringen ønsker derfor å bedre fargen på dagens seiprodukter for å få tilgang til disse markedene. Målet ... -
Effekter av individtetthet på overlevelse og gonadevekst hos villfanget Drøbak-kråkebolle (Strongylcentrotus droebachiensis) i landbasert oppdrett
(Research report, 2004)Drøbak-kråkebollen (Strongylocentrotus droebachiensis) produserer en gonade som er svært ettertraktet i det japanske og franske delikatessemarkedet. Det finnes i dag ingen kommersielt tilgjengelige teknologi for landbasert ... -
Effekter av ozon i kjølt sjøvann. En utredning for bruk av ozon i fiskerinæringen
(Nofima rapportserie, Research report, 2002)RSW (Refrigerated Sea Water) brukes som kjølemedium ved fangst av sild og makrell. Høyt innhold av bakterier og organisk materiale i vannet skaper både hygieniske og tekniske problemer i anleggene. Ozoneringsutstyr er ... -
Effekter av rettslig rammeverk i havbruksnæringen – regelverksforenklinger. Faglig sluttrapport
(Research report, 2016)FHF-prosjektet «Effekter av rettslig rammeverk i havbruksnæringen – regelverksforenklinger» har som mål å undersøke hvordan faglig kunnskap og politiske målsettinger har lagt grunnlag for beslutning om, utforming av og ... -
Efficacy of Removing Bacteria and Organic Dirt from Hands-A Study Based on Bioluminescence Measurements for Evaluation of Hand Hygiene When Cooking
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The objective of this study was to evaluate the efficacy of dirt removal (bacteria and organic matter) of several hand-cleaning procedures. The results from the hand hygiene experiment indicated that washing hands with ... -
Efficient Reduction of Food Related Mould Spores on Surfaces by Hydrogen Peroxide Mist
(Peer reviewed; Journal article, 2021)The aim of the study was to evaluate the fungicidal effect of a H2O2 mist generating system for disinfection of spores of six food-related moulds (Alternaria alternata, Aspergillus flavus, Geotrichum candidum, Mucor plumbeus, ... -
Eierendringer for havbrukskonsesjoner tildelt i 2009-runden
(Research report, 2014)Tildeling av rettigheter for fangst eller oppdrett er sentrale offentlig virkemiddel i sjømatnæringen. Ofte knyttes det ulike vilkår til slike tildelinger. Denne rapporten klargjør dagens eierskap for laksekonsesjoner fra ...