dc.contributor.author | Kristoffersen, Silje | |
dc.contributor.author | Siikavuopio, Sten Ivar | |
dc.contributor.author | Dahl, Reidun Wenche | |
dc.contributor.author | Jakobsen, Ronny Andre | |
dc.contributor.author | Tidemann, Even | |
dc.date.accessioned | 2018-10-03T06:29:02Z | |
dc.date.available | 2018-10-03T06:29:02Z | |
dc.date.created | 2014-11-19T15:51:15Z | |
dc.date.issued | 2009 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-7251-707-5 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2565968 | |
dc.description.abstract | Denne rapporten beskriver foredling og prosesskontroll ved produksjon av kongekrabbe. Kokeprosessen påvirker drypptap og sensoriske egenskaper i kongekrabbeklør. Høg koketemperatur (95°C), kort koketid (6 min) og rask nedkjøling umiddelbart etter koking reduserer drypptapet betraktelig og resulterer i bedre sensoriske egenskaper. Ved produksjon av kongekrabbefarse, ble farsen fra hele klør vurdert som vesentlig bedre på farge, saftighet og smak i motsetning til farsen fra samfengte klør. Ved høytrykksprosessering ble det registrert fargeforandring i klørne fra grå/hvit til rødlig farge. Høytrykksprosessering resulterte også i økt utbytte og bedre sensorisk oppfatning av produktene. | |
dc.description.abstract | Kongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 32/2009 English summary | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2H0Ql68YtKY1LF9ILIYnvGO6uOElHEvMmtB8Hb5i0bY%3d&docid=005a2ab84838b4a60a90e386a3083602f | |
dc.title | Kongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering | |
dc.title.alternative | Kongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 32/2009 English summary | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 22 | |
dc.source.issue | 32/2009 | |
dc.identifier.cristin | 1174817 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 20663 | |
cristin.unitcode | 7543,2,5,0 | |
cristin.unitcode | 7543,1,5,0 | |
cristin.unitname | Sjømatindustri | |
cristin.unitname | Produksjonsbiologi | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |