Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorKristoffersen, Silje
dc.contributor.authorSiikavuopio, Sten Ivar
dc.contributor.authorDahl, Reidun Wenche
dc.contributor.authorJakobsen, Ronny Andre
dc.contributor.authorTidemann, Even
dc.date.accessioned2018-10-03T06:29:02Z
dc.date.available2018-10-03T06:29:02Z
dc.date.created2014-11-19T15:51:15Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.isbn978-82-7251-707-5
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2565968
dc.description.abstractDenne rapporten beskriver foredling og prosesskontroll ved produksjon av kongekrabbe. Kokeprosessen påvirker drypptap og sensoriske egenskaper i kongekrabbeklør. Høg koketemperatur (95°C), kort koketid (6 min) og rask nedkjøling umiddelbart etter koking reduserer drypptapet betraktelig og resulterer i bedre sensoriske egenskaper. Ved produksjon av kongekrabbefarse, ble farsen fra hele klør vurdert som vesentlig bedre på farge, saftighet og smak i motsetning til farsen fra samfengte klør. Ved høytrykksprosessering ble det registrert fargeforandring i klørne fra grå/hvit til rødlig farge. Høytrykksprosessering resulterte også i økt utbytte og bedre sensorisk oppfatning av produktene.
dc.description.abstractKongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering
dc.description.abstractRapport/Report 32/2009 English summary
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2H0Ql68YtKY1LF9ILIYnvGO6uOElHEvMmtB8Hb5i0bY%3d&docid=005a2ab84838b4a60a90e386a3083602f
dc.titleKongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering
dc.title.alternativeKongekrabbe – Evaluering av metoder for foredling.Kokeprosessen, farse og bruk av høytrykksprosessering
dc.title.alternativeRapport/Report 32/2009 English summary
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber22
dc.source.issue32/2009
dc.identifier.cristin1174817
dc.relation.projectNofima AS: 20663
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,1,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameProduksjonsbiologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel