• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Vis innførsel 
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
  •   Hjem
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • Vis innførsel
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Opplevd farge og fargeutvikling i laksefilet

Heia, Karsten; Ottestad, Silje; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter
Research report
Published version
Thumbnail
Åpne
Rapport+02-2011.pdf (334.0Kb)
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2557692
Utgivelsesdato
2011
Metadata
Vis full innførsel
Samlinger
  • Nofima rapportserie [979]
  • Publikasjoner fra CRIStin [2058]
Sammendrag
Opplevd farge og fargeutvikling i laks under lagring og prosessering er viktige kvalitetsaspekter for laks. Arbeidet så langt har vist at opplevd farge varierer mellom ulike fileter og over tid, og ulike teorier er lansert for å forklare dette. Endring i muskelstruktur kan bidra, men en viktig årsak ser ut til å være restblod i muskel. Både simuleringer og reelle målinger har vist at mengde restblod i muskel kan forårsake fargeendringer under lagring og prosessering.
 
Rapport/Report 2/2011 English summary
 
Opplevd farge og fargeutvikling i laksefilet
 
Utgiver
Nofima AS
Serie
Nofima rapportserie

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit
 

 

Bla i

Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDenne samlingenUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

Min side

Logg inn

Statistikk

Besøksstatistikk

Kontakt oss | Gi tilbakemelding

Personvernerklæring
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Levert av  Unit