• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • View Item
  •   Home
  • Nofima
  • Publikasjoner fra CRIStin
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Opplevd farge og fargeutvikling i laksefilet

Heia, Karsten; Ottestad, Silje; Sivertsen, Agnar Holten; Wold, Jens Petter
Research report
Published version
Thumbnail
View/Open
Rapport+02-2011.pdf (334.0Kb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/2557692
Date
2011
Metadata
Show full item record
Collections
  • Nofima rapportserie [979]
  • Publikasjoner fra CRIStin [2058]
Abstract
Opplevd farge og fargeutvikling i laks under lagring og prosessering er viktige kvalitetsaspekter for laks. Arbeidet så langt har vist at opplevd farge varierer mellom ulike fileter og over tid, og ulike teorier er lansert for å forklare dette. Endring i muskelstruktur kan bidra, men en viktig årsak ser ut til å være restblod i muskel. Både simuleringer og reelle målinger har vist at mengde restblod i muskel kan forårsake fargeendringer under lagring og prosessering.
 
Rapport/Report 2/2011 English summary
 
Opplevd farge og fargeutvikling i laksefilet
 
Publisher
Nofima AS
Series
Nofima rapportserie

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit