Blar i NOFIMA vitenarkiv på forfatter "Rotabakk, Bjørn Tore"
-
Mild processing of seafood—A review
Abel, Nanna Louise; Rotabakk, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen (Peer reviewed; Journal article, 2021)Recent years have shown a tremendous increase in consumer demands for healthy, natural, high-quality convenience foods, especially within the fish and seafood sector. Traditional processing technologies such as drying or ... -
Muscle temperature at the point of filleting—Subsequent effect on storage quality of prerigor filleted raw- and cold-smoked Atlantic salmon
Lerfall, Jørgen; Rotabakk, Bjørn Tore (Peer reviewed; Journal article, 2016) -
Nye metoder for bedre holdbarhet og mer miljøvennlig transport av lakseprodukter, faglig sluttrapport
Rotabakk, Bjørn Tore; Heide, Morten; Skåra, Torstein; Voldnes, Gøril; Lerfall, Jørgen; Vangen, Emma Råkvåg; Ziegler, Friederike; Iversen, Audun (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Resultatene i dette prosjektet viser at det er fullt mulig å senke klimautslippet knyttet til transport av norsk laks. Ved å gå over til eksport av fryst laks med båt til markeder som i dag får fersk fisk transportert med ... -
Physiochemical and Microbiological Quality of Lightly Processed Salmon (Salmo salar L.) Stored Under Modified Atmosphere
Abel, Nanna Louise; Rotabakk, Bjørn Tore; Rustad, Turid; Ahlsen, Vidar B; Lerfall, Jørgen (Journal article; Peer reviewed, 2019) -
Quality characteristics and consumer acceptance of diploid and triploid cold smoked Atlantic salmon reared at 5, 10 and 15 C
Lerfall, Jørgen; Skuland, Aase Vorre; Skare, Even Flønes; Hasli, Pål Rune; Rotabakk, Bjørn Tore (Journal article; Peer reviewed, 2017) -
Reduksjon av smeltevann fra fisketransport
Rotabakk, Bjørn Tore; Petrich, Chris; Lerfall, Jørgen (Nofima rapportserie, Research report, 2023)Undersøkelser i prosjektet viser at det er store forskjeller mellom de ulike aktørene i bransjen med tanke på temperaturkontroll av fisk. Hovedutfordringen med avrenning ligger nok hos produsentene, der fisken generelt ... -
Redusere avrenning fra ferskfisk transport på lastebiler
Petrich, Chris; Rotabakk, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen (Lecture, 2022)By law, fresh fish is transported on ice in the EEA. This system is tried and proven and works perfectly except that upward of 1000 L of meltwater drain onto the road from a typical trailer load. This is most noticeable ... -
Thaw rigor in Atlantic salmon (Salmo salar) fillets, as affected by thawing rate and frozen storage time
Rotabakk, Bjørn Tore; Stien, Lars Helge; Skåra, Torstein (Peer reviewed; Journal article, 2022) -
The effect of soluble gas stabilization and high-pressure processing on rehydrated dried salt-cured cod vacuum packaged in bio-based bags
Chan, Sherry Stephanie; Pettersen, Gøril Nygård; Rode, Tone Mari; Lerfall, Jørgen; Rotabakk, Bjørn Tore (Peer reviewed; Journal article, 2024)This study evaluates the combination of soluble gas stabilization (SGS) and high-pressure processing (HPP) as hurdle technology on rehydrated clip fish (dried salt-cured cod) packaged in bio-based materials. The factors ... -
The influence of lipid composition, storage temperature, and modified atmospheric gas combinations on the solubility of CO2 in a seafood model product
Abel, Nanna Louise; Rotabakk, Bjørn Tore; Rustad, Turid; Lerfall, Jørgen (Peer reviewed; Journal article, 2018) -
The use of soluble gas stabilization technology on food – A review
Esmaeilian, Sara; Rotabakk, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Jakobsen, Anita Nordeng; Abel, Nanna Louise; Sivertsvik, Morten; Olsen, Anna (Peer reviewed; Journal article, 2021) -
Tilgjengelig utstyr for å hindre avrenning
Rotabakk, Bjørn Tore; Petrich, Chris (Nofima rapportserie, Research report, 2023)I denne rapporten er tilgjengelige løsninger for å hindre avrenning oppsummert. Tette kasser fremstår som et alternativ som raskt kan implementeres hvis fisken er tilstrekkelig nedkjølt. Tette kasser må enten være laget ... -
Tining av fryst laks, effekt av fryselagringstid og tineregime
Rotabakk, Bjørn Tore; Stien, Lars Helge; Skåra, Torstein (Nofima rapportserie, Research report, 2021)Pre-rigorfileterte, vakumpakkede laksefileter ble fryst inn ved hjelp av tørris umiddelbart etter slakting. Disse ble lagret i 1 og 4 måneder ved -30 °C. De fryste, vakumpakkende filetene ble tint enten raskt (i vann 4 °C, ... -
Using renowned chefs for VeriTaste™ as a sensory method analysis in food products – A comparison of Atlantic salmon stored in refrigerated seawater and on ice
Chan, Sherry Stephanie; Iversen, Stian Gjerstad; Skuland, Aase Vorre; Rotabakk, Bjørn Tore; Lerfall, Jørgen; Rognså, Guro Helgesdotter; Roth, Bjørn (Peer reviewed; Journal article, 2023) -
Utblødning og superkjøling av pre-rigor filetert oppdrettstorsk
Rotabakk, Bjørn Tore (Nofima rapportserie, Research report, 2011)Bakgrunnen for forsøket var å se på muligheten av å benytte seg av umiddelbar sløying og filetering på ubløgget fisk med etterfølgende spyling av fileten for å korte ned prosesseringstiden for torsk betraktelig uten at det ... -
Økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks
Iversen, Audun; Ziegler, Friederike; Rotabakk, Bjørn Tore (Nofima rapportserie, Research report, 2022)Denne rapporten undersøker økonomiske og miljømessige effekter av superkjøling av laks. Effektene belyses gjennom eksempler på to viktige varestrømmer, laks til Europa med trailer og flyfraktet laks til Asia. Superkjøling ... -
Økt holdbarhet på utvannet tørrfisk for innenlandsmarkedet
Herland, Hilde; Joensen, Sjurdur; Rotabakk, Bjørn Tore (Research report, 2014)Utvannet tørrfisk er et krevende produkt når det gjelder holdbarhet i kjølt tilstand. På grunn av høyt bakterieinnhold er det nødvendig å hemme eller drepe disse for å kunne oppnå en holdbarhet som gjør at produktene kan ...