Blar i Nofima rapportserie på tittel
Viser treff 220-239 av 1072
-
Fangstskaderegistrering 2014–2020 - Vurdering av kvalitetstilsyn i regi av Norges Råfisklag
(Nofima rapportserie, Research report, 2021)Fra 2015 har Norges Råfisklag gjennomført tilsyn med fiskekvalitetsforskriftens § 5, 6, 7 og 8 i Nord-Norge. Nofima har som et oppdrag fra Nærings- og Fiskeridepartementet gjennomført et følgeprosjekt som måler råstoffkvaliteten ... -
Fangstskadevurdering av snurrevadfisk
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Tidlig på 2000-tallet ble det utviklet en metode, «Fangstskadeindeks», for systematisk og standardisert registrering av ytre skader som kan oppstå på torsk fisket med garn, line, snurrevad og jukse, skader som har betydning ... -
Fartøyenes fangst- og føringskapasitet og kvalitet på landet hvitfisk. Bedre kvaliteten på landinger av hvitfisk fra kystflåten
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Organisasjonene i næringen har bedt FHF om å finansiere forslag til offentlige reguleringer for å realisere potensialet for å forbedre kvaliteten på hvitfisk landet fra kystflåten. Dette er i erkjennelsen av at bedre ... -
FAST. Utvikling og ferdigstillelse av en hurtigmetode for dokumentasjon av råvare- og produktkvalitet i sjømatindustrien
(Research report, 2003)Sjømatindustrien etterspør i dag enkle og billige hurtigmetoder for å fastsette kvaliteten på produktene. I påvente av slike metoder anvendes tradisjonelle analyser, f eks platespredningsmetode ved mikrobiologiske analyser. ... -
Feed intake and nutrient digestibility and retention in Atlantic salmon fed diets with different physical pellet quality. A CREATE project
(Research report, 2015)Three extruded salmon diets (9 mm) were produced with the same formulation but different physical pellet qualities. Pellet quality was measured in terms of bulk density, durability (Ligno and DORIS test), fat leakage, ... -
Feed intake in Atlantic salmon fed with two different spreading patterns of feed
(Research report, 2015) -
Feed pellet durability in pneumatic conveying systems for fish farming
(Nofima rapportserie, Research report, 2008)This report is based on Gaojie He’s master thesis, which was completed in june 2008 at the Department of Animal and Aquacultural Sciences, Norwegian University of Life Sciences, supervised by Mette Sørensen and Trond ... -
Feed utilisation in Atlantic salmon kept at fluctuating oxygen saturation. A CREATE project
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Atlantic salmon (initial weight 383 g) was kept at either stable oxygen saturation (>80%, control) or exposed to four daily drops in oxygen saturation to 70, 60 or 50% in a 68-days experiment. The fish was fed twice daily ... -
Felles kvalitetsmerking av norske pelagiske produkter - har det noe for seg?
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Denne rapporten tar for seg muligheter og utfordringer knyttet til det å etablere en felles merkeordning for å profilere kvalitet på pelagiske produkter fra Norge – nærmere bestemt sild og makrell. Første del av rapporten ... -
Fersk fisk fra Nord-Norge til Europa. Forutsetninger, vareflyt, barrierer og markedsmuligheter
(Nofima rapportserie, Research report, 2011)Nordnorske fiskeribedrifter er lokalisert nært de viktigste fangst- og gytefeltene for nordøstatlantisk torsk. Det gir gode forutsetninger for eksport av fersk torsk, forutsatt at bedriftene evner å utnytte sine fortrinn. ... -
Ferskfiskordningen – En ny evaluering
(Nofima rapportserie, Research report, 2024)Ferskfiskordningen har som formål om å øke tilførselen av fersk fisk til landindustrien utenfor hovedsesongen, og har virket siden 2013. Ordningen ble sist evaluert i 2017. Mandatet for denne evalueringen har vært å vurdere ... -
Feste av pinnebein i torsk og laks - bindevevets rolle og prosesser involvert i nedbrytning av dette. Sluttrapport
(Research report, 2014)Det er begrenset kjennskap til hvordan pinnebein er festet til muskelen, hvilke strukturer som inngår og hvilke prosesser som er involvert i nedbrytningen når disse løsner. Målsetningen til dette prosjektet har vært å få ... -
Fiber i vegetabilske ingredienser
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)På bakgrunn av utfordringer med finmalte vegetabilske ingredienser har det blitt gjennomført en optimalisering av metoden A 104 ANKOM fiber med fokus på disse prøvetypene. Denne optimaliseringen innebærer en endring i ... -
Filet av oppdrettslaks: Kvalitetsavvik og årsakssammenhenger
(Nofima rapportserie, Research report, 2012)Mørke filetflekker er et kostnadskrevende problem. Videre er avvikende farge en viktig årsak til nedklassifisering av oppdrettslaks. I prosjektet ble det utviklet en enhetlig registreringsmal i samarbeid med næringen. ... -
"Fish and folk" Fisheries policies´ influence on employment and settlement in fisheries dependent societies in The Faroese Islands, Iceland and Norway
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)The overall aim of this project is to facilitate research on the influence of fisheries policy on employment and settlement in fisheries dependent societies in Norway, Iceland and the Faroese Islands. By combining fisheries ... -
Fiske og råstoffhåndtering for god kvalitet - Nofimas forskningsaktivitet under Fiskeridirektoratets tilskudd til fiskeriforskning, for 2019
(Nofima rapportserie, Research report, 2020)Forskning på kvalitet på sjømat er et sentralt område for Nofima, og et viktig tema for ei framtidsrettet næring. Fiskeridirektoratets forskningsmidler legger til rette for næringsrettet forskning i et format hvor forskning ...