Blar i Nofima rapportserie på utgivelsesdato
Viser treff 541-560 av 1072
-
SporLaks – Industry-wide tracing of Norwegian farmed Atlantic salmon. Final report
(Research report, 2014) -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize Bt11 x GA21 in the European Union under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2007/49). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Modningstemperatur i saltfiskproduksjon
(Research report, 2014)Det er gjennomført fullskala salteforsøk hvor kvalitet- og utbytteeffektene av modning i 6 dager i rom ved henholdsvis 2 °C, 6 °C og 12 °C ble undersøkt. I tillegg er det undersøkt om det betyr noe at fisken legges om ... -
Interkommunale planleggingsprosesser – et bedre verktøy for lokalitetstilgang
(Research report, 2014)Interkommunalt samarbeid i sjø er relativt nytt i forhold til interkommunalt samarbeid på andre områder. Det er likevel klart at mange kommuner, særlig små distriktskommuner mangler eller har liten plankompetanse og derfor ... -
Nasjonale ringvirkninger av havbruksnæringen
(Research report, 2014)Denne rapporten viser kunnskapsgrunnlag relatert til havbruksnæringens samfunnsøkonomiske ringvirkninger direkte målt ved sysselsetting og innkjøp fra et utvalg bedrifter. Hensikten med rapporten er ved hjelp av utvalgte ... -
Kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet. Evaluering av prøveordning for ringnotflåten 2014
(Research report, 2014)Vinteren 2014 innførte Nærings- og fiskeridepartementet en midlertidig ordning med kvotebytte av lodde ved Grønland, Island og Jan Mayen og lodde i Barentshavet, der to samarbeidende fartøy i ringnotflåten kunne bytte ... -
Food/feed and environmental risk assessment of insect-resistant and herbicide-tolerant genetically modified maize MIR604 x GA21 in the European Union under Regulation (EC) No 1829/2003 (EFSA/GMO/UK/2007/48). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Alternative low cost methods of fishing sea urchins
(Research report, 2014)The current project intends to develop novel low cost harvesting techniques for sea urchins that may prove more economically viable due to their low cost in terms of both infrastructure (boat and associated equipment) and ... -
Food/feed and environmental risk assessment of genetically modified glufosinate-tolerant oilseed rape MS8, RF3 and MS8 x RF3 for import, processing and feed uses under Directive 2001/18/EC (Notification C/BE/96/01). Opinion of the Panel on Genetically Modified Organisms of the Norwegian Scientific Committee for Food Safety
(VKM Report, Research report, 2014) -
Low salt products Final report
(Research report, 2014)Salt (NaCl) is the world's most established food additive, because of its excellent preservative effects, the sensorial properties and the increased food processability. In the European countries, 75-80% of salt we consume ... -
Alternativ produksjon av matjessild. Prosessutvikling og oppskalering
(Research report, 2014)Rapporten beskriver forsøk med produksjon av jomfrusild (lettsaltet nordsjøsild) i industriell skala. Resultatene viser at prosessen er vel egnet til formålet; både flaps og skinnfrie fileter forble intakte gjennom prosessen, ... -
Økt utnyttelse av næringsstoffer fra marint restråstoff
(Research report, 2014) -
Implementering av teknologi for optimal kvalitet i fremtidens prosesslinje på trålere "OPTIPRO" – Fase 1
(Research report, 2014)Trålfanget fisk har generelt hatt et rykte på seg for å være av dårligere kvalitet enn krokfanget fisk og det er skjedd svært lite teknologiutvikling de siste 30 årene i prosessering (fangstbehandling) av hvitfisk. Dette ... -
Kvalitet og holdbarhet fersk torsk: Restblod i muskelen som følge av dårlig utblødning og fjerning (børsting) av nakkeblod
(Research report, 2014)Sammendrag/anbefalinger: Oppdrettstorsk ble slaktet og renset på tre ulike måter: En gruppe ble bløgget/utblødd, sløyd, hodekappet og børstet i nakkene før pakking. En gruppe ble bløgget/utblødd, sløyd og hodekappet før ... -
Validering av Kjeltec 8400
(Research report, 2014)Det ble utført en validering av det nye instrumentet Foss Kjeltec 8400 for analyse av råprotein (A01). Dette er en ny modell med samme måleprinsipp, og erstatter det forrige instrumentet Foss Kjeltec 2400. Instrumentet er ... -
Urapportert fiske i torskefiskeriene – resultater fra spørreundersøkelse om juks
(Research report, 2014)Urapporterte fiske er et problem i mange lands fiskerier. Rykter og medieomtale tydet på at problemet var betydelig i torskefisket 2013. For å skaffe bedre informasjon om omfang og mekanismer ble det gjennomført ... -
Økt utnyttelse av plommer, søtkirsebær og bringebær med høytrykksprosessering
(Research report, 2014)I Norge er det et mål å øke forbruket av frukt, bær og grønnsaker. Ved økt produksjon av disse, vil man i høysesongen kunne få en høyere produksjon enn det som blir solgt for fersk konsum. Høytrykksprosessering (HP) kan ... -
Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer
(Research report, 2014)Denne rapporten omhandler resultatene fra prosjektet «Bearbeiding av makrell til røyking - fase 1: Muligheter og barrierer». Formålet med prosjektet var å fremskaffe pålitelig og næringsrelevant kunnskap som skal øke ...