• Bestemmelse av holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Skuland, Aase vorre; Sone, Izumi; Johansen, Jørn-Owe; Rotabakk, Bjørn T (Research report, 2013)
      På oppdrag for FHF er holdbarhet på kjølt cluster av kongekrabbe (Paralithodes camtschaticus) studert. Målet har vært å komme frem til en anbefalt holdbarhet og i tillegg vise et grunnlag for en fremtidig QIM-analyse som ...
    • Fangst og levendelagring av snøkrabbe (Chionoecetes opilio) Betydningen av ståtid og lagringstid på rømming, kvalitet og dyrevelferd 

      Siikavuopio, Sten Ivar; Johansson, Gunhild Seljehaug; Johnsen, Hanne; Hustad, Anette; Thesslund, Tina; Olsen, Stein Harris; Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Hovedmålet med dette prosjektet er å 1) fremskaffe ny kunnskap om hvordan lagringstid og temperaturbetingelser påvirker kvalitet og dyrevelferd hos snøkrabbe, 2) dokumentere om snøkrabben har mulighet til å rømme fra teine ...
    • FAST. Utvikling og ferdigstillelse av en hurtigmetode for dokumentasjon av råvare- og produktkvalitet i sjømatindustrien 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Tryland, Ingun (Research report, 2003)
      Sjømatindustrien etterspør i dag enkle og billige hurtigmetoder for å fastsette kvaliteten på produktene. I påvente av slike metoder anvendes tradisjonelle analyser, f eks platespredningsmetode ved mikrobiologiske analyser. ...
    • Holdbarhet på klippfisk - sluttrapport 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2016)
    • Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats (Research report, 2016)
      Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ...
    • Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartletting av kvalitetsegenskaper (AP3) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats (Research report, 2016)
      Klippfiskindustrien ønsker mere kunnskap om holdbarhet på sine produkter. Derfor initierte FHF prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» i 2013 der hovedmålet var å studere holdbarhet på klippfisk under ulike lagringsbetingelser ...
    • Holdbarhet på klippfisk. Alternativer til kassering av nedklasset klippfisk (AP4) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Østli, Jens; Egeness, Finn-Arne (Research report, 2015)
      I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er hovedmålet å studere holdbarhet på ferdig produsert klippfisk ved ulike temperaturbetingelser for deretter å komme frem til en anbefalt holdbarhet. Et av delmålene er å studere ...
    • Holdbarhet på klippfisk. Flekket klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Røhme, Amalie; Sandaker, Elin Kristianne (Nofima rapportserie, Research report, 2016)
      I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten refererer til studier hvor flekket klippfisk har vært lagret ved forhøyede ...
    • Holdbarhet på klippfisk. Forbedret prosedyre for prøveuttak (AP1) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Johansen, Jørn-Owe; Sivertsen, Agnar Holten; Skjelvareid, Martin Hansen; Gundersen, Bjørn; Breiland, Mette Serine Wesmajervi (Research report, 2015)
      Holdbarhet på klippfisk er et tema både klippfiskindustrien og kjøpere av klippfisk ønsker mer kunnskap om. Det har spesielt vært knyttet interesse til holdbarhet ved lagring ved forhøyet temperatur fordi distribusjon og ...
    • Holdbarhet på klippfisk. Vekst av rødmidd i klippfisk lagret ved forhøyede temperaturer (AP2) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Johansen, Jørn-Owe; Breiland, Mette Serine Wesmajervi; Dahl, Reidun Wenche; Sandaker, Elin Kristianne; Ytterstad, Elinor (Research report, 2016)
      I prosjektet «Holdbarhet på klippfisk» er det foretatt studier for å fastsette holdbarhet på klippfisk basert på vekst av rødmidd. Denne rapporten referer til studier hvor klippfisk er lagret ved forhøyede temperaturer. ...
    • Hva vet vi om salt? 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Lecture, 2019)
    • Kvalitet på filetprodukter av kvalitetsmerket skrei 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Heide, Morten; Tobiassen, Torbjørn; Ageeva, Tatiana Nikolaevna (Research report, 2016)
      Målet med dette prosjektet er å fremskaffe vitenskapelig dokumentasjon på holdbarhet på skreifileter lagret kjølt. Prosjektet har bestått av to deler; i den første delen ble temperatur i skrei målt fra landing av fangst ...
    • Mikrobiologisk kvalitet på rogn av hvitfisk – Faglig sluttrapport 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2022)
      Norsk hvitfiskindustri har lange tradisjoner med å konservere rogn. Eksempler på konserveringsmetoder er salting, sukker-salting, frysing, og varmebehandling. Rogn fra torsk og sei er en viktig ingrediens i kaviar, mens ...
    • Mikroflora i oppdrettstorsk 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2004)
      I prosjektet ”Lett konservering av produkter fra nye oppdrettsarter ” ble det utført et forsøk hvor mikrofloraen ble undersøkt mhp spesifikke patogener og kvalitetsforringere. Det ble avdekket at sulfidproduserende bakterier ...
    • Shelf life of salt-cured fillets of cod stored at 30 °C 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Research report, 2015)
      In 2013, the Norwegian Seafood Research Fund (FHF) initiated a project “Shelf life of salt-cured fish”. The aim of the project is to study shelf life of salt-cured cod at different storage conditions, including storage at ...
    • Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringen. Oversikt og status fra tidligere FoU arbeid med fokus på økt utbytte og kvalitet ved produksjon av pillede reker 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Grimsmo, Leif; Nilsen, Heidi (Nofima rapportserie, Research report, 2012)
      Rapporten gir en oversikt over FoU utført i rekeindustrien i tidsrommet 1985 - 2012. Mere spesifikt fokuserer rapporten på ombordbehandling av reker, effekt av lagringstid og temperatur under frysing, ulike metoder for ...
    • Teknologiutvikling for økt lønnsomhet i rekenæringenFryselagring av reker (AP2) 

      Lorentzen, Grete Elisabeth; Dahl, Reidun Wenche; Gundersen, Bjørn; Forberg, Bjørn Tore; Nilsen, Heidi (Research report, 2014)
      I denne arbeidspakken har det vært studert om lagring av reker ved -40, -30 og -20 °C har betydning for pilleutbyttet. Hovedfunnene er at fryselagringstemperatur ikke har betydning for pilleutbytte. Det ble imidlertid ...
    • Teknologiutvikling i rekenæringen. Sluttrapport 

      Nilsen, Heidi; Grimsmo, Leif; Lorentzen, Grete Elisabeth; Rode, Tone Mari; Salomonsen, Cecilie (Research report, 2014)
      Gjennom de siste 10–15 år har det vært lite åpen forskning på industriell produksjon av pillede reker. I samme tidsrom har industrien gjennomgått en omfattende strukturering og modernisering. Gjennom de seinere år har norsk ...
    • Tilsetningsstoff og tekniske hjelpestoff ved produksjon av filet av hvitfisk. Faglig sluttrapport 

      Lorentzen, Grete Elisabeth (Nofima rapportserie, Research report, 2017)
      Målsettingen med dette prosjektet har vært å øke den generelle kunnskapen om bruk av tilsetningsstoffer og tekniske hjelpestoffer ved produksjon av hvitfiskfilet. I prosjektet er det gjennomført et litteraturstudium på ...
    • Utviking av mucoso og bakterievekst i tørrfisk under ugunstige tørkeforhold 

      Bjørkevoll, Ingebrigt; Pettersen, Michael; Lorentzen, Grete Elisabeth; Joensen, Sjurdur (Nofima rapportserie, Research report, 2007)
      Målsettingen med forsøket har vært å undersøke årsaken til mucoso ved å studere mikrobiologisk og proteolytisk aktivitet under kunstig tørking av tørrfisk. Ved å henge fisken i en industritørke ble temperatur og luftfuktighet ...