Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorDonnelly, Kathryn Anne-Marie
dc.contributor.authorOlsen, Petter
dc.contributor.authorVidarsson, Jonas
dc.contributor.authorZiegler, Friederike
dc.date.accessioned2020-04-08T10:51:11Z
dc.date.available2020-04-08T10:51:11Z
dc.date.created2013-09-16T10:58:57Z
dc.date.issued2013
dc.identifier.citationØkonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi. 2013, 23 (1), 37-44.
dc.identifier.issn0803-6799
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2650752
dc.description.abstractThe food production industry has in recent years had to answer calls for environmentally friendly strategies and methods of communicating these effectively. This need is seen clearly in the fisheries sector where the concerns regarding the environment, ethical production and economic sustainabil-ity are driving forces for greater knowledge about the sustainability impact of a product or company. How these concerns and needs translate into requirements from the industry is poorly described in the literature. This study investigated these requirements within the framework of a theoretical tool which the stakeholders could use in the future. The results of the research carried out here show that stakeholders, through the fisheries supply chain, wish to use sustainability data for marketing purposes, internal benchmarking and improvement of environmental impact. The main challenge reported is to design a measurement tool that can be used in different conditions whilst still main-taining that integrity.
dc.description.abstractMatindustrien har de siste årene møtt krav om mer miljøvennlige produkter og effektive måter å kommunisere dette på. Behovet er åpenbart i sjømatindustrien hvor hensyn til miljø, etisk produk-sjon og økonomisk bærekraft er pådrivere for økt kunnskap om hvordan produkter og bedrifter på-virker bærekraft. Hvordan disse bekymringene og behovene omsettes til krav fra industrien er dårlig beskrevet i litteraturen. Denne studien ser nærmere på hvordan ulike "stakeholders" i verdikjeden kan bruke data om bærekraft i markedsføringstiltak, intern benchmarking og forbedring av miljø-messige påvirkning. Hovedutfordringen er å designe et måleverktøy som kan brukes ved forskjellige betingelser og fortsatt opprettholde integriteten.
dc.language.isoeng
dc.relation.urihttp://okonomiskfiskeriforskning.no/supply-chain-expectations-for-tool-to-calculate-sustainability-of-white-fish-products-at-a-batch-level/
dc.titleSupply chain expectations for tool to calculate sustainability of white fish products at a batch level
dc.title.alternativeSammendrag på norsk
dc.typePeer reviewed
dc.typeJournal article
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber37-44
dc.source.volume23
dc.source.journalØkonomisk fiskeriforskning: Ledelse, marked, økonomi
dc.source.issue1
dc.identifier.cristin1049504
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering: 900543
dc.relation.projectNofima AS: 21130
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal
cristin.qualitycode1


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel