Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorHardarson, Vidar
dc.contributor.authorOlsen, Jan-Vidar
dc.date.accessioned2018-12-10T10:34:16Z
dc.date.available2018-12-10T10:34:16Z
dc.date.created2015-03-18T15:46:47Z
dc.date.issued2007
dc.identifier.isbn978-82-7251-724-2
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576884
dc.description.abstractSom del av prosjektet ”Temperaturstyring fra fangst til marked”, oppdragsgiver FHL Filetforum, har SINTEF Energiforskning og Fiskeriforskning deltatt i vurderingen av en nytt konsept for produksjon av filet som er utviklet av den islandske bedriften Skaginn. Det ble gjennomført 15 enkeltstående forsøk, med 30 hysefileter i hvert forsøk. Det ble lagt særlig vekt på testing av Skaginns standard linje og hovedsakelig skinne¬maskinen. Som en kontroll ble det i flere av forsøkene også skinnet filet med en Baader 51. I Skaginn-linjen prøver en å beholde styrken i fileten lengst mulig under bearbeidingen, noe som innebærer at skinnet beholdes på fileten under fortrimmingen og at fileten superkjøles før den skinnes. Superkjølingsgraden er tilpasset behovet for styrke/elastisitet og er ikke optimalisert i for-hold til temperaturstabilitet under transport og distribusjon. Både på filetkjøleren og skinnkjøleren er det potensial for forbedringer, for å gi mer jevn og sikker bortføring av varme fra filetene. Andelen hysefileter med mye spalting etter skinning i Skaginn-linjen var kun 9 %, mens tilsvarende andel etter skinning i Baader 51 var 78 %. Filetene ut fra Skaginn-linjen hadde også et mer homogent utseende og beholdt i større grad samme fasong etter skinning som før skinning. Skaginn-linjen er ennå ikke i daglig drift i industrien og det mangler derfor erfaringer med hvordan linjen, inkludert skinnemaskinen, fungerer og leverer over tid, samt eventuelle driftsproblemer.
dc.description.abstractTest av filetlinjen til Skaginn
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS (tidligere Fiskeriforskning)
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=ZatyO0UEKko7XrRTJwC%2bZKIYc4VLzeQxRCTykp22lzs%3d&docid=0b1a0f2236622407fadc8194eaf5c7e05
dc.titleTest av filetlinjen til Skaginn
dc.title.alternativeTest av filetlinjen til Skaginn
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber43
dc.source.issue25/2007
dc.identifier.cristin1232848
dc.relation.projectNofima AS: 20325
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel