Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAkse, Leif
dc.contributor.authorJoensen, Sjurdur
dc.contributor.authorTobiassen, Torbjørn
dc.contributor.authorHardarson, Vidar
dc.date.accessioned2018-12-10T10:29:14Z
dc.date.available2018-12-10T10:29:14Z
dc.date.created2015-02-04T15:11:34Z
dc.date.issued2008
dc.identifier.isbn978-82-7251-657-3
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2576840
dc.description.abstractForsøket undersøkte om lav vanntemperatur under blodtapping av torsk, lavere enn frysepunktet for blod, påvirket utblødningsgraden negativt sammenlignet med høyere temperaturer, ved 10, 30 og 60 minutters utblødningstid i RSW (kjølt sjøvann). Under 60 minutter utblødning ble RSW-temperaturene i blødetankene i snitt logget til: -1,8 ºC, -0,6 ºC, 0,6 ºC, 2,7 ºC og 9,4 ºC. Den laveste vanntemperaturen (-1,8 ºC) er lavere enn frysepunktet både for blod og fiskemuskel. Ved alle blødetidene i dette kaldeste vannet kunne det derfor oppstå frysing i bløggesnitt som eventuelt skulle hindre god utblødning, særlig ved de lengste blødetidene (30 og 60 min). Sensorisk vurdering av utblødningsgrad konkluderte med at utblødning i RSW ved lav temperatur (-2 ºC) ikke gav dårligere blodtapping enn utblødning like lenge ved høyere vanntemperaturer. I de to kaldeste vanntemperaturene var det også signifikant forskjell (p<0,05) i utblødningsgrad mellom 10 og 60 min blødetid, der 60 minutter gav bedre blodtapping enn 10 minutter. De relativt lave vanntemperaturene senket ikke temperaturen i bløggesnitt så mye, eller så raskt, at frysing av blodet påvirket blodtappingen negativt.
dc.description.abstractUtblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=2bz2cIqjUyDHENKgKd4grqkBZbjk1rhrkTlVj5b12sE%3d&docid=0ea26b1533d5a4e58951618f58bc879ea
dc.titleUtblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
dc.title.alternativeUtblødning av torsk i kjølt sjøvann (RSW). Vanntemperatur, utblødningstid og utblødningsgrad
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber13
dc.source.issue26/2008
dc.identifier.cristin1217026
dc.relation.projectNofima AS: 20325
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel