dc.contributor.author | Johansen, Jan Arvid | |
dc.contributor.author | Heide, Morten | |
dc.date.accessioned | 2018-11-22T10:11:42Z | |
dc.date.available | 2018-11-22T10:11:42Z | |
dc.date.created | 2014-12-17T12:04:29Z | |
dc.date.issued | 2001 | |
dc.identifier.isbn | 82-7251-476-1 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2574331 | |
dc.description.abstract | Flekksteinbit (Anarhichas minor) er en av flere marine hvitfisker som kan tilføre norsk oppdrettsnæring nye verdier. Til nå har forskning på arten vært av biologisk og teknisk karakter. Målet er å tilpasse arten til intensivt oppdrett, og de fleste flaskehalsene synes å være ryddet av veien. Imidlertid mangler de potensielle aktørene i næringen gode kunnskaper om hvordan ulike markeder vurderer kvaliteten på produktet. Som et bidrag til denne forskningen har vi valgt 32 kjøkkensjefer i eksklusive restauranter i Norge, Tyskland, og Frankrike til å vurdere kvaliteten på produktet. Kjøkkensjefer på dette nivået kan regnes som særdeles kritiske til hvilket råstoff som får innpass på meny, og betraktes som innovatører i matvaremarkedet. Resultatene viser at vårt norske utvalg er mest tilfreds med oppdrettet flekksteinbit. Det kan skyldes at de har lang erfaring med å anvende arten. Våre franske deltakere var ukjent med arten, og posisjonerte oppdrettet flekksteinbit noe lavere i forhold til de mest eksklusive artene. På generelt grunnlag var mange av deltakerne ikke tilfredse med smaken på fisken. Den ble oppfattet som for mild og nøytral. I tillegg er den oppleves slimet på skinnet ukjent, og fettinnholdet for høyt. Videre utvikling av arten i oppdrett bør fokusere på nye fôrsammensetninger, og å bedre informasjonen til markedet. | |
dc.description.abstract | Rapport/Report 12/2001 English summary | |
dc.description.abstract | Oppdrettet flekksteinbit – en art for eksklusive restauranter? | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima AS (tidligere Fiskeriforskning) | |
dc.relation.ispartof | Nofima rapportserie | |
dc.relation.ispartofseries | Nofima rapportserie | |
dc.relation.uri | https://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=72v3ew7HDBkCxoVZ%2fBsx4tX%2bUlyVejF0ba%2fIBzXCBKA%3d&docid=065358ed8eba2483c955e06138a294796 | |
dc.title | Oppdrettet flekksteinbit – en art for eksklusive restauranter? | |
dc.title.alternative | Rapport/Report 12/2001 English summary | |
dc.title.alternative | Oppdrettet flekksteinbit – en art for eksklusive restauranter? | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 44 | |
dc.source.issue | 12/2001 | |
dc.identifier.cristin | 1186348 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 9407 | |
cristin.unitcode | 7543,0,0,0 | |
cristin.unitcode | 7543,2,1,0 | |
cristin.unitname | NOFIMA | |
cristin.unitname | Markedsforskning | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |