Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorSogn-Grundvåg, Geir
dc.date.accessioned2018-09-26T07:35:52Z
dc.date.available2018-09-26T07:35:52Z
dc.date.created2014-11-11T13:13:33Z
dc.date.issued2010
dc.identifier.isbn978-82-7251-777-8
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2564594
dc.description.abstractRapporten identifiserer naturgitte og kompetansebaserte fortrinn som kan danne grunnlag for differensiering av norsk fersk laks og hvitfisk (torsk og hyse) i forhold til konkurrerende sjømatnasjoner, andre fiskeslag og andre proteinkilder. Viktige forutsetninger for differensieringsstrategier diskuteres også. Rapporten gir en faglig diskusjon av hva differensiering innebærer, sammenhengen mellom differensiering og konkurransefortrinn, og hvilke forutsetninger som er sentrale for å lykkes, herunder produktets unikhet i markedet og barrierer for imitasjon fra konkurrenter. Deretter beskrives en rekke ulike differensieringsstrategier og muligheter som i større eller mindre grad anvendes av norske sjømatbedrifter i dag. Til slutt presenteres forslag til delprosjekter om sentrale differensieringsmuligheter knyttet til bærekraft (MSC), fangstredskap (line/krok), økt produktkvalitet gjennom levendelagring av torsk og strategier for laksefilet. Delprosjektene innebærer en systematisk og dyptgående analyse av ulike sider av disse strategiene, inkludert verdikjedenes organisering og funksjonalitet. Formålet er å gi forskningsbaserte råd til næringen.
dc.description.abstractRapport/Report 19/2010 English summary
dc.description.abstractMuligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=JALtJUiCWNlKN20dD%2bq8dYtEqTCWdgcv56zzcbGKI70%3d&docid=049be7506ead0475188b74d85353c6c34
dc.titleMuligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
dc.title.alternativeRapport/Report 19/2010 English summary
dc.title.alternativeMuligheter og forutsetninger for differensiering av fersk laks og hvitfisk
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber16
dc.source.issue19/2010
dc.identifier.cristin1171939
dc.relation.projectNofima AS: 20754
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel