Show simple item record

dc.contributor.authorHeide, Morten
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.date.accessioned2018-08-13T10:24:24Z
dc.date.available2018-08-13T10:24:24Z
dc.date.created2014-10-01T12:58:53Z
dc.date.issued2011
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2557694
dc.description.abstractDen overordnede målsetningen med prosjektet var å utvikle middagsretter med fryste pillede reker som ingrediens til det norske forbrukermarkedet. Prosjektet har utviklet 17 oppskrifter som har fått god evaluering i forbrukertester i Tromsø og Stavanger. Videre har prosjektet vist at 3 av disse oppskriftene presterer godt i en konkret brukssituasjon, de krever liten tid og kunnskap og er enkle å tilberede. Oppskriftene er tatt i bruk av næringen, både på emballasje, i oppskriftshefter og på nettsider. Oppskriftene ble utviklet av kokker fra 3 ulike matfaglige miljøer med basis i 4 ulike typer fryste pillede reker. Rettene ble utprøvd av totalt 400 forbrukere i en kantinetest i Tromsø og Stavanger. I videreføringen av kantinetesten ble 3 retter testet ut av 210 forbrukere i en hjemmetest i Tromsø. Prosjektet viser at forbrukerne både Tromsø og Stavanger har svært liten erfaring i å kjøpe og anvende pillede reker. Dette gjør det viktig for rekeindustrien å synliggjøre for forbrukerne at disse produktene er på markedet, og at det er utviklet en rekke oppskrifter for rekene. Forbrukerne forventet at retter med pillede reker skulle være mer komplisert å tilberede enn de erfarte. Dette kan være en potensiell barriere for at forbrukerne tar i bruk oppskriftene fra dette prosjektet. Av denne grunn burde rekenæringen kommunisere til forbruker at middagsrettene med reke er enkle å tilberede, særlig rettene som ble testet hjemme av forbruker.
dc.description.abstractRapport/Report 23/2011 english summar
dc.description.abstractNye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=T9YPopAGG6CXguTkCaXAU6G6%2boDd4G4rmPgdXwfxgps%3d&docid=0ba2992f6c63b46438a5f562d198221b8
dc.titleNye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
dc.title.alternativeRapport/Report 23/2011 english summar
dc.title.alternativeNye rekeprodukter til det norske markedet Utvikling av middagsretter med pillede reker som ingrediens
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber65
dc.source.issue23/2011
dc.identifier.cristin1160441
dc.relation.projectNofima AS: 21096
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900520
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record