Markedskrav og kvalitetsutfordringer NVG-sild
Research report
Published version
Permanent lenke
http://hdl.handle.net/11250/2557674Utgivelsesdato
2011Metadata
Vis full innførselSamlinger
- Nofima rapportserie [1061]
- Publikasjoner fra CRIStin [2490]
Sammendrag
Denne rapporten oppsummerer de viktigste utfordringene i forhold til å forbedre kvaliteten på frosset sildefilet; biologisk variasjon, åte, behandling av fangst om bord, samt prosessmessige elementer på landanleggene. Videre presenteres en oppsummering av dagens markedssituasjon, med fokus på hvilke produkter som produseres for de ulike markeder. Tyskland er det best betalende, og mest krevende markedet for norsk sildefilet. Basert på en kundeundersøkelse utført hos tysk foredlingsindustri i 2005, gjengis de viktigste kvalitetskravene til dette markedet, relatert til fett, kutt, åte, tekstur, blod og ferskhet. Kravene relateres dessuten til pågående og planlagte aktiviteter i prosjektet "Kvalitetsavvik på sildefilet". Rapport/Report 54/2011 English summary Markedskrav og kvalitetsutfordringer NVG-sild