Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHeia, Karsten
dc.contributor.authorSivertsen, Agnar Holten
dc.contributor.authorWold, Jens Petter
dc.contributor.authorOttestad, Silje
dc.contributor.authorBöcker, Ulrike
dc.contributor.authorCarlehög, Mats
dc.contributor.authorAltintzoglou, Themistoklis
dc.contributor.authorSone, Izumi
dc.contributor.authorGundersen, Bjørn
dc.date.accessioned2018-07-06T09:25:17Z
dc.date.available2018-07-06T09:25:17Z
dc.date.created2014-09-05T13:26:44Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.isbn978-82-7251-960-4
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2504639
dc.description.abstractHovedfokus i dette arbeidet har vært differensiering av laksefilet basert på objektiv instrumentell måling av kvalitetsparametere. Farge og fargeutvikling er viktige kvalitetsparametere for differensiering, og i dette arbeidet har det fremkommet at både konsentrasjon og oksidasjonsnivå av hemeproteiner (hemoglobin/myoglobin) er viktig å kontrollere for å oppnå en god farge og fargestabilitet. Videre er blod- og melaninflekker ofte årsak til nedgradering av laksefileter. I dette prosjektet er det utviklet en objektiv instrumentell metode for påvisning av blod- og melaninflekker på overflaten og inni laksefileter som kan implementeres i en produksjonslinje. I tillegg til å finne flekkene kan også blod og melanin skilles fra hverandre. Fjerning av pinnebein er en ressurskrevende operasjon i forbindelse med produksjon av laksefileter. I dag gjennomføres den i to operasjoner, første maskinell plukking og deretter manuell etterplukking. Et forsøk gjennomført ved en bedrift bekreftet at etterplukking er påkrevd, men ikke tilstrekkelig for å fjerne alle bein. Når den maskinelle plukkingen tilsynelatende fungerer best kan det stå igjen mange knekte bein som ikke den manuelle etterplukkingen kan fjerne. I en sensorisk test ble det vist at pinnebein tykkere enn ca. 0,35 mm og lengre enn 9 mm blir påvist av konsumenten. I testen med maskinell og manuell plukking ville det tilsvart at 83 % av beinene som sto igjen etter manuell plukking ville blitt påvist av konsumenter.
dc.description.abstractRapport/Report 7/2012 English Summary
dc.description.abstractAutomatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
dc.language.isomis
dc.publisherNofima AS
dc.relation.ispartofNofima rapportserie
dc.relation.ispartofseriesNofima rapportserie
dc.relation.urihttps://nofimaas.sharepoint.com/sites/public/_layouts/15/guestaccess.aspx?guestaccesstoken=om2FUGO9Cu5wYCG4o2x2eOZabK3Wxr1r%2fRcnURiy10k%3d&docid=02564c9787c3c45e7b6ffe921f22e6534
dc.titleAutomatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
dc.title.alternativeRapport/Report 7/2012 English Summary
dc.title.alternativeAutomatisk kvalitetsdifferensiering av laksefilet
dc.typeResearch report
dc.description.versionpublishedVersion
dc.source.pagenumber24
dc.source.issue7/2012
dc.identifier.cristin1152127
dc.relation.projectFiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond: 900340
dc.relation.projectNofima AS: 20906
cristin.unitcode7543,2,5,0
cristin.unitcode7543,3,2,0
cristin.unitcode7543,3,3,0
cristin.unitcode7543,2,1,0
cristin.unitcode7543,2,4,0
cristin.unitnameSjømatindustri
cristin.unitnameRåvare og prosess
cristin.unitnameSensorikk, forbruker og innovasjon
cristin.unitnameMarkedsforskning
cristin.unitnameProsessteknologi
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel