Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorHelgesen, Hilde
dc.contributor.authorRautio, Arja
dc.contributor.authorPiippo, Sari
dc.contributor.authorPongrácz, Eva
dc.contributor.authorGolubeva, Elena
dc.contributor.authorSoloviev, Andrey
dc.contributor.authorGrini, Ida Synnøve Bårvåg
dc.contributor.authorThemistoklis, Altintzoglou
dc.date.accessioned2017-02-06T08:37:16Z
dc.date.available2017-02-06T08:37:16Z
dc.date.created2017-02-02T13:17:04Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.isbn978-82-17-01783-7
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2429531
dc.description.abstractDette prosjektet, «Healthy lifestyle choices in the Arctic» eller «Beslutninger om sunn mat og livsstil i de arktiske områdene», er finansiert av Nordisk Ministerråd gjennom det Arktiske samarbeidsprogrammet 2015-2017. Forskere ved NIBIOs avdeling for økonomi og samfunn og Nofima har samarbeidet med forskere fra universitetet i Oulu i Finland og to universiteter i Arkangelsk i Russland. En viktig del av prosjektet er at forskere fra Norge, Finland og Russland deler kunnskap og lærer av hverandre om hva som er et bærekraftig og sunt kosthold og hvordan dette virker inn på folkehelsen i de tre landene. Prosjektets overordnede mål har vært å bidra til å dokumentere noen sentrale utviklingstrekk i kosthold og alkoholforbruk og hvordan disse påvirker folks helse i Barentsregionen. Videre har prosjektet som mål å gi en kort beskrivelse av en del viktige forhold knyttet til matsvinn og hvilken rolle matsvinn har eller kan ha for et bærekraftig og sunt kosthold. Denne rapporten, som peker på store ulikheter i folkehelse i de tre landene, baserer seg på arbeid gjort i prosjektets første år. Temaet matsvinn er i denne rapporten begrenset til å peke på ulikheter i de tre landene når det gjelder regelverk og noen tiltak for å redusere mengden matsvinn. Rapporten forholder seg til arbeidet gjort i en av prosjektets arbeidspakker og ble gjennomført i perioden september 2015 tom august 2016.
dc.language.isoeng
dc.publisherNIBIO
dc.relation.ispartofNIBIO Rapport
dc.relation.ispartofseriesNIBIO Rapport
dc.subjectNorge
dc.subjectNorway
dc.subjectKosthold
dc.subjectDiet
dc.subjectFolkehelse
dc.subjectPublic Health
dc.subjectFinland
dc.titleHealthy living, nutrition and food waste in the Barents region
dc.typeResearch report
dc.subject.nsiVDP::Samfunnsvitenskap: 200
dc.subject.nsiVDP::Social sciences: 200
dc.source.pagenumber44
dc.source.volume3
dc.source.issue12/2017
dc.identifier.cristin1446115
dc.relation.projectNIBIO - Norsk institutt for bioøkonomi: 34130
cristin.unitcode7543,3,3,0
cristin.unitcode7543,0,0,0
cristin.unitnameSensorikk, forbruker og innovasjon
cristin.unitnameNOFIMA
cristin.ispublishedtrue
cristin.fulltextoriginal


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel