dc.contributor.author | Langsrud, Solveig | |
dc.contributor.author | Fagerlund, Annette | |
dc.contributor.author | Moen, Birgitte | |
dc.contributor.author | Møretrø, Trond | |
dc.contributor.author | Heir, Even | |
dc.date.accessioned | 2024-01-11T09:08:19Z | |
dc.date.available | 2024-01-11T09:08:19Z | |
dc.date.created | 2024-01-09T19:30:24Z | |
dc.date.issued | 2024 | |
dc.identifier.isbn | 978-82-8296-769-3 | |
dc.identifier.uri | https://hdl.handle.net/11250/3111004 | |
dc.description.abstract | Denne veilederen er utarbeidet av forskerne Solveig Langsrud, Annette Fagerlund, Trond Møretrø, Even Heir og Birgitte i Moen i prosjektet PathoSeq og er basert på både praktisk kunnskap og forskning. Det er matprodusenter som har ansvar for at maten er trygg, sammen med senere ledd i kjeden som dagligvare, restauranter og forbrukere. PathoSeq er et prosjekt med mål om økt mattrygghet gjennom å avklare potensialet til – og redusere barrierer for – bruk av helgenomsekvensering i matindustrien. Prosjektet er ledet av Annette Fagerlund ved matforskningsinstituttet Nofima og samler en tverrfaglig gruppe av aktører fra akademia, industri og interesseorganisasjoner. PathoSeq er finansiert av Bionær-programmet i Forskningsrådet (prosjekt nr 294910). Veilederen bygger i tillegg på forskning i Nofimas strategiske program, Future Food Control (Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter, Prosjekt 314743) og tidligere forsknings- og innovasjonsprosjekter (Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (prosjekt 207765) og Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (prosjekt 900521) | |
dc.description.abstract | Veileder: Bruk av helgenomsekvensering for forebygging og kontroll av Listeria monocytogenes i matindustrien | |
dc.language.iso | mis | |
dc.publisher | Nofima | |
dc.relation.uri | https://doi.org/10.5281/zenodo.10468595 | |
dc.title | Veileder: Bruk av helgenomsekvensering for forebygging og kontroll av Listeria monocytogenes i matindustrien | |
dc.title.alternative | Veileder: Bruk av helgenomsekvensering for forebygging og kontroll av Listeria monocytogenes i matindustrien | |
dc.type | Research report | |
dc.description.version | publishedVersion | |
dc.source.pagenumber | 20 | |
dc.identifier.cristin | 2223531 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 202104 | |
dc.relation.project | Nofima AS: 12635 | |
dc.relation.project | Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter: 314743 | |
dc.relation.project | Norges forskningsråd: 294910 | |
cristin.ispublished | true | |
cristin.fulltext | original | |